Posta Ro­mana, inca cel mai mare angajator din Romania Topul celor mai mari 20 de angajatori din economie. Industria, slab reprezentata

Primele 20 de companii din punctul de vedere al numarului de angajati au renuntat la aproape 5.000 de oameni anul trecut. Pe plus sunt retailerii Kaufland, Dedeman, Mega Image, dar si operatorul RCS&RDS.  Romania a ramas fara nicio com­­panie de 30.000 de sala­riati dupa restructurarile fa­cute in ultimul an. Posta Ro­mana, compania detinuta de stat cu peste 28.000 de sala­riati, este cel mai mare angajator din economie, desi a facut 2.000 de concedieri in ultimul an. Cel mai mare angajator privat este OMV Petrom, cu 19.000 de salariati (cu aproa­pe 1.500 in minus fata de 2012), scrie ZF.

Romania, punct strategic pe harta marelui razboi agricol

Agricultura, o miza uriasa intr-un mare „razboi economic“ care nu a inceput de ieri, de azi si care va continua multi ani de acum inainte, la nivel planetar. Aflati pe un pamant rodnic, vanat de mari interese, vom reusi, ca popor, sa ne administram resursele umane, tehnologice, financiare si naturale, astfel incat sa iesim castigatori din aceasta lupta, scrie Capital.

HARTA pe regiuni a preturilor terenurilor agricole

Autostrazi pe hartie. Ministrul demisionar Dan Sova, mandru de realizarile sale: "Cum poate fi vorba de incompetenta?"

„Am lasat in urma mea un minister bine organizat care stie ce are de facut”, a declarat ministrul demisionar, care a invocat problemele lasate in urma lor de predecesorii sai la Transporturi, Anca Boagiu, Radu Berceanu, dar si Traian Basescu.Timp de 18 luni, cat a fost Dan Sova ministru delegat al Marilor Proiecte, iar din martie anul acesta sef la Transporturi, au fost inaugurati 116 km de autostrada din 3.000 promisi pana in 2018. De altfel, dupa demisie, Dan Sova spune ca se va ocupa de campania electorala a PSD pentru alegerile prezidentiale: "Rolul meu principal este acela de soldat credincios al partidului.". Mai mule pe www.stirileprotv.ro

Salariile sefilor FP, BRD, Petrom si BVB vor fi publice din septembrie

Bursa de Valori Bucuresti va publica in septembrie noul Cod de guvernanta corporativa care va stabili standarde unitare pentru publicarea salariilor pe care le incaseaza managerii companiilor listate.  In prezent, putine companii listate la BVB sunt transparente si informeaza investitorii cu privire la salariile si bonusurile pe care le incaseaza directorii acestora, desi pe bursele externe o astfel de practica este o obisnuinta, arata ZF.

Vigneta: ce tari o folosesc si cat ne costa in 2014

Vigneta este o taxa de drum aplicata pe autostrazi sau drumuri expres in 8 tari din Europa, sub denumirea de vignette (vinieta) in strainatate si rovigneta (rovinieta) in Romania. Pentru vacante cu masina in Bulgaria, Ungaria, Romania, Austria, Elvetia, Slovenia, Slovacia sau Republica Ceha trebuie neaparat vigneta, preturile conform dalnicni-znamky.com le gasiti pe Wall-Street.ro

Doi romani au avut curajul sa abandoneze carierele de succes pentru o viata noua la Viscri. Au renovat o casa de 200 de ani

Ca niste diamante neslefuite. Asa sunt satele noastre, pline de istorie, dar si de povestile fascinante ale bunicilor si strabunicilor, oameni harnici, cu respect pentru frumos .Acum, sta doar in puterea noastra sa salvam aceasta mostenire uriasa si sa incepem sa o apreciem la adevarata ei valoare.  In cadrul campaniei Stirilor PRO TV, "Salveaza Romania frumoasa, casele au suflet", aflati povestea unei familii de tineri care au ales sa isi abandoneze carierele de succes, pentru a incepe o viata noua, la Viscri.

Francezii de la Carrefour vor deschide hipermarketuri la Obor si in Timisoara

Grupul francez Carrefour, care in ultimii cinci ani s-a concentrat mai mult pe dezvoltarea magazinelor de mici dimensiuni, a inceput sa accelereze din nou expansiunea pe formatul de hipermarketuri, urmand sa deschida cate doua magazine pe format mare atat in cea de-a doua juma­ta­te a acestui an, cat si in 2015, conform ZF.

Gazprom si OMV formeaza o companie mixta care sa construiasca tronsonul austriac al South Stream  

Gazprom si OMV au convenit marti, la Viena, crearea unei companii mixte care sa construiasca si sa opereze tronsonul austriac al gazoductului South Stream, in aceeasi zi in care presedintele rus Vladimir Putin a cerut Parlamentului sa anuleze dreptul de utilizare a fortei in Ucraina, transmite Bloomberg.  Rusia a promovat proiectul South Stream dupa mai multi ani de dispute cu Ucraina, prin care tranziteaza jumatate din gazele livrate de Gazprom Europei.

Franta si Italia,  ofensiva pentru mai multa flexibilitate bugetara in Europa. Reactia Germaniei

Franta si Italia au lansat marti, cu doua zile inainte de Consiliul European, o ofensiva pentru mai multa flexibilitate bugetara in Europa, care sa dea prioritate cresterii economice si crearii de locuri de munca, dar Germania a avertizat fata de acumularea unor noi datorii, relateaza AFP, potrivit Mediafax. Presedintele francez François Hollande a propus aplicarea unor reguli bugetare favorabile investitiilor si pietei muncii, cu un program ambitios de investitii, intr-un document adresat marti presedintelui Consiliului European Herman Van Rompuy.  In fata deputatilor italieni, premierul Italiei Matteo Renzi, a carui tara va prelua la 1 iulie presedintia UE, a tinut un discurs aproape identic.