Dan Costescu: Potrivit reprezentantilor firmei de constructii, se va putea circula pe autostrada de la Timisoara la Lugoj, peste 10 zile. Tronsonul doi se va lega de primul, de zece kilometri, dat deja in folosinta. 

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a verificat, joi, tronsonul 2 al autostrazii Timisoara-Lugoj, dupa ce a parcurs cu masina intregul segment.  

"Acest lot de autostrada, asa cum arata acum, este receptionabil. Nu eu decid cine receptioneaza, exista proceduri. In afara de lucrarile care nu tin de siguranta circulatiei, opriri pentru refugii, restul ar putea fi terminat odata cu marcajul. Marcajul ar avea 30 km desfasurat, pentru ca vorbim despre ambele sensuri. Sunt anumite conditii tehnice pentru realizarea marcajelor, care depind de vreme, de umiditate foarte redusa si de temperaturi de peste 4 grade Celsius. Prognozele meteo anunta soare peste 7 -10 zile, dupa care putem sa semnam receptia pentru zona de rulare, fara spatiile organizate in lateralul autostrazii", a declarat ministrul.

Data de 21 decembrie a fost avansata ca termen posibil de receptie, cu toate ca data finala trecuta in contractul de executie este iulie 2016, insa lucrarile sunt realizate in proportie de peste 99%".

Valoarea contractului acestui lot de autostrada, in lungime de 25,625 km, este de 423.256.307 lei fara TVA, din care 360.000.000 de lei provin din Fondul de Coeziune (85%), iar 63.500.000 de lei, de la Guvernul Romaniei (15%). Santierul a fost deschis in anul 2011.

In alta ordine de idei, ministrul Transporturilor a mai declarat ca reabilitarea Garii de Nord Timisoara este in vizorul ministerului, fiind prevazuta sa inceapa in anul 2016.