Luna aceasta, greva personalului navigant a costat Lufthansa zeci de milioane de euro, a afectat in jur de 550.000 de pasageri si a fortat anularea unui numar de aproximativ 4.700 de zboruri.  

Lufthansa a luat la cunostinta "cu consternare" de informatiile privind greva, dupa ce compania a invitat toate sindicatele implicate la o intalnire pe 2 decembrie. Deoarece conducerea companiei nu a reactionat la cererea UFO privind negocieri extinse in cazul revendicarilor salariatilor, greva va continua, a anuntat Baublies, fara a preciza ce zboruri vor fi afectate.  

Luni, actiunile Lufthansa au scazut la Bursa de la Frankfurt cu 1,9%, la 13,47 euro.  

Lufthansa a demarat negocierile cu diferite categorii de salariati incercand sa micsoreze costurile pentru a putea concura cu companiile low-cost, dar si cu transportatorii din Golful Persic.  

Lufthansa a oferit personalului navigant posibilitatea de a continua sa se pensioneze la varsta de 55 de ani, dar cu conditia modificarii sistemului de pensii, astfel incat majorarile anuale sa nu fie garantate, ci sa fie in functie de evolutiile pietei. Aceasta inseamna ca, in situatia scaderii pietelor, contributiile la fondurile de pensii ale personalului navigant se reduc.  

Conducerea Lufthansa vrea sa infiinteze o noua divizie low-cost, numita Eurowings, cu sediul in Austria, care va plati salarii mai mici decat in Germania si, de asemenea, va prelua o parte din rute in cadrul reorganizarii operatiunilor grupului.  

Lufthansa se confrunta cu dificultati in urma concurentei venite de la companiile low-cost, precum easyJet si Ryanair, si a companiei Etihad, din Orientul Mijlociu, care a preluat o participatie in grupul german Air Berlin, transmite Agerpres.