Cine este autorul trimiterii economiei Romaniei in recesiune; cele mai ieftine credite de consum, cu cardul de salariu; noua tendinta demografica ce prinde contur in tara
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Autorul trimiterii economiei in recesiune este Dan Sova, care are pe constiinta cel putin 20.000 de joburi. In cea mai buna perioada de finantare, Romania rateaza cele mai multe proiecte
Ceea ce nu va spune niciodata Liviu Voinea, ministrul bugetului, este ca el nu a taiat banii de investitii, ci pur si simplu ministerele, in special cele care au fost in responsabilitatea lui Dan Sova, nu au fost in stare sa cheltuiasca banii alocati. Si aici vorbim in mod special de infrastructura. Dan Sova a trimis Romania in recesiune in trimestrul II, pentru ca nu a fost in stare ca in 2013 sa inceapa proiecte si sa dea de lucru economiei. Daca ar fi inceput proiecte, poate 20.000 de oameni ar fi avut ce sa munceasca, atat la autostrazi sau drumuri, cat si pe orizontala, scrie Cristian Hostiuc in ZF.
Cele mai ieftine credite de consum, cu cardul de salariu
Descoperitul de cont se poate obtine mai repede, cu mai putina birocratie si, de cele mai multe ori, mai ieftin decat un imprumut de nevoi personale negarantat cu ipoteca. Certitudinea virarii salariului luna de luna in contul de card tine locul unei garantii care permite bancilor sa acorde imprumuturi overdraft fara prea multe formalitati, dupa ce au semnat o conventie cu angajatorul posesorului de card. In functie de specificul angajatorului, dobanda poate fi negociata, la fel si sumele maxime imprumutate, potrivit Capital.
O noua tendinta demografica prinde contur Peste 100.000 de oraseni se muta anual la sate, de patru ori mai multi ca in 1990
Cel mai mare aport al dezvoltarii economice din mediul rural il au orasenii care isi deschid afaceri la sate. Stresul urban, aglomeratia sau veniturile insuficiente incep sa puna din ce in ce mai multa presiune pe o generatie cu varsta cuprinsa intre 35 si 50 de ani, care incearca sa scape de aceste „poveri“ caracteristice traiului la oras. Potrivit celor mai recente date de la Statistica, din 2012, 118.000 romani s-au mutat de la oras la sat, in timp ce doar 74.000 au mers dinspre rural catre urban. In 1990, putin sub 28.000 de locuitori s-au mutat la sat de la oras, in timp ce 550.000 de romani lasau mediul rural pentru cel urban, arata ZF.
In apararea rolului preturilor. Explicatii pentru economistul Mugur Isarescu
Sunt surprinzatoare tendintele interventioniste ale unor economisti educati si cu experienta in campul muncii inainte de 1989. Acestia ar fi trebuit sa tie cel mai bine ca un control al preturilor duce la penurie si la aparitia unei piete „la negru“. Si mai surprinzator e faptul ca acestia sunt economisti care, dupa 1989, au acceptat provocarea de a introduce o economie de piata in Romania, noteaza Capital.
Un joc dezvoltat de doi romani, hit la nivel global
Watercolors, un joc dezvoltat de Adonis Software - o firma infiintata de Ancu Radu si Bogdan Florescu, doi fosti colegi si absolventi ai Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii din Bucuresti, a devenit un hit la nivel global. „In doua saptamani, mai mult de un milion de oameni au descarcat aplicatia”, a declarat pentru ZF Ancu Radu.
Satul francez care a reusit ceva ce multor romani li se pare imposibil. Cum a transformat saracia de la tara in prosperitate
Cum sa transformi saracia de la tara in prosperitate sau chiar in atractie pentru turisti. Pare imposibil. Si totusi, un sat din Franta ne da o lectie demna de urmat: sa valorifici tot ce ai mai bun in jurul tau, arhitectura straveche ori produse locale. Unul dintre cele mai sarace sate din Franta s-a ridicat prin propriile puteri si a ajuns - e drept, in 50 de ani, si nu peste noapte, unul dintre cele mai scumpe si ravnite locuri de vacanta ale francezilor. In vestul Frantei, pe o insula, legata de Franta continentala printr-un pod de 3 kilometri, se afla La Flotte, cea mai cautata destinatie de vacanta a francezilor. In anii ’50, acest loc era necunoscut si de-a dreptul sarac, informeaza stirileprotv.ro
Realitatea de dincolo de CV: recrutorii romani te cauta pe Google si vor sa ai o "prezenta digitala" decenta si diplomata
Sa existi in mediul online inseamna si sa ai grija ce le spune Google recrutorilor despre tine atunci cand dau "search" numelui tau. Cum un studiu arata ca 80% dintre angajatori introduc numele candidatilor pe motoarele de cautare inainte sa stabileasca o intalnire cu ei, am vrut sa aflam de la specialistii in recrutare ce vor sa afle, de fapt, despre tine de pe Internet, scrie wall-street.ro. Recrutorii sustin ca folosesc Google in doua etape ale procesului de recrutare, una initiala si una mai avansata.
Daimler nu mai trimite e-mailuri angajatilor aflati in concediu
Cei 100.000 de angajati de la Daimler nu vor mai primi e-mailuri pe adresa de serviciu atunci cand sunt in concediu. Producatorul german de automobile considera ca munca nu trebuie sa ocupe din timpul dedicat familiei, potrivit CNBC. "Cu aceasta optiune de a nu primi mesaje atat timp cat sunt in concediu, angajatii nu se intorc la serviciu cu o lista lunga de e-mailuri necitite, ceea ce reprezinta o usurare emotionala pentru ei", a spus directorul Departamentului de Resurse Umane al companiei, Wilfried Porth. Expeditorul primeste un mesaj prin care este instiintat ca e-mailul sau nu a ajuns la destinatie, precum si o lista cu alte persoane disponibile carora li se poate adresa.
Productia de energie electrica din surse regenerabile a trecut de 30% din total in Germania
Productia de energie electrica din surse regenerabile este in crestere in Germania: 31% din total in prima jumatate a anului, in contextul in care Europa incearca sa reduca dependenta fata de gazele importate din Rusia, transmite Bloomberg Businessweek. Energia solara si cea eoliana au urcat la 17% din totalul energiei generate, fata de anii trecuti cand nu depaseau 13%.
Telecom Italia da 9,4 mld. dolari pentru o companie detinuta de Vivendi in Brazilia
Telecom Italia are o oferta de 7 miliarde de euro pentru compania franceza Vivendi, pentru preluarea furnizorului de servicii de Internet GVT din Brazilia, in dauna competitorului de pe piata braziliana, compania spaniola de telecomunicatii Telefonica, arata Bloomberg. In urma tranzactiei, Vivendi ar obtine 20% din actiunile Telecom Italia, precum si o parte din titlurile entitatii rezultate din preluarea GVT de catre compania italiana.