Ioan Rus l-a asigurat ca sistemul va fi functional la 30 aprilie, iar masinile nu vor astepta mult la bariera din Cernavoda.

Solicitarea i-a fost adresata ministrului de resort, Ioan Rus, in sedinta de miercuri a Guvernului, in perspectiva zilei libere de 1 Mai. 

"Daca nu venea 1 Mai, mai amanam, dar acum avem si reglementarea pentru ca sa putem da drumul sistemului inteligent...E inteligent, domnul ministru Rus?", l-a intrebat Ponta pe ministrul Transporturilor, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului.  Dupa ce acesta l-a asigurat ca sistemul "este inteligent", Ponta a replicat: "Sa nu fie mai inteligent decat noi, aia e singura problema. Ca sa nu mai existe cozi la bariera de la Cernavoda, vreau sa-l testam impreuna inainte de 1 Mai ca sa fim siguri ca functioneaza". 

Ministrul a precizat ca sistemul este in faza de testare si din 30 aprilie va functiona.  "Sigur? Bine! Eu am vazut mai multe decat dumneavoastra, ca sunt mai batran, dar sa vad si bariera aia ca functioneaza fara sa mai stau la coada si o sa va felicit public pe dumneavoastra si CNADNR-ul pentru rezolvarea acestei probleme", a conchis Ponta. 

CNADNR a anuntat, in urma cu o luna, ca a inceput lucrarile pentru introducerea unui sistem electronic de plata a taxei de trecere a podului Fetesti-Cernavoda, pe autostrada Bucuresti - Constanta.  Sistemul informatic va inlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la bariera, soferii avand posibilitatea sa opteze pentru achitarea tarifului in afara statiei, in avans sau pana la ora 24:00 a zilei urmatoare, potrivit CNADNR.