Judetul unde numai cine nu vrea nu are un loc de munca, cine mosteneste agricultura Romaniei si "Fiscul ar trebui sa impoziteze nedreapta luare de bani de la pacienti"
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Statul - fara reactie la inchiderea fabricii Europharm Brasov. Antreprenorii - „prea marunti“ sa-si poata permite o astfel de achizitie De ce nu pot fi salvate fabricile romanesti. "Capitalul autohton este o chestiune marunta. Nici macar nu indraznim sa ne uitam"
Decizia companiei farmaceutice britanice GlaxoSmithKline de a inchide fabrica de pastile Europharm de la Brasov, care realiza afaceri anuale de 100 mil. euro si avea 236 de angajati, este un semnal negativ pentru mediul de afaceri, iar pentru industria farma genereaza ingrijorare, sunt de parere oamenii de afacerii cu care ZF a discutat. „Orice semn de retragere a unui investitor, mai ales de talie mare, este un semnal negativ. Sonoritatea numelui atrage ingrijorare in toata industria farma“, a spus omul de afaceri Florin Andronescu, care in prezent este business developer al Sanador, scrie ZF.
"In Timis, numai cine nu vrea nu are un loc de munca"
Cu un PIB per capita de aproape 10.300 de euro (cu 51% peste media nationala), judetul Timis a fost in ultimii ani un "magnet" pentru industria producatoare de componente auto. Investitiile facute de companii precum Delphi, Continental sau TRW Automotive au imbunatatit semnificativ situatia pietei muncii din Timis, unde aproape unu din trei locuitori are un loc de munca (fata de situatia la nivel national, unde doar 21% din populatie lucreaza), potrivit noii analize realizate de ZF la rubrica "Economia judetelor, la raport".
Adevarul despre cum a ajuns Romania la cea mai mare crestere a inmatricularilor din UE
Romania a inregistrat, in mai, cea mai mare crestere a inmatricularilor de autoturisme noi din intreaga Uniune Europeana, cu 46% mai mult, fata de aceeasi perioada, a anului trecut. Sa nu ne imbatam insa cu apa rece. Cresterea este mare pentru ca am ajuns foarte jos. Din 2007, piata auto din Romania s-a tot prabusit de la 315.000 de masini pe an, la 60.000 anul trecut. O scadere de aproape 80% in 7 ani, depasita doar de cea din Grecia. In aceeasi perioada, pietele auto din Franta sau Germania au scazut cu mai putin de 15%, iar Danemarca si Austria, de exemplu, au crescut usor, arata stirileprotv.ro
"Cea mai buna solutie pentru salarizarea medicilor romani este ca Fiscul sa impoziteze «nedreapta luare» de bani de la pacienti"
Guvernul roman a "inchis ochii" la deschiderea oferita medicilor romani de catre celelalte state europene, astfel ca migratia medicilor pentru salarii de zece ori mai mari in Europa nu va putea fi oprita cata vreme nu se va rezolva problema salarizarii in sistemul medical, este de parere Gabriel M. Gurman, 75 de ani, profesor emerit al departamentului de Anestezie si Terapie intensiva din cadrul Universitatii Ben-Gurion Nagev din Beer Seva (Israel). Numarul medicilor romani care lucreaza in strainatate este de peste 20.000 de persoane (in contextul in care in sistemul romanesc sunt angajati 50.000 de medici), potrivit datelor Colegiului Medicilor, arata ZF.
Cat castiga seful de la Tarom, compania care pierde cate 14 euro cu fiecare pasager
Christian Edouard Heinzmann, managerul "privat" care ocupa functia de CEO al operatorului aerian de stat Tarom, are un salariu lunar de 10.000 de euro net pe luna, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei. Desi conduce Tarom din noiembrie 2012, anul trecut compania nu a inregistrat rezultate financiare notabile. Insa daca s-a incadrat in tinta asumata in ceea ce priveste rezultatele financiare, respectiv reducerea pierderilor, Heinzmann nu a reusit sa atinga obiectivul legat de cresterea traficului de pasageri, potrivit ZF.
Cine mosteneste agricultura Romaniei
Cei mai importanti oameni de afaceri din agricultura sunt pe punctul de a preda stafeta celor tineri. Copiii lor sunt implicati de ani de zile in businessurile familiei. Unii dintre ei chiar au preluat fraiele companiilor in mod oficial, iar altii urmeaza sa o faca. Unii dintre cei mai importanti oameni de afaceri din agricultura romaneasca detin impreuna averi de peste 400 de milioane de euro si businessuri la fel de valoroase, ce aduc anual profituri substantiale. Asadar, oameni precum Adrian Porumboiu, Culita Tarata, Stefan Poienaru, Dimitrie Musca, Adrian Radulescu, Laurentiu Baciu sau Mihai Petcu si-au pregatit terenul prin implicarea copiilor in propriile afaceri, scrie Capital.
Schimbari in clasamentul agentiilor de relatii publice: scaderi "in masa"
MCCan PR a ramas si in 2013 cea mai mare agentie de relatii publice din Romania insa cu afaceri si profit net in scadere; GMP Public Relations a depasit Nicola Porter Novelli, in timp ce Oxygen Public Relations si-a scazut afacerile de la 1,8 milioane de euro in 2012 la 1,2 mil. de euro anul trecut. mai multe detalii pe wall-street.ro
Marea Britanie si China au incheiat contracte comerciale de peste 14 miliarde de lire
Marea Britanie si China au incheiat marti contracte comerciale in valoare de peste 14 miliarde de lire sterline, in timpul vizitei la Londra a premierului chinez Li Keqiang. "Marea Britanie este economia cea mai deschisa din Uniunea Europeana, cea mai primitoare pentru China", a spus premierul Cameron. Cel mai important contract este cel prin care grupul BP va furniza companiei chineze CNOOC gaze naturale lichefiate in valoare de 20 de miliarde de dolari pe parcursul a 20 de ani. Totodata, au fost incheiate acorduri de parteneriat de catre compania Rolls-Royce, in domeniul energiei nucleare, si de catre operatorul bursier London Stock Exchange, cu banci chineze, potrivit Bloomberg.
Cameron avertizeaza ca se va opune "pana la capat" numirii lui Juncker la sefia CE
Premierul Marii Britanii, David Cameron, a avertizat ca va lupta "pana la capat" impotriva numirii lui Jean-Claude Juncker in functia de presedinte al Comisiei Europene, insa presa de la Londra apreciaza ca liderul britanic este pe cale sa piarda aceasta lupta. The Times apreciaza ca David Cameron este "pe cale sa fie invins", in contextul in care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a reiterat sustinerea pentru Jean-Claude Juncker.