Sindicatele sustin insa ca sefii companiei de stat incearca sa dea vina pe angajati pentru ca Tarom este si in acest an pe pierdere.

Noii membri ai Consiliului de Administratie le-au cerut angajatilor Tarom sa dea declaratii pe propria raspundere in care sa spuna cate rude au in companie. Doar 30% au facut acest lucru. Asa ca noul director de la resurse umane a facut cercetari suplimentare. Rezultatul:

Tiberiu Ticlea, director administrativ TAROM: "Vorbim de sot, sotie, cumnat, veri, unchi, procentul s-ar ridica la 35, 40%. Avem un caz in care trei lucreaza intr-o directie, unul in alta si alti doi in alta directie. Trebuie vazut daca aceste rude se afla intr-o contrarietate de interese pe procesul decizional."

Conducerea Tarom vrea sa verifice acum daca rudele au competentele necesare. Mai mult, Tiberiu Ticlea, directorul administrativ, sustine ca in companie ar exista o lege nescrisa.

Tiberiu Ticlea, director administrativ TAROM: "Cand participa la un concurs oameni care nu sunt rude cu cei din companie sunt defavorizati fata de cei care au rude in companie."

Solicitati de reporterii Stirilor PRO TV, reprezentantii sindicatelor au declarat sub protectia anonimatului ca noii sefi incearca sa arunce vina pentru rezultatele proaste pe umerii angajatilor. In acest an, pierderile ar ajunge la 49 de milioane de lei. Pe de alta parte, sefii operatorului aerian sustin ca Tarom nu ar fi avut pierderi daca nu se faceau achizitii la pret dublu si daca numarul angajatilor nu era asa de mare.

La Tarom sunt angajati in prezent 2000 de oameni. Personalul ar fi suficient pentru deservirea a 60 de aeronave. Ei bine, compania are doar 23 de avioane, iar noua conducere se gandeste sa disponibilizeze jumatate din angajati.

TAROM va angaja un consultant care va propune o noua structura a companiei si eventuale disponibilizari. Nemultumite, sindicatele au trimis un memoriu la ministerul Transporturilor in care se plang de ineficienta conducerii companiei.