Potrivit lui Postelnicu, aeronava Tarom trebuia sa plece de pe Aeroportul International "Henri Coanda" spre Paris la ora 9.25 si sa se intoarca la 16.15, iar cursa Air France era programata sa soseasca de la Paris la ora 19.15 si sa plece la 20.10.

Teodor Postelnicu a precizat ca cele doua curse erau programate sa aterizeze sau sa decoleze pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Zeci de zboruri au fost anulate miercuri in aeroporturile pariziene Roissy Charles-de-Gaulle si Orly si sunt prevazute intarzieri din cauza grevei controlorilor de trafic aerian care continua in Franta, o revenire la normal fiind asteptata abia joi, a relatat AFP.

Marti, greva controlorilor de trafic aerian, care se opun liberalizarii controlului aerian in Europa, a dus la anularea a aproximativ un sfert din zborurile din Franta.

Aceasta continua miercuri, chiar daca Parisul si Berlinul au cerut UE sa suspende proiectul prezentat in Parlamentul European, dar sindicatul autonom al controlorilor de trafic aerian (SNCTA) a ridicat preavizul pentru joi. Directia generala a aviatiei civile prevede "o revenire la normal" joi.