Decizia a fost luata de Guvern prin ordonanta de urgenta. Carburantii vor fi acordati in contul compensatiei serviciilor publice socialepentru transportul public feroviar de calatori.

In acest sens, vor fi scoase, cu titlu gratuit, din rezerva de stat 32.487 tone carburanti, respectiv motorina Euro 4 si Euro 5.

In ultima scrisoare de intentie convenita cu Fondul Monetar International, citata de Mediafax, Executivul isi asuma includerea in tinta de deficit pentru primul trimestru a unui imprumut din Trezorerie pentru CFR Calatori, pentru reducerea arieratelor. Acest imprumut urmeaza sa fie inregistrat drept cheltuiala bugetara, la prima rectificare a bugetului pe acest an.

In acelasi document se arata ca datoriile companiilor feroviare catre furnizorii de electricitate si cele ale CNADNR vor fi platite partial, respectiv integral din buget, iar alte companii vor fi trecute in insolventa "sau lichidare", pe aceasta lista fiind deja incluse Interventii Feroviare, Romavia si Servicii Energetice Oltenia.