"În Europa, toată lumea vorbeşte cu toată lumea. Se apropie un nou val de consolidare. Această înseamnă că suntem în contact şi cu Norwegian", a declarat Carsten Spohr pentru cotidianul german Sueddeutsche Zeitung. Carsten Spohr a adăugat că o eventuală includere a Norwegian Air în grupul Lufthansa este "o chestiune de valoare strategică adăugată, preţ şi competitivitate. Nu există răspunsuri facile".

Declaraţiile şefului de la Lufthansa au dus la o creştere de 10% a cotaţiei acţiunilor Norwegian Air la debutul şedinţei de tranzacţionare la bursa de la Oslo.

Recent, Norwegian Air a respins două oferte de preluare venite de la International Airlines Group (IAG), proprietarul British Airways. IAG, entitate care include companiile aeriene Iberia, Vueling, Aer Lingus şi Level, a acumulat o participaţie de peste 4% la Norwegian Air. Cu toate acestea, cele două părţi nu au ajuns la un acord cu privire la preţul pentru o preluare.

La rândul său, Eurowings, o subsidiară a Lufthansa, este deja a treia mare companie aeriană low-cost din Europa. Carsten Spohr a dezvăluit că Eurowings va introduce noi zboruri pe distanţe lungi.