Romania pe harta europeana a salariilor: un casier castiga de opt ori mai putin decat in Germania si cu o treime sub nivelul din Polonia

Un angajat roman castiga in medie aproape jumatate din salariul unui angajat din celelalte state din Europa Centrala si de Est si de pana la opt ori mai putin decat un angajat din statele dezvoltate ale Europei de Vest, arata o analiza a ZF pe baza informatiilor de la compania de consultanta Hay Group, care realizeaza studii salariale. La sapte ani de la integrarea in Uniunea Europeana, angajatii romani sunt codasii Europei in materie de salarii, iar in prezent un manager de top din Romania are un salariu de 19 ori mai mare decat un muncitor calificat, pe cand aceasta diferenta in state precum Germania este de 1 la 5, scrie ZF.

Cine a cumparat platforma Policolor. Se vor construi locuinte

Producatorul de lacuri și vopsele Policolor, controlat de fondul de investitii Reconstruction Capital 2, a demarat formalitațile pentru vanzarea terenului de 13,9 ha aferent platformei industriale pe care o deține pe Bd. Theodor Pallady din Bucuresti. Terenul a fost cumparat de un dezvoltator imobiliar, care are in constructie 380 de apartamente chiar langa Policolor, si care este controlat de Daniel Dragulin si Robertino Georgescu, noteaza Capital.

Elvetia finanteaza cu zece milioane de franci un proiect energetic in Arad

Elvetia finanteaza cu zece milioane de franci elvetieni un proiect energetic in municipiul Arad, in valoare totala de 12,2 milioane de franci, care vizeaza atat modernizari in reteaua de distributie a agentului termic, cat si extinderea iluminatului public prin folosirea sistemelor fotovoltaice, transmite Mediafax.

Yazaki angajeaza 4.000 de oameni in noile unitati de productie de la Braila si in Urlati

Producatorul japonez de componente auto Yazaki, cu afaceri de aproape 340 de milioane de euro pe plan local, deschide doua noi unitati de productie in Braila si in Urlati (judetul Prahova), unde urmeaza sa angajeze 4.000 de oameni, potrivit ZF.

Ion Tiriac si-a imbogatit colectia de masini de epoca cu un Jaguar din 1959. Cum arata si cati bani l-a costat

Ion Tiriac are acum 300 de masini de epoca, dupa ce a cumparat 19 automobile din Statele Unite si alte 3 modele Jaguar, din Marea Britanie. Ultimele au volan pe dreapta, insa Tiriac spune ca le conduce usor prin traficul din Bucuresti.  Jaguarul rosu, produs in 1959, este una dintre masinile recent intrate in colectia lui Ion Tiriac. De altfel, il puteti vedea pe milionar la volanul acestei bijuterii prin Bucuresti sau Londra, informeaza stirileprotv.ro

Ioannis Papalekas a gasit primul chirias pentru Globalworth Campus, cel mai mare proiect de birouri pe care il va construi

Fondul de investitii Globalworth, fondat de omul de afaceri Ioannis Papalekas a gasit primul chirias pentru Globalworth Campus, cel mai mare proiect de birouri pe care il va construi. Compania al carui nume nu a fost mentionat va prelua 25.000 mp in proiectul care va avea o suprafata inchiriabila de peste 100.000 mp de birouri. Investitia totala in proiect se ridica la aproape 100 mil. euro, scrie wall-street.ro

Tanarul de 19 ani pe care Apple vrea cu disperare sa-l angajeze. I-a refuzat fara sa clipeasca

John Meyer, un tanar de 19 ani din Statele Unite, a renuntat recent la studii pentru a se concentra pe startup-ul sau, Fresco News. Aplicatia Fresco News este un agregator de stiri, iar Meyer spera sa ii aiba printre clienti pe cei de la New York Times sau Wall Street Journal. Meyer a castigat sume considerabile din aplicatiile pentru iPhone, printre care si prima lanterna pentru acest smartphone. Succesul sau a atras atentia celor de la Apple: compania condusa de Tim Cook i-a propus un internship platit cu aproape 6.000 de dolari pe luna, scrie Business Magazin.

Ungaria a suspedat livrarile de gaze catre Ucraina 

Operatorul retelei ungare de gazoducte FGSZ a anuntat ca a suspendat pe o durata nedeterminata livrarea de gaze catre Ucraina, din motive tehnice, o masura "neasteptata si inexplicabila", potrivit grupului public ucrainean Naftogaz, relateaza AFP, citata de Mediafax.  FGSZ a anuntat ca a oprit livrarile pe "o durata nedeterminata, joi, la ora 16.00 GMT (19.00, ora Romaniei).  Potrivit operatorului ungar, aceasta masura a fost luata pentru a raspunde la cresterea cererii de gaze in Ungaria.

Raspunsul Apple, dupa ce clientii s-au plans ca noile telefoane se indoaie in buzunar

Apple spune ca telefoane iPhone 6 care se indoaie sunt "extrem de rare", potrivit Bloomberg. Asta dupa ce mai multi utilizatori s-au plans ca device-urile isi schimba forma in buzunar. Reprezentantii companiei spun ca noile smartphone-uri sunt construite la cele mai inalte standarde.