Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Austrian Airlines printre zborurile anulate se numără şi cele între Viena şi Berlin, Belgrad, Bruxelles, Bucureşti, Cairo, Düsseldorf, Frankfurt, Graz, Hamburg, Innsbruck, Kiev, Milano, Minsk, Moscova, Nisa, Paris, Praga, Sofia, Stuttgart, Teheran, Tel Aviv, Varşovia şi Zagreb.

Anularea acestor zboruri, care va afecta aproximativ 5.400 de pasageri, a fost decisă pentru că sindicatul Vida şi consiliul de lucru vor organiza joi, începând cu ora 8:30, o reuniune pentru a informa piloţii şi personalul de bord de la Austrian Airlines cu privire la evoluţia negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă.

"Obiectivul nostru este să reducem impactul asupra pasagerilor", a spus Peter Thier. Ca o măsură preventivă, programul zborurilor Austrian Airlines a fost redus cu aproximativ 20% iar pasagerii au fost informaţi, începând de marţi, despre opţiunile de transfer.

Clienţii care în timpul procedurilor de înregistrare au utilizat un număr de telefon sau o adresa de e-mail, precum şi membrii programului Miles & More, vor fi înştiinţaţi prin SMS sau e-mail despre modificările intervenite în programul zborurilor, a precizat purtătorul de cuvânt de la Austrian Airlines