”Mandatul său este pe o perioadă de o lună de zile”, au declarat miercuri pentru reprezentanţii acţionarului majoritar al companiei, Ministerul Transporturilor.

Dragne a condus agenţia Tarom din Tel Aviv.

Luna trecută, board-ul Tarom i-a prelungit mandatul cu încă o lună directorului general interimar, pilotul Florin Susanu, însă acesta şi-a delegat atribuţiile lui Alexandru Frunză, directorul financiar al societăţii, în vârstă de 31 de ani. Susanu a vrut să se întoarcă în cabina de pilotaj, după circa două luni de interimat.

Dragne este al patrulea director general al Tarom în acest an, după Florin Susanu, Dan Iulius Plaveti şi Eugen Davidoiu.

Demisia lui Davidoiu a venit după ce premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unui control de către Corpul de Control al primului-ministru la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii.

Premierul Mihai Tudose i-a reproşat luna trecută ministrului Transporturilor, la începutul unei şedinţe a Executivului, lipsa de perfomanţă a companiei aeriene Tarom, care a încheiat primele şase luni ale acestui an cu pierderi de peste 100 de milioane de lei.

Tarom estimează că va înregistra în acest an pierderi în valoare de 41,2 milioane lei, în scădere cu 12,3% faţă de nivelul de anul trecut, la venituri totale de 1,32 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli.

Bugetul companiei arată că 2017 ar urma să fie al zecelea an de pierderi pentru Tarom, având în vedere că societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din România, din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi în 2016, după Wizz Air şi Blue Air.