Nu e an in care primarul din Harlau sa nu scoata de la buget bani pentru reparatiile drumului comunal care face legatura dintre satul Parcovaci si oras. Soseaua de 7 km  este distrusa de camioanele supra-incarcate cu lemne aduse din padurea din zona. In medie, reabilitarea drumului costa primaria 20.000 de lei pe an.

"Sunt tonaje foarte mari. Sunt auto cu cate trei remorci care sunt foarte mult incarcate, peste tonaj, din aceasta cauza drumul se degradeaza frecvent. Am luat masura de a impune un anumit tonaj, am impus 16 tone (rep) si cine depaseste? va trebui sa plateasca o taxa de 500 de lei de masina dus- intors", a declarat Constantin Cernescu, primarul orasului Harlau.

"Incarcate la capacitate de vagoane, 40, 50 de tone, foarte mult, trepideaza drumul. La incheieturi si geamurile la case trepideaza. E foarte buna ideea primarului de a-i pune la plata pe cei care depasesc gabaritul. Privatii merg pe drumurile care nu le apartin, dar pentru participare la refacere nimic, este o idee foarte buna", a spus Emil Eugen localnic. Nu numai drumul are de suferit de pe urma camioanelor, ci si casele localnicilor.

Taxa a fost deja adoptata de consiliul local din oras. Pentru a intra in vigoare mai are nevoie doar de avizul consilierilor judeteni.