Doar pietele externe tin in viata fabricile industriasilor romani. Blidar, Astra Vagoane Calatori: „Platim taxe si impozite aici, dar suntem exclusi de la licitatiile organizate de autoritati“ 

Daca inainte de Revolutie toate mijloacele de transport erau de fabricatie roma­neasca, de la autobuze la metrouri, tramvaie si locomotive, in prezent abia se pot numara pe degetele de la o mana unitatile care mai produc astfel de vehicule, insa care nu reusesc sa isi gaseasca clienti pe piata locala.  „Cum sa puna Metrorex criterii care sa elimine din start producatorii locali, cum mai incurajam atunci crearea de locuri de munca si dezvoltarea afacerilor locale? Inchid tot si gata daca nu avem nicio sus­tinere! Desi platim taxe si  impozite suntem exclusi din cauza conditiilor solicitate de la licitatii“, spune Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Calatori din Arad, care a contestat aceasta licitatie, scrie ZF.

TOP 3 Cei mai mari angajatori din fiecare judet. Exista doar trei companii in afara Capitalei care ofera peste 10.000 locuri de munca

Cu trei exceptii – Arges, Gorj si Prahova -, in restul judetelor din Romania nu exista nicio companie, de stat sau privata, care sa ofere mai mult de 10.000 de locuri de munca. Cei mai mari angajatori, din fiecare judet, au creat, potrivit datelor obtinute de Capital de la Registrul Comertului, cateva mii sau cateva sute de locuri de munca. In cinci judete nu exista nicio firma care sa aiba 1.000 de salariati: Botosani, Buzau, Calarasi, Suceava si Tulcea, potrivit Capital.

Presati de taxele uriase pe munca, angajatorii cauta cai alternative pentru a-si plati oamenii

Mai mult de jumatate din evaziunea fiscala de pe piata muncii, estimata la 16,7% din PIB, provine din munca la gri, iar fenomenul este atat de raspandit, incat administratorii de firme au reusit sa gaseasca diferite „brese“ fiscale prin care sa scoata banii din companii pentru a plati lunar in plicuri o parte din sumele aferente salariilor angajatilor. Folosirea metodei dividendelor, a avansurilor spre decontare, a inregistrarii de servicii sau chiar a firmelor offshore este cel mai des intalnita metoda de ocolire a legii pentru plata angajatilor, spun consultantii fiscali, care avertizeaza insa ca acestea sunt periculoase si nerecomandate, noteaza ZF.

Cel mai scurt interviu de angajare din Romania. A durat zece secunde si i-au spus sa nu mai calce in firma

Tinuta vestimentara nu iti garanteaza un job, dar te poate face sa-l pierzi inca dinainte ca recruiterul sa te invite sa iei loc pentru interviu. Se spune ca „haina nu-l face pe om" si putini directori de resurse umane recunosc faptul ca, la interviul de recrutare, prima impresie ghideaza de fapt discutia catre un scenariu mai mult sau mai putin avantajos pentru candidat. Inainte ca recruiterul sa afle de la sursa ce stie, ce a facut si cat de bine pregatit este potentialul angajat, primele zece secunde sunt esentiale pentru a-si crea o parere, arata Business Magazin.

In mod paradoxal, in Romania pare mai avantajos sa ajungi pe mana recuperatorilor decat sa fii bun-platnic. Ratele scad substantial

In mod paradoxal, in Romania pare mai avantajos sa ajungi pe mana recuperatorilor decat sa fii bun-platnic la banca. Firmele de recuperare reusesc sa rezolve amiabil, prin rate mult mai mici si discounturi serioase, 90 % din cazurile care ajung la ele. Bancile insa nu-i stimuleaza pe clientii care-si platesc la timp ratele, ca sa nu ingroase randurile celor executati silit, arata stirileprotv.ro

Cum s-ar putea aplica proiectul de afisare a comisioanelor la bancomat: bancile trebuie sa aleaga intre un sistem tehnologic costisitor si o egalizare a comisioanelor

Proiectul ANPC care prevede obligarea bancilor sa afiseze pe ecranele bancomatelor toate comisioanele operatiunilor efectuate de clienti ar presupune pentru banci fie implementarea unor modificari tehnologice costisitoare, fie incheierea unei intelegeri intre toate institutiile din piata pentru egalizarea comisioanelor.  "Proiectul este salutar, insa implementarea lui are fie o componenta tehnologica extrem de costisitoare, pentru ca sistemele afectate tin de <<inima bancilor>> si sa umbli acolo inseamna o operatie pe cord deschis, cu riscuri mari si costuri pe masura, fie metoda intelegerii de tip pausal", a declarat, pentru wall-street.ro, Dragos Chivu, directorul general al Printec Group Romania, firma de tehnologie care realizeaza ATM-uri bancare si ofera infrastructura din spatele acestora.

Reactia Ambasadei SUA, dupa ce Guvernul Ponta a dat ordonanta traseistilor: „Cea mai buna cale este procedura parlamentara TRANSPARENTA”

Noul sef al Ambasadei SUA in Bucuresti, Dean Thompson, a declarat, intr-un interviu acordat in exclusivitate ziarului Gandul, ca nu a primit niciun fel de explicatii din partea premierului Ponta sau a vicepremierului Dragnea cu privire la motivul pentru care Guvernul a dat Ordonanta de Urgenta privind migratia alesilor locali. Diplomatul american sustine ca aceasta schimbare legislativa ar trebui sa urmeze o cale „transparenta, adica una parlamentara”.

Economia Elvetiei surprinde toata piata. A stagnat surprinzator in trim. II si a inregistrat cea mai slaba evolutie din ultimii doi ani

Economia Elvetiei a stagnat in mod surprinzator in trimestrul al doilea, fata de precedentul si a inregistrat cea mai slaba evolutie din ultimii doi ani, din cauza problemelor economice din zona euro, care i-au afectat exporturile, transmite Bloomberg.

SI revendica decapitarea unui al doilea jurnalist american. Obama a trimis 350 de militari suplimentari la Bagdad

Jihadisti ai Statului Islamic au revendicat intr-o inregistrare video, difuzata marti pe Internet, decapitarea unui al doilea ostatic american, Steven Sotloff, a anuntat Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, transmite AFP, potrivit Mediafax. Casa Alba a anuntat ca inca nu a confirmat autenticitatea acestei inregistrari video.  Presedintele american Barack Obama a ordonat trimiterea a 350 de militari suplimentari la Bagdad, cu scopul de a proteja personalul si sediile diplomatice, a anuntat marti Casa Alba, la cateva ore dupa difuzarea inregistrarii video.