Potrivit lui Capra, sambata seara la ora 21.00 erau 79 de drumuri judetene blocate, dar din cauza conditiilor meteo nefavorabile din judetele Giurgiu si Teleorman s-au inchis trei drumuri nationale si astfel s-au blocat unele drumuri judetene care defluiau in DN-uri.

In prezent sunt 36 de localitati izolate, respectiv patru in Buzau, doua in Galati si 30 in Vrancea.

Totodata, 16 localitati au ramas nealimentate cu energie electrica, 14 dintre ele fiind din Buzau. Astfel, 11.000 de persoane sunt afectate de aceasta problema. "Se actioneaza incontinuu, dar aparatura este ingropata in zapada", a spus Mihai Capra.

Potrivit lui Capra, in Vrancea echipele ISU au luat legatura cu primarii localitatilor izolate pentru a le transfera lucratori, dar primarii au spus ca se descurca cu fortele locale.

Totodata, 201 de persoane au fost transportate la spitale si centre sociale. In ultimele ore au fost inregistrate trei decese - doua in Arges si unul in Teleorman -, ajungandu-se la un total al deceselor cauzate de hipotermie de 68.

Inspectoratul General de Aviatie a transportat impreuna cu reprezentantii de la Crucea Rosie alimente in localitatea Ciorasti, din Vrancea. Din cauza conditiilor meteo, Mihai Capra a spus ca nu se vor mai permite astfel de misiuni din Capitala, astfel ca alimentele vor fi transportate cu un elicopter de la Iasi.

Stare de alerta pana marti, 14 februarie

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de ninsori abundente pana marti la ora 14.00 si au extins-o pentru jumatatea sudica a tarii, potrivit informarii postate pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Astfel, de luni, ora 12.00 pana marti, ora 2.00, Codul portocaliu de ninsori abundente va fi valabil pentru toate judetele din jumatatea sudica a tarii si pentru Dobrogea.

Vor fi afectate municipiul Bucuresti si judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzau, Ialomita, Calarasi, Galati, Braila, Constanta, Tulcea. Aici va ninge abundent, iar vantul va sufla cu rafale de pana la 55 kilometri pe ora, stratul nou de zapada depasind 30 - 50 de centimetri.

In intervalul mentionat judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara si Timis vor fi sub avertizare Cod galben de ninsori.

In zona litoralului si a Deltei Dunarii vor fi precipitatii mixte si se va forma polei.

De marti noapte la ora 2.00 pana marti la ora 14.00, avertizarea de Cod portocaliu de ninsori se va restrange pentru judetele Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzau, Ialomita, Calarasi, Galati, Braila, Constanta, Tulcea.

In intervalul mentionat judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt si Valcea vor fi sub avertizare cod galben.

Initial, avertizarea Cod portocaliu fusese emisa pana luni la ora 12.00.

Traficul rutier inchis pe A2 si 10 drumuri nationale. 17 trenuri anulate si 16 aeroporturi au probleme din cauza cetii

Traficul rutier este inchis in aceasta dimineata pe Autostrada Soarelui Bucuresti - Fetesti si pe 10 drumuri nationale. Totodata, sase rute de cale ferata sunt blocate si 17 trenuri anulate din cauza viscolului si a ninsorii, iar pe 16 aeroporturi sunt probleme din cauza cetii, potrivit CNADNR.

Astfel, nu se circula pe A2 Bucuresti - Fetesti, DN 21A Baraganu-Tandarei, DN 22 Ramnicu Sarat -Braila, DN 23 Olaneasca-Braila, DN 23A Milcovul, DN 23B Maicanesti, DN 2N Bogza - Jitia, DN 2R Jitia, DN 3 Lehliu -Gara, DN 65A Rosiori de Vede - Turnu Magurele, informeaza Mediafax.

In unele din aceste zone inca ninge abundent.

Circulatia este ingreunata pe A2 Fetesti - Cernavoda si pe 29 de drumuri nationale.

Sase rute de cale ferata sunt inchise din cauza viscolului, acestea fiind Ciulnita Calarasi Nord Fir2, Faurei Buzau fir 1 si fir 2, Fundulea Sarulesti fir 1 si fir 2, Ploiesti Sud Urziceni, Tian Oltenita, Urziceni Slobozia Veche.

Potrivit CNADNR, 17 trenuri sunt anulate.

Cinci porturi - Bechet, Calafat, Drobeta Turnu Severin, Moldova Veche si Orsova - sunt inchise.
Pe 16 aeroporturi traficul aerian se desfasoara cu probleme din cauza cetii, acestea fiind Arad, Bacau, Baia Mare, Bucuresti - Baneasa si Henri Coanda -, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara si Tulcea.