Transporturile regionale si de periferie erau cele mai perturbate, in timp ce numerosi germani se indreptau catre locurile de munca. 

Grevistii din cadrul Sindicatului GDL au extins greva joi dimineata la transportul de pasageri, dupa ce au declansat actiunea miercuri, in cel de marfa. 

La Berlin, au fost ambuteiaje matinale mai importante decat de obicei. In Renania de Nord-Westfalia (vest), regiunea cel mai dens populata din Germania, in zonele oraselor Köln si Düsseldorf traficul regional a fost afectat puternic de greva.  In Bavaria (sud), cel putin 50% dintre trenurile regionale au fost anulate, potrivit Deutsche Bahn. La München, al doilea cel mai important oras din tara, trenurile S-Bahn, foarte aglomerate la orele de varf, circulau in regim de unul pe ora. 

Este cea mai lunga greva din ultimii 20 de ani. Aceasta are loc in contextul in care Germania marcheaza in weekend 25 de ani de la demolarea Zidului Berlinului. Aproximativ doua milioane de vizitatori sunt asteptati cu aceasta ocazie in capitala germana. 

In centrul conflictului se afla atat revendicari privind acordarea unei cresteri de salariu si reducerii orelor de munca, cat si un diferend cu privire la reprezentativitatea sindicatului, care vrea sa negocieze cu Deutsche Bahn in numele altor categorii decat conductorii. Compania refuza. 

Conflictul, care a izbucnit in septembrie, are o amploare neobisnuita in Germania, o tara cunoscuta pentru calitatea dialogului social. Presa si reprezentanti politici au criticat aceasta greva dura, care ingrijoreaza mediile economice intr-un context fragil.