ANA nu a putut utiliza aeronava 787 programata sa zboare de la Ube, din vestul Japoniei, pana la aeroportul Haneda de la Tokyo, deoarece motorul de pe aripa dreapta nu a pornit, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Megumi Tezuka, citat de Bloomberg.

Tehnicienii operatorului japonez cauta acum cauza defectiunii. All Nippon a precizat ca problema nu are legatura cu defectiunile la baterie pentru care modelul 787 Dreamliner a fost consemnat timp de patru luni.

O alta companie japoneza, Japan Airlines, a anulat marti un zbor catre Singapore din cauza unor probleme cu aeronava Boeing 787 care ar fi urmat sa transporte pasagerii.

Ambele companii japoneze au reintrodus in serviciu modelul 787 Dreamliner de la 1 iunie, dupa ce aeronavele au fost consemnate la sol timp de mai bine de 4 luni pentru defectiuni la sistemul de baterie. Boeing a remediat in aceasta perioada problemele, modificand sistemul de baterie.

ANA si Japan Airlines, alaturi de autoritatile japoneze, grupul Boeing si compania Rolls Royce, producatorul motoarelor 787, colaboreaza pentru a identifica si remedia cauzele defectiunilor din ultimele zile, potrivit reprezentantilor institutiilor implicate.

Cele doua companii japoneze detin 27 de aeronave 787 Dreamliner, fiind cei mai mari clienti ai modelului lansat recent de Boeing dupa mai multe intarzieri cauzate de aparitia a diverse probleme in perioada de dezvoltare a aeronavei.