TOP 300 CAPITAL. Ion Tiriac este cel mai bogat roman

Averea cumulata a milionarilor din Top 300 a ajuns la 22,47 miliarde de euro, in crestere fața de 2013. Aceasta suma face ca editia de anul acesta a Topului celor mai bogati romani sa reprezinte un punct de cotitura in evolutia averilor milionarilor: modifica trendul descendent inregistrat inca de la primele semne ale crizei economice, potrivit Capital.

Paul Cuza, romanul de 41 de ani care conduce Zara: Vandutul ziarelor a fost primul meu MBA

De profesie inginer specializat in centrale nucleare, Paul Cuza spune ca primul sau MBA a fost atunci cand a vandut ziare in fata unui supermarket din Franta. Astazi, la 41 de ani, executivul roman conduce „imperiul“ local de 175 mil. euro al Inditex din 2013 si uitandu-se in urma spune ca nu ar schimba nimic in cariera pe care a construit-o cu multa munca si perseverenta. Mandatul de director ge­neral al In­ditex Ro­mania - grup ce cuprinde sapte branduri printre care Zara, Bershka, Pull&Bear si Massimo Dutti - a fost primul sau contact cu moda, scie ZF.

Cat ii costa pe romani placerea de a simti banii cash in buzunar. Bancile castiga peste 200 de mil. de euro/an din comisioane

Bancile din Romania castiga anual peste 200 de milioane de euro din comisioane doar pentru ca romanii scot bani de la bancomat in loc sa plateasca direct cu cardul. Estimarea este facuta pe baza datelor Bancii Nationale si a Agentiei Romane pentru Plati Electronice. Fiecare roman care incaseaza salariul sau pensia pe card plateste anual comisioane si taxe de peste 100 de lei. De anul viitor, toate comisioanele vor fi afisate pe ecranul bancomatelor, potrivit unui act normativ publicat zilele acestea in Monitorul Oficial, arata stirileprotv.ro

O noua ordine: cum isi joaca Romania cartile in actualul context regional?“ Ministrul energiei: Sustinem reintegrarea companiilor energetice. Vrem companii mari 

„In contextul in care 30% din PIB-ul Romaniei este repre­zen­tat de productia industriala, este vital sa avem preturi competitive la energie.“  Integrarea companiilor din energie, dupa ce acestea au fost sparte in functie de activitate sau de sursa de productie, model urmat de Romania la sfatul organismelor internationale, dar ignorat de pietele energetice europene, este sustinuta acum de autoritatile romane, arata ZF.

De la raft in online: cum se aliniaza brandurile pentru batalia digitala

Intr-un context in care digitalul prinde avant, nu doar retailerii trebuie sa aiba o prezenta tot mai activa online, ci si produsul trebuie sa comunice in mediul virtual cu potentialii consumatori. Cele mai noi tendinte, dar si studii de piata in domeniu au fost discutate in cadrul conferintei RetailArena - Innovation in Retail, organizata de wall-street.ro

Comertul alimentar a pierdut in criza 30.000 de locuri de munca

Criza financiara si expansiunea agresiva a lanturilor de supermarketuri si hipermarekturi au sters in perioada 2008-2013 de pe harta aproape 13.000 de companii din comertul alimentar si au dus la disparitia a peste 30.000 de locuri de munca, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comertului.

O amenda mamut ii incaiera pe taximetristii din Bucuresti: Una dintre firme dezvaluie cartelul

Piata taximetriei bucurestene este in fierbere, patronii asteptand sa vada cu ce amenda ii va penaliza Consiliul Concurentei pentru cartel. Un dispecerat bucurestean a recunoscut pentru economica.net discutiile privind impunerea pretului unic de 1,39 lei pe kilometru pentru firmele ce acopera 90% din piata. Cele sase dispecerate in culpa, in schimb, dezmint ca ar fi purtat vreo discutie intre ele sau incheiat vreo intelegere pe pret si spun despre o firma ca este sursa tuturor necazurilor lor.

Un aliat al lui Putin, suspectat de spalare de bani in SUA 

Un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin este anchetat in SUA in cazul unei posibile spalari de bani, potrivit Wall Street Journal. Procurorii din cadrul Departamentului Justitiei din New York vor sa afle daca Ghenadi Timsenko a transferat prin sistemul financiar american fonduri care ar avea legatura cu presupuse tranzactii corupte din Rusia, Timsenko a fost printre primii cei mai importanti oameni de afaceri rusi din Statele Unite care au fost vizati de sanctiuni dupa interventia rusa in Crimeea.

Banca centrala a Rusiei renunta la sustinerea nelimitata a rublei 

Banca centrala a Rusiei a abandonat miercuri politica interventiilor nelimitate pe piata valutara pentru sustinerea rublei, accelerand procesul de liberalizare a cursului, in urma deprecierii puternice a monedei din ultima perioada, relateaza Financial Times, citat de Mediafax. Institutia a anuntat ca reduce semnificativ sprijinul pentru rubla, urmand sa cheltuiasca pana la 350 de milioane de dolari pe zi cu interventiile pe piata valutara.