Până la reluarea, la începutul lunii iulie, a programului de zbor regulat, Blue Air operează zboruri la cerere, în conformitate cu cererea înregistrată pentru fiecare destinație și restricțiile de mobilitate stabilite de autorități.

Astfel, ca urmare a volumului mare de cereri de călătorie înregistrate în întreaga rețea de destinații, Blue Air a introdus și a activat zboruri suplimentare în luna iunie, acoperind 21 de destinații din 11 țări.

Zborurile active, disponibile pentru rezervare, sunt:

 -De la/spre București Otopeni: Bruxelles, Copenhaga, Dublin, Florența, Koln, Larnaca, Hamburg, Helsinki, Malaga, Stuttgart, Valencia, Cluj-Napoca, Iași.

-Din/spre Bacău: Dublin, Londra Luton, Bruxelles, Torino.

-Din/spre Cluj-Napoca: București Otopeni, Dublin.

-Din/spre Sibiu: Stuttgart.

Pentru rezervarea acestor zboruri, pasagerii sunt îndemnați să acceseze secțiunea dedicată de pe site-ul Blue Air, Zboruri la Cerere, să identifice zborul dorit și să urmeze pașii indicați pentru rezervarea online. Pentru zborurile la cerere, voucherele nu sunt acceptate ca formă de plată. Pasagerii se pot informa cu privire la lista completă a zborurilor active, consultând în mod regulat această secțiune, ce este permanent actualizată.

“După 10 saptămâni la sol și în somaj tehnic, eu, alături de colegii mei piloți și însoțitori de zbor și de întreaga echipă Blue Air, suntem entuziasmați să ne reluam treptat activitatea, chiar dacă la un nivel foarte scăzut. Vestea bună este că, în pofida reducerii semnificative a nivelului de activitate previzionat pentru acest an, săptămâna trecută, după îndelungi discuții cu reprezentanții salariaților și cu acțonariatul, am reușit să găsim împreună o formulă de colaborare care face posibilă păstrarea în echipa Blue Air a tuturor piloților și a însoțitorilor de bord care își doresc acest lucru. Le mulțumesc pe această cale tuturor pentru dragostea lor de zbor și pentru atașamentul față de companie și pasageri”, a declarat Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Ce obligații au pasagerii la bord, în contextul pandemiei

Blue Air a implementat protocoale riguroase de siguranță la bordul aeronavelor sale. Din luna februarie, Blue Air a fost prima și singura companie aviatică din România ale cărei aeronave au fost dezinfectate zilnic printr-un proces de nebulizare, folosind substanțe care sterilizează întregul spațiu în care sunt distribuite. Acest proces modern de sterilizare și dezinfectare va fi menținut pe termen nelimitat.

Aeronavele Blue Air sunt echipate cu filtre de aer HEPA, cu performanțe similare celor utilizate în sălile de operații ale spitalului, având o eficacitate de peste 99,97% în captarea virusurilor și bacteriilor din aerul filtrat.

Ca o confirmare a corectitudinii și eficienței măsurilor implementate, niciun membru al echipajelor Blue Air nu a fost infectat cu noul coronavirus, în pofida faptului că în perioada stării de urgență, Blue Air a operat numeroase zboruri charter și de repatriere, inclusiv în țările din zona roșie.

Este absolut necesar ca pasagerii Blue Air să poarte măști de protecție pe toată durata călătoriei, să își dezinfecteze frecvent mâinile și să evite deplasările în cabină. Echipajele vor instrui pasagerii cu privire la măsurile de siguranță pentru sănătate și se vor asigura de respectarea acestora.

Înainte de a se prezenta la aeroport, pasagerii sunt încurajați să citească măsurile de protecție și prevenție, care pot fi găsite în secțiunea dedicată de pe site-ul Blue Air https://www.blueairweb.com/ro/ro/10-reguli-simple-pentru-siguranta-sanitara-a-pasagerilor-blue-air/.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați. Cu o echipa formată din peste 1.000 de angajați, Blue Air operează avioane tip Boeing 737. În cei 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operational Safety Audit (IOSA) de către International Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.