Isarescu taie iar dobanda si trimite bancile dupa clienti: Este treaba voastra sa dati credite

Banca centrala a redus pentru a cincea oara in 2014 dobanda-cheie, pana la 2,75%, pentru a impulsiona creditarea. Guvernatorul Mugur Isarescu cheama bancile sa se „apropie de clienti“ si sa nu-i astepte sa vina ei sa ceara credite.  Isarescu considera ca ar fi pacat ca din motive legate de profitabilitate institutiile de credit sa dea „cu piciorul“ la avantajul echili­brarii raportului credite-depozite si aver­tizeaza bancile „sa aiba grija de economisire“, sugerand ca nu ar fi de dorit sa ajusteze dobanzile la depozite odata cu continuarea reducerii dobanzii-cheie, scrie ZF.

Reguli noi pentru asigurari. ASF va publica trei norme care vor cutremura piata

Autoritatea de Supraveghere Financiara a anuntat, fara sa dea detalii, ca va face publice joi trei norme care vizeaza piata asigurarilor. Economica.net a aflat ca cele trei norme se refera la comisioanele si cheltuielile de distributie din piata RCA, la tipul de active acceptate pentru acoperirea rezervelor si pentru capitalul social precum si la reclamatiile primite de societatile de asigurare de la clienti.

Cine poate profita de moartea brokerilor de asigurare

REVERS Brokerii sunt loviti in plin tocmai cand incepusera sa domine piata asigurarilor. Noile cerinte ASF privind capitalul si rezervele, precum si mai vechile reglementari care plafoneaza si transparentizeaza comisioanele vor duce la moartea mai multor jucatori. Totusi, o parte a pietei poate profita. Este vorba despre acele companii de brokeraj care, desi activeaza in Romania, sunt inregistrate in alte tari, noteaza Capital.

Oamenii de afaceri i-au scos la tabla pe Ponta si Iohannis si le-au adresat intrebari despre ce au de gand sa faca cu Romania de business

Preocuparile lor sunt despre stabilitatea Codului muncii si a Codului fiscal, despre ce isi vor aminti oamenii dupa ce acela care va castiga functia de presedinte o va parasi, despre reducerea numarului de parlamentari, despre cum poate fi sprijinit capitalul autohton si cum pot fi atrase mai multe fonduri europene. ZF a publicat intrebarile oamenilor de afaceri pentru cei doi candidati la alegerile prezidentiale din 16 noiembrie 2014.

Confesiunile unui corporatist care si-a distrus tineretea muncind: "Mai bine iti plangi anii pierduti in Mercedes decat saracia pe bicicleta"

Un angajat al unei companii de audit si consultanta fiscala din Bucuresti povesteste despre felul in care evolueaza viata personala si profesionala dupa momentul angajarii in aceasta industrie. „Salariile pentru angajatii de entry level in audit si consultanta trec de 2.000 de lei net, iar companiile asigura, pe langa acest salariu care este destul de bun pentru pozitie si experienta, si certificari in contabilitate. Cursurile Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) costa si va ajuta foarte mult pe viitor. Garantez ca daca esti membru ACCA, daca aplici la un anunt, dupa doua secunde de la citirea CV-ului esti sunat pentru a fi recrutat, bineinteles, pe pozitii bine platite. Nu mai zic de posturi in afara Romaniei”, sustine angajatul, conform undelucram.ro, un proiect non-profit care isi propune sa evalueze mediul de lucru din Romania prin ochii angajatilor, scrie Business Magazin.

Romania trebuie mutata din Balcani, unde „merge si asa“, in Europa, unde totul „merge ceas“

Bogdan Nitu, directorul general al producatorului de tevi si tuburi Superlit Romania, cu capital turcesc, spune ca stabilitatea legislativa si o strategie pe termen mediu „bine gandita si riguros implementata“ pot aduce Romaniei o crestere economica anuala de 3%.  „Pentru a depasi acest prag (de 3% - n.red.) este nevoie insa de mai mult curaj (sca­derea TVA la 16%) si de generarea increderii si impli­carii fieca­rui roman intr-un efort colectiv de a muta Romania din Bal­cani, unde «mer­ge si asa», in mijlocul Europei, unde totul «merge ceas»“, spune Nitu, potrivit ZF.

FURIA romanilor de la cozile umilintei a ajuns in The Economist. Un blog afiliat publicatiei avertizeaza asupra modelului „VIKTOR” in Romania

Problema de la sectiile de votare din diaspora, din primul tur al alegerilor prezidentiale, a ajuns si in presa internationala. Intr-un articol publicat pe un blog afiliat The Economist, sub semnatura „V. P.”, se prezinta problemele miilor de romani din Londra si Paris, care au asteptat ore in sir sa voteze, insa care nu au reusit sa faca asta, sectiile de votare fiind inchise la 21:00.  "Acestia au fost furiosi - nu doar pentru ca vocile lor nu au fost auzite, ci pentru ca le era teama ca altcineva sa voteze in locul lor, in sectiile de votare din Romania", se arata in articolul de pe The Economist, citat de gandul.info

Noua imagine a falezei Cazinoului din Constanta a costat 14 milioane de euro: foisoare, piatra naturala, felinare si pergole

Turistii care vor sa vada marea toamna vor fi surprinsi de aerul nou din centrul Constantei. Faleza cazinoului a fost restaurata in stilul anilor '20 si ne invita sa intram in atmosfera "Belle Epoque". La fel si Piata Ovidiu, care se bucura de o infrastructura noua. Investiile se ridica la 14 milioane de euro, mare parte din fonduri europene, informeaza stirileprotv.ro

Principalele tendinte in piata de retail: de la traditional si offline, la modern si in online - cum se contureaza viitorul comertului?

Digitalul devine o necesitate tot mai stringenta in retailul de azi, magazinele traditionale fiind nevoite sa isi construiasca o imagine tot mai puternica in mediul virtual, aceasta fiind doar o componenta a ecuatiei cresterii performantei in zona de retail, aflati pe wall-street.ro

Ucraina a achitat Rusiei 1,5 de miliarde dolari pentru restante la gaze

Kievul a platit marti companiei ruse Gazprom 1,5 de miliarde de dolari din restantele acumulate de 3,1 miliarde dolari pe care trebuie sale achite pana la finalul anului. Aceasta a fost prima conditie pentru reluarea livrarilor de gaze, scrie Forbes.

Juncker ii acuza pe Renzi si Cameron ca isi mint cetatenii privind negocierile bugetare in UE

Noul presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a acuzat marti pe premierii britanic David Cameron si italian Matteo Renzi ca-si mint cetatenii cu privire la negocierile bugetare din Uniunea Europeana, relateaza AFP, citata de Mediafax. "Am luat notite si cand compar ce s-a spus in sala cu ce s-a spus in exterior, constat ca declaratiile nu coincid", a afirmat el. "I-am spus lui Matteo Renzi ca nu sunt in fruntea unui grup de birocrati. Sunt presedintele Comisiei Europene, o institutie politica, si vreau ca premierii sa respecte aceasta institutie", a adaugat Juncker. Juncker a criticat si modul in care David Cameron a prezentat opiniei publice britanice obligatia Londrei de a-si majora contributia la bugetul european cu 2,1 miliarde de euro, in urma cresterii PIB-ului Marii Britanii.