Aproape 400.000 de firme din Romania au afaceri mai mici de 1 mil. lei si rezista destul de greu. Cea mai mare problema a economiei este ca antreprenorii romani nu vor sa lucreze impreuna pentru a se putea dezvolta

Pana cand nu vor incepe sa „dea mana“ cu competitia, IMM-urile nu vor reusi sa fie decat un low-cost pentru multinationale. Romania va ramane o econo­mie low-cost, cu salarii mici si prizoniera a multinationalelor si a comenzilor acestora, atat timp cat antreprenorii locali si IMM-urile nu isi vor uni resursele umane si financiare sa lucreze impreuna pentru a face proiecte mai mari, cu valoare adaugata mai ridicata, care sa tina mai multi bani in tara. Tiberiu Moisa, director executiv in cadrul Bancii Transilvania si presedintele Clubului Intreprinzatorului Ro­man, spune ca antreprenorii ar trebui sa aiba capacitatea de a lucra impreuna pentru a profita de oportunitatile lasate in urma de stat, dar si de cele care vin din afara, scrie ZF.

OMV sfatuieste soferii sa nu supraalimenteze rezervorul. In tara, mii de clienti alimenteaza de 5 lei, unii cu monede

OMV Petrom, compania care opereaza cel mai mare lant de benzinarii din Romania, isi atentioneaza clientii, prin intermediul paginii de Facebook OMV Romania, sa nu risipeasca benzina sau motorina in timpul alimentarii si sa evite supraincarcarea rezervorului.  Mii de soferi ajung zilnic sau de mai multe ori pe zi la benzinariile din judetele Romaniei pentru ca nu-si permit sa alimenteze cu mai mult de un litru de combustibil. Benzinarii sustin ca aceste cazuri sunt tot mai frecvente de la o luna la alta, ca urmare a lipsei locurilor de munca si a slabei puteri de cumparare, arata Business Magazin.

Starbucks inchiriaza un spatiu in Hanul lui Manuc pentru o cafenea la Unirii

Lantul american Starbucks, care ieri a ajuns la o retea de 10 cafenele pe piata locala printr-o deschidere la Constanta, va inchiria un spatiu de circa 400 de metri patrati la parterul Hanului lui Manuc din Piata Unirii, in centrul Capitalei, unde ar putea inaugura o noua unitate chiar in toamna acestui an, potrivit ZF.

Cum ne asiguram firma impotriva clientilor rau-platnici

Asigurarile pentru companiile care au probleme la incasarea banilor de la beneficiari functioneaza mai slab decat in anii precedenti, dar pe piata exista inca posibilitati de acoperire a situatiilor nedorite, cand platile intarzie. Asigurarea pentru creditele comerciale contractate de persoanele juridice reprezinta o asigurare „de risc financiar“, noteaza Capital.

Renault va lansa un Sandero Sport in Rusia si Brazilia. Modelul inspirat de Clio RS ar putea atinge "suta" in 7 secunde

Constructorul Renault pregateste o versiune sportiva a modelui Sandero. Masina va fi lansata anul viitor si va fi vanduta in Rusia si Brazilia sub marca Renault. Atunci cand va ajunge pe pietele din Europa, modelul se va comercializa sub marca Dacia. Sandero are putin peste o tona si este cu 250 de kilograme mai usor decat un Clio RS, asa ca nu are nevoie de foarte multa putere. Un motor de 160 de cai putere ar fi suficient, astfel ar ajunge la 100 de km pe ora in 7 secunde. Iar la asta ar contribui si un spoiler mai agresiv, dar si o garda la sol mai joasa, informeaza stirileprotv.ro

Ce malluri vor aparea pe harta Romaniei in urmatoarele 16 luni

2014 este cel mai slab an din ultimii 10 la capitolul livrari de spatii comerciale, cu doar doua inaugurari care cumuleaza circa 60.000 mp. 2015 se anunta insa un an mai plin pe segmentul mallurilor, cu trei mari proiecte cap de afis, dintre care unul in Bucuresti. Potrivit celui mai recent studiu al JLL, in 2015 si 2016 ar urma sa se livreze aproape 270.000 mp de spatii de retail noi. wall-street.ro va prezinta cum arata calendarul livrarilor pana la finalul anului viitor.

De la 1 ianuarie 2015, se vor produce doar masini Euro 6. Ce se va intampla cu stocurile de masini Euro 5

De la inceputul anului viitor, se vor produce doar autoturisme care sa respecte norma de poluare euro 6. Masinile noi cu motoare euro 5 vor putea fi vandute pana la epuizarea stocurilor, dar nu mai tarziu de 31 august 2015. Norma Euro 6 impune limite mai drastice mai ales pentru oxizii de azot, arata economica.net.

Reactia Ambasadei Marii Britanii fata de ordonanta Ponta-Dragnea care legifereaza traseismul primarilor

Ambasada Marii Britanii atentioneaza, intr-un comunicat remis Gandul pe tema Ordonantei de Urgenta care legifereaza traseismul alesilor locali, ca modificari de acest fel trebuie facute de Parlament, iar ordonantele trebuie utlilizate „pe cat de rar posibil, asa cum prevede Constitutia Romaniei”. Guvernul a adoptat, joi dupa-amiaza, OUG care permite migratia alesilor locali pentru 45 de zile fara ca acestia sa-si piarda mandatul, scrie gandul.info.

FT: Obiectivele Rusiei sunt un "conflict inghetat" in Donbas si blocarea aderarii Ucrainei la NATO 

Actiunile Rusiei in Ucraina au rolul de a transforma regiunea Donbas intr-un nou "conflict inghetat" in spatiul postsovietic, similar cu cel din Transnistria, Moscova urmand sa mentina "trupe de pace" si sa tergiverseze negocierile cu Kievul, afirma oficiali si analisti citati de Financial Times, potrivit Mediafax.  "Este vorba de cea mai grava criza in materie de securitate din ultimele decenii", constata Radoslaw Sikorski, ministrul de Externe al Poloniei.  Actuala criza risca sa intensifice apelurile, mai ales ale consultantilor conservatori americani, in sensul furnizarii de tehnologie sofisticata armatei ucrainene, multi analisti considerand ca o astfel de evolutie ar fi profund destabilizatoare.

SUA, cresterea economica de 4,2% in trim II, peste estimari

Statele Unite au inregistrat in trimestrul al doilea o crestere economica de 4,2%, cu 0,2 puncte procentuale peste estimarea initiala de 4%, dupa ce investitiile companiilor in cladiri si echipamente au fost revizuite in urcare, potrivit datelor Departamentului pentru Comert. Analistii intervievati de MarketWatch anticipau ca cresterea PIB va fi revizuita usor in scadere, dar investitiile companiilor si exporturile au fost peste asteptari.