Sindicalistii CFR s-au adunat, joi dimineata, in fata Ministerului Transporturilor, unde au protestat mai bine de o ora.

Acestia au afisat bannere cu insemnele federatiilor sindicale din care fac parte, dar si cu mesaje prin care cer "salarii decente, nu de mizerie". Sindicalistii scandeaza "Vrem sa muncim", "Unitate", "Hotii" si "Stop privatizarii".

Reprezentantii protestatarii au spus ca, daca din 2007 pana in 2008, in CFR Marfa erau 240.000 de angajati, acum mai sunt doar 51.000 de angajati, care raspund de 11.000 de kilometri de cale ferata, in conditiile in care pe caile ferate "se transporta bogatiile Romaniei".

Sindicalistii au mai spus ca vor sa declanseze greva generala si cer demisia Executivului, intrucat nu este in stare sa ia masuri pentru a salva CFR Marfa si locurile de munca ale angajatilor.

Schimbul de replici dure intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, pe tema privatizarii CFR Marfa, au continua si ieri, in conditiile adoptarii de catre Guvern a hotararii care aproba vanzarea companiei.

In timp ce seful Guvernului afirma ca privatizarea trebuia sa obtina si acceptul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), Presedintia sustine ca organismul are atributii strict privind securitatea nationala si niciuna financiar-economica, in baza careia sa poata aviza contracte comerciale sau contracte de privatizare.