Changi deţine prima poziţie din 2013, fiind primul aeroport care obţine titlul pentru al şaselea an consecutiv, potrivit Agerpres.

Clasamentul celor mai bune aeroporturi din lume este dominat de cele asiatice, pe locul doi, trei şi patru fiind aeroporturile Incheon (Seul, Coreea de Sud), Haneda (Tokyo, Japonia) şi Hong Kong. Aeroportul din Hong Kong a deţinut titlul cinci ani consecutiv, în perioada 2001-2005.

Aeroportul din Munchen, Germania, este cel mai bun aeroport european din acest clasament, fiind pe locul şase mondial, în timp ce aeroportul din Frankfurt este pe locul 10. Alte aeroporturi europene prezente în clasament sunt cele din Londra - Heathrow - locul opt şi Zurich, locul nouă.

Aeroportul Changi este unul dintre cele mai mari hub-uri din Asia, transportând 62,2 milioane de pasageri în 2017 şi deservind 100 de companii aeriene care au efectuat zboruri către mai mult de 400 de oraşe din întreaga lume.

Clasamentul are la bază răspunsurile oferite în perioada august 2017-februarie 2018 de către 13,73 milioane de călători din peste 100 ţări, şi acoperă în total peste 500 de aeroporturi.

Studiul analizează experienţa călătorilor în diverse domenii, inclusiv check-in, sosiri, transferuri, cumpărături, securitate şi imigraţie.

Changi ofera calatorilor care fac o escala de cel putin cinci ore, tururi gratuite de oras ori le permite accesul la piscina pentru 14 dolari, la gradini ori la salile de cinema din incinta aerogarii.

Aeroportul mizeaza pe "verde". Pe acoperis exista de asemenea si o gradina cu floarea soarelui. Iar intr-unul din terminale gradini cu cascade. Este, de asemenea, primul aeroporturt din lume care a pus la dispozitia călătorilor Wi-Fi gratuit.