Astfel, decolările către Londra (Heathrow, Luton, Stanstead) sunt în număr de nouă, din care patru suplimentare. La fel şi aterizările la Otopeni de la Londra: nouă, din care patru suplimentare.

Alte aterizări, în cursul dimineţii, sunt ale aeronavelor care vin de la Sheffield, Londra Gatwick şi Birmingham.

A fost anulată decolarea a cinci avioane: Edinburgh, Liverpool, Birmingham, Sheffield, Londra Gatwick şi a unuia la aterizare (Edinburgh).

Companiile care operează aceste zboruri sunt TAROM (1 pereche), Wizzair (3), Blue Air (3), Ryanair (1), British Airways (1), iar cele care operează zboruri suplimentare sunt TAROM (1 pereche), Wizzair (1) şi Blue Air (2).

"Atenţie: informaţiile sunt cele disponibile la ora redactării mesajului, pe baza planului de zbor. Informaţii actualizate pot fi obţinute doar de la companiile aeriene", spun reprezentanţii CNAB.

Operatorii au început deja să-şi informeze clienţii pe reţelele de socializare.

Astfel, TAROM anunţă pe Facebook că va suspenda operarea zborurilor comerciale spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând de luni, ora 19:00.

Astfel, zborul de luni, 21.12.2020, Bucureşti OTP - #Londra LHR - Bucureşti OTP (RO 7291 OTP-LHR, 12:20 - RO 7292 LHR-OTP, 14:50) va fi operat în condiţii speciale.

Pasagerii posesori de bilete pe cursa menţionată sunt rugaţi să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora standard de decolare, în vederea efectuării formalităţilor. Pasagerii care călătoresc în această ţară au obligaţia de a completa un formular, care este obligatoriu, nefiind permisă intrarea pe teritoriul Marii Britanii în cazul în care formularul nu a fost completat.

Pasagerii care călătoresc în Marea Britanie au obligaţia de a se autoizola timp de 10 zile dacă sosesc din România, amintesc reprezentanţii TAROM.

La rândul său, Blue Air a anunţat, tot pe Facebook, că va anula zborurile spre Marea Britanie şi va anunţa toţi pasagerii în mod corespunzător.

Blue Air va opera zboruri suplimentare pe data de 21 decembrie 2020 pe următoarea rută: Bucureşti Otopeni - Londra Heathrow/Londra Heathrow - Bucureşti Otopeni.

Zborul OB 2831 Bacău - Londra Lutton este reprogramat pentru ora locală 08:40 (ora de plecare originală: 16:40). Zborul OB 2832 Londra Lutton - Bacău este reprogramat pentru 10:40 ora locală (ora de plecare originală 18:45).

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, duminică, suspendarea zborurilor din şi către Marea Britanie şi Irlanda de Nord, pentru o perioadă de 14 zile, precum şi introducerea celor două ţări pe lista statelor pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc în România.

Aceasta, ca urmare a apariţiei unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Numeroase ţări printre care Franţa, Germania, Italia, Polonia, Ţările de Jos, Belgia, El Salvador, Iran şi altele au decis până acum să suspende temporar zborurile sau deplasările dinspre teritoriul britanic, ca urmare a apariţiei noii tulpini de coronavirus.