Oamenii din umbra: Gabriel Selischi, personajul-cheie din spatele noilor descoperiri de petrol ale Petrom

Petrom a anuntat ieri o noua descoperire de petrol, la mica adancime, in Marea Neagra.  Sonda de explorare Marina 1 are un potential de 2.000 de barili pe zi, adica 0,2 mil. do­lari zilnic. Lucrarile din zo­na vor continua, iar inves­ti­tia totala ar putea ajunge la 100 mil. euro.  Gabriel Selischi, 47 de ani, romanul care din septembrie anul trecut are pe mana cea mai mare comoara din porto­fo­liul Petrom, activitatea de explorare si productie, spune ca pariul Petrom cu Marea Neagra va continua, aceasta fiind zo­na cu un potential bun de noi descoperiri.  Selischi este cel care are grija de aproape toata pro­duc­tia de petrol a Romaniei si de jumatate din extractia de gaze, pe scurt de 6,5 mld. do­lari anual, scrie ZF.

Mega Image tatoneaza preluarea retelei Angst, abia iesite din franciza Carrefour

Grupul belgian Mega Image, prezent pe piata locala cu o retea de peste 300 de magazine, poarta negocieri cu antreprenorul roman Sorin Minea si cu familia Angst din Elvetia pentru a prelua cele 22 de magazine Angst, potrivit mai multor surse din piata, anunta ZF.

Carduri de credit: in ce dobanzi "se bat" cele mai mari banci din piata

Majoritatea marilor banci din piata au in oferta diferite carduri de credit, Visa sau Mastercard. Este bine sa stiti ca toate cardurile de credit au comision zero in cazul cumparaturilor la comercianti si online, dar in cazul retragerilor de la bancomat bancile percep comisioane destul de ridicate pentru fiecare tranzactie la ATM. wall-street.ro iti prezinta care sunt costurile unui astfel de produs si dobanzile in cazul in care depasiti perioada de gratie.

Topul celor mai mari santiere din Bucuresti

Numarul macaralelor active din Bucuresti a crescut comparativ cu anul trecut, semn ca investitorii imobiliari si-au recapatat increderea in piata sau ca nu mai au alta solutie decat aceea de a merge mai departe cu proiectele planificate in timpul bulei imobiliare.Cele mai mari zece santiere private deschise in Bucuresti implica investitii cumulate de circa 670 mil. euro si vor pune pe piata 11 cladiri de birouri noi, inca doua malluri de dimensiuni mari, un parc de retail si sapte blocuri de locuinte, arata Capital.

Era anuntata drept "cea mai mare productie de grau de dupa 1989". Recolta reala insa ar putea duce chiar la scumpirea painii

Recolta de grau va fi cu 20% mica fata de cea de anul trecut, sustin cultivatorii. Daca la inceputul lui iunie se asteptau la o productie record, acum se tem ca vor fluiera a paguba.A plouat prea mult, iar apa a inecat lanurile in multe zone din tara. In aceste conditii, din toamna painea s-ar putea scumpi, si nu ieftini, asa cum se asteptau multi, informeaza Stirileprotv.ro

Radu Georgescu pariaza 0,5 mil. euro pe un ceas inteligent al unui start-up local

Vector Watch, un start-up infiintat anul trecut de Andrei Pitis - presedintele Asociatiei Industriei de Software (ANIS), care are in plan sa lanseze la nivel global pana la finele acestui an un ceas inteligent (smartwatch) care va fi conceput integral in Romania - de la design pana la platforma de software - a atras o investitie de 0,5 mil. euro de la grupul Gecad detinut de Radu Georgescu, unul din­tre cei mai puternici an­tre­prenori romani din IT, potrivit ZF.

Programul „VA FI” care i-a convins pe parlamentari sa voteze in unanimitate reducerea CAS. Deputat PSD: „Nu mai retin daca au prezentat cifre, dar treaba a fost convingatoare”   

In timpul discutiilor de la Cotroceni, pe tema reducerii CAS, premierul Victor Ponta ii spune la un moment dat presedintelui Traian Basescu, in absenta raspunsurilor pe care le cerea seful statului: „o sa lucram la toate”. Argumente similare se pot gasi si in expunerea de motive a legii pe care parlamentarii romani au votat-o in unanimitate. Daca la capitolul impact bugetar, cifrele sunt foarte clar stipulate, la masurile de natura sa acopere veniturile pe care bugetul le va pierde ca urmare a reducerii cu cinci puncte procentuale a contributiilor pentru angajatori explicatiile sunt ceva mai vagi, noteaza Gandul.info

Parlamentul European aproba introducerea euro in Lituania

Parlamentul European a aprobat cu o larga majoritate intrarea Lituaniei in zona euro. La 1 ianuarie 2015, va deveni cel de-al 19-lea membru, arata EU News. Introducerea monedei unice a fost aprobata cu 545 de voturi pentru, 116 impotriva si 34 de abtineri. Avizul PE este doar consultativ. Statele membre UE trebuie sa se pronunte la 23 iulie. Pentru Vilnius, euro este un zid de aparare impotriva Rusiei.

Autostrada peste ocean. Cum arata soseaua care merge peste 100 de kilometri pe apa - FOTO, VIDEO

Overseas Highway este o autostrada de aproape doua sute de kilometri, care leaga insulele din arhipelagul Florida Keys de continent, printr-o serie de zeci de poduri peste Atlantic. Din anul 2009, a fost inclusa intre cele mai spectaculoase drumuri din Statele Unite, All-American Roads, potrivit Mediafax.