Indicatorul economic care va oferi "glontul final" pentru unul dintre candidatii la Cotroceni, in turul 2; Silicon Valley-ul Europei e in Romania; pericolul iminent din 2015
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Ceea ce nimeni nu a luat in considerare: vineri, ora 10, cu doua zile inainte de turul doi, va aparea indicatorul economic care va oferi ”glontul final” pentru unul dintre candidatii la Cotroceni
Cand liderii USL de la inceputul anului – Ponta, Antonescu si Dragnea – au stabilit data alegerilor prezidentiale – 2 noiembrie turul intai si 16 noiembrie turul doi, nu au luat in considerare si zilele cand Institutul National de Statistica anunta cum merge economia. Principala lor grija era sa nu se intre in iarna, sa il dea jos pe Basescu mai repede si mai putin erau interesati de ce se intampla in economie. Din acest motiv, toti guvernantii, la care putem sa ii punem si pe cei din opozitie, nu sunt atenti la datele statistice, pentru ca nu jongleaza cu ele si nu ii intereseaza ce se intampla si cum merge economia, arata ZF.
Pericol iminent in 2015: cresterea majora a taxelor
O noua crestere a taxelor in 2015 este principala temere a mediului de afaceri. Renuntarea la cota unica, cresterea accizelor si a redeventelor sau resuscitarea forfetarului sunt scenariile luate in calcul, mai ales ca atat proiectul de Codul Fiscal, cat si bugetul au fost abandonate pana la alegeri, noteaza Capital.
Noi vrem pamant muncit! In tara poreclita „granarul Europei”, 93% din agricultori abia traiesc din ce cultiva
In doar 30 de ani, cererea de alimente pe pamant se va mari cu 70% ca urmare a cresterii numarului populatiei si a veniturilor, iar batalia viitorului se va da pe mancare si pe apa. Sunt date seci, venite de la ONU, care ar trebui sa ne dea fiori reci. Multe state iau masuri si cumpara pamant agricol acolo unde li se permite - in Romania spre exemplu. Oficialii de la Bucuresti vin cu date pompoase. In 2013, tara noastra a ocupat locul 1 in Uniunea Europeana la capitolul suprafata cultivata cu porumb. Cand tragi linie, afli insa ca de fapt suntem in coada clasamentului. Cultivam mult, dar productia e mica, potrivit "Romania, te iubesc!"
Motivul principal pentru care angajatii din Romania nu primesc mariri de salariu
Cel mai frecvent motiv pentru care angajatii nu primesc o marire de salariu este acela ca nu cer una, noteaza Business Insider, in editia electronica. Pentru multi dintre angajati, cererea unei mariri salariale este un demers dificil si inconfortabil, intrucat se creeaza impresia de lacomie si, totodata, solicitarea poate fi refuzata, scrie Business Magazin.
Cercul vicios“ dintre disponibilitatea scazuta a creditului, acumularea de credite neperformante si evolutia economiei Cea mai mare dilema de la criza incoace: cresterea economica determina reluarea creditarii sau invers?
Letargia care a marcat economia in anii de criza s-a reflectat in situatia sistemului bancar in care 1 din 5 credite a ajuns sa fie neperformant. Cu toate ca situatia macroeconomica s-a imbunatatit, creditarea a avut o senzitivitate scazuta, ramanand in ultimul an in teritoriul negativ. Ponderea activelor nete bancare in Produsul Intern Brut a scazut pana la nivelul din 2007, sistemul bancar intorcandu-se in timp, inainte de nivelul de dinaintea aderarii la Uniunea Europeana, scrie ZF.
Povestea antreprenorului care in anii ’90 vindea materiale de constructii dintr-un garaj, iar astazi face milioane de euro din distributie
Sunt multe povesti frumoase de business incepute in anii ’90, dar parca tot cele mai reusite raman cele din constructii. Si spun asta pentru ca imediat dupa caderea regimului comunist piata constructiilor abia incepea sa creasca in Romania si incet – incet sa recupereze din decalajul fata de Vest. Devenit antreprenor in anul 1991, pe vremea cand avea 28 de ani, Florin Madar, astazi in varsta de 51 de ani, este unul dintre oamenii de afaceri cu vechime pe piata constructiilor, scrie wall-street.ro
Paris Match: Clujul este Silicon Valley-ul Europei
Publicatia franceza Paris Match, citata de Gandul,scrie despre Cluj, caracterizandu-l drept un El Dorado al IT-ului european, un Silicon Valley al Europei, unde mii de ingineri de software construiesc site-urile occidentale, pe salarii de 400 de euro pe luna. Clujul este vazut de jurnalistii de la Paris Match drept un oras unde, in ciuda aparentelor pioase, cea dintai religie este informatica. 20.000 de ingineri de software romani sunt implicati aici in fabricarea a mii de site-uri si aplicatii de internet, majoritatea pentru piata din Franta sau Marea Britanie.
Eurobank, Piraeus Bank, NBG, Bank of Cyprus si Veneto Banca, printre bancile ce au picat testele BCE
National Bank of Greece, Eurobank si Piraeus Bank din Grecia, Bank of Cyprus din Cipru si Veneto Banca din Italia, care activeaza si pe piata din Romania, au picat testele de stres efectuate de Banca Centrala Europeana, in total, 25 de banci din zona euro aflandu-se in aceasta situatie, potrivit Mediafax.
Actiunile Facebook, nivel record pe bursa din New York
Actiunile Facebook au urcat cu 0,8% pe bursa din New York, vineri, la nivelul record de 80 de dolari pe unitate, ceea ce creste asteptarile investitorilor privind rezultatele din T3, care vor fi publicate marti, noteaza CNN. De la inceputul anului si pana acum, titlurile Facebook au avut un avans de 45%, iar capitalizarea de piata a companiei a ajuns la 209,7 miliarde dolari.