Surse oficiale au confirmat pentru corespondentul Știrilor ProTV Vitalie Cojocari că mult așteptata linie de metrou va fi dată în folosință până în 15 septembrie.

Marele eveniment se va produce fie duminică, fie luni sau marți, săptămâna viitoare. Deci, cel târziu pe 15 septembrie veți putea călători cu metroul, iar Drumul Taberei nu va mai fi un cartier “rupt” de București. Totul depinde de semnarea procesului de recepție a lucrării. Rămân de făcut anumite lucrări la suprafață, dar am primit asigurări că acestea nu vor afecta circulația și siguranța călătorilor. Metroul are 10 stații și este cea mai importantă lucrare de infrastructură din București din ultimii 30 de ani”, a precizat jurnalistul pe Facebook.

În luna iunie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a cerut scuze bucureştenilor, în numele celor 17 miniştri ai Transporturilor, pentru faptul că Magistrala M5 nu va fi gata la data de 30 iunie, susținând că problemele sunt la centrala de ventilaţie şi la staţia de pompare a apei din infiltraţii.

La rândul său, premierul Ludovic Orban nu a mai avansat niciun un termen când va fi putea fi dat metroul în folosinţă, spunând că atunci când “va fi din punct de vedere tehnic posibil de pus în circulaţie, va fi pus în circulaţie”.