Cine e Politia CV-urilor, care ii prinde cu minciuna pe romani; nu a facut facultate si la 30 de ani e sef peste cea mai mare investitie Mercedes-Benz din Romania; BNP Paribas, in fata cu amenda de 5 mld. dolari
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Romanii din UE au adus in tara 37 mld. euro, dar politicienii i-au uitat chiar si in campanie
Cele 2 milioane de romani care lucreaza in UE au fost ignorati chiar de cei care ar fi putut lupta pentru ei in Parlamentul European. Au contribuit puternic prin banii trimisi in tara la echilibrul monedei nationale si al economiei. Dar in aceste alegeri europarlamentare in care curentul eurosceptic i-a vizat direct, cu subiect si predicat, niciunul dintre partidele inscrise in cursa nu a gasit cu cale sa le adreseze vreun mesaj de sustinere. Cu 10% din populatie plecata sa munceasca in Italia, Spania sau Germania pentru ca nu poate supravietui acasa cu salarii de 6-700 de lei lunar, Romania are nevoie azi mai mult decat oricand de voci puternice in Parlamentul European care sa reprezinte interesele romanilor in UE, scrie ZF.
Aceasta e POLITIA CV-urilor, care ii prinde cu minciuna pe romanii care vor sa se angajeze. Cine e doamna care te „citeste” si din profilul de Facebook
Romanii mint in CV-uri pentru a-si spori sansele de angajare. Nu o fac insa mai mult decat alti europeni, ci mai degraba la alte capitole. Pentru a impresiona un posibil angajator, multi aleg sa „stearga” din CV-uri perioadele in care nu au avut un loc de munca, in timp ce altii recurg la "cosmetizari" mult mai grave si mentioneaza la capitolul experienta profesionala posturi si responsabilitati pe care nu le-au avut niciodata sau chiar angajatori fictivi. Romanii mint in CV-uri. La aceasta concluzie a ajuns Irina Arsene la un an de la introducerea pe piata romaneasca de resurse umane a unui serviciu despre care multi nici nu auzisera pana atunci - background screening, arata Gandul.info
A ajuns la 30 de ani sef peste cea mai mare investitie Mercedes-Benz din Romania. Nu a facut facultate si a fost muncitor in fabrica
“De curand am implinit 30 de ani, dar ma simt ca la 20." In urma cu mai bine de un deceniu, Ghita Nistor, absolvent al scolii profesionale din Cugir, specializarea prelucrator prin aschiere, s-a angajat intr-o fabrica de la Sebes ca operator care regla si programa masini (CNC). Era parcursul cat se poate de firesc al unui tanar aflat la majorat care a vrut sa munceasca inca de pe bancile scolii. S-a angajat la Star Transmission in 2001 si a inceput de jos in fabrica ce avea sa devina dupa zece ani principala ancora a grupului german Daimler in Romania, noteaza Business Magazin.
Romanii bogati tin 200 mil. lei in conturi administrate discretionar
Conturile romanilor bogati administrate discretionar de mangerii de fonduri au depasit pragul de 200 milioane de lei la finalul lunii aprilie, nivel aproape dublu fata de inceputul anului trecut, semn ca a crescut apetitul pentru strategii personalizate de investitii. Pragul de intrare este de 100.000 de lei. Peste 200 de romani si-au lasat averile sa fie administrate personalizat sub forma de conturi individuale, majoritatea provenind din randul directorilor de middle si top management ai companiilor, potrivit ZF.
Cei mai discreti oameni de afaceri din Romania. Pe unii din ei nu-i stiu la fata nici angajatii, iar altii se ascund atat de bine, incat nu apar in niciun top al averilor
Zeci, daca nu sute de multimilionari autohtoni reusesc de ani buni sa se tina departe de ochii publicului Se spune ca poate intra in aproape oricare din sutele de sedii ale firmei sale fara a fi recunoscut de vreun angajat. De altfel, momentele in care imaginea sa a aparut in presa se numara pe degetele unei singure maini si, in general, au avut loc in urma cu multi ani. Desi detinatorul unei averi estimate la 700 de milioane de euro, actionarul principal al grupului RCS&RDS, oradeanul Zoltan Teszari, prefera sa duca o viata modesta, departe de ochii lumii, conform Capital.
Director de la 17 ani: date in premiera despre piata tabletelor, de la managerul Vonino
Dragos Vasile, executive manager al companiei de distributie IT&C Advanced Technologies, a deschis compania in 1996, la doar 17 ani. De atunci pana in prezent a trecut prin multe suisuri si coborasuri, a cumulat experienta vasta in piata si, perseverand, a reusit intrarea pe mai multe piete, atragerea partenerului Vonino si afaceri in Romania de peste 8 milioane de euro, informeaza Wall Street.ro
Aberatia salariilor: 9.400 lei un functionar, dublu fata de ministru
Un sfert din angajatii unui minister au salarii mult mai mari, chiar duble in unele cazuri, fata de ministru sau secretarii de stat. Desi legea salarizarii bugetare a fost modificata, in ultimii ani, tocmai pentru a crea echitate, sistemul continua sa aiba dezechilibre. Dupa taierea salariilor bugetarilor in 2010, a fost modificata legea salarizarii bugetare. Intentia a fost de a elimina inechitatea. Existau salarii disproportionate fata de indatoririle de serviciu, mai mari decat ale superiorilor ierarhici sau ale altor angajati cu aceeasi fisa de post si aceleasi competente. Salarizarea haotica, de-a lungul anilor, a fost cauzata de aprobarea a zeci de acte normative pentru fiecare sector, in functie de negocierile ad-hoc cu sindicatele, scrie Capital.
Moneda euro va disparea
Fostul premier italian Silvio Berlusconi a avertizat marti ca moneda euro ar putea sa dispara, daca Uniunea Europeana nu va fi supusa unei reforme radicale. "Avem nevoie de schimbari radicale sau situatia economica ne va impune pe noi si pe alte state sa renuntam la euro si sa revenim la moneda noastra nationala", a afirmat Berlusconi la BBC. In opinia sa, "politica economica dezechilibrata" a Uniunii Europene ameninta supravietuirea zonei euro.
Aproape 70% dintre germani vor sa munceasca si mai putin
Aproape 70% dintre germani vor sa munceasca pana la 35 de ore pe saptamana, arata un sondaj realizat de sindicatul IG Metall in randul a 500.000 de persoane, membre sau nu ale organizatiei, relateaza AFP, citata de Mediafax. 45% dintre persoanele intervievate vor o saptamana de lucru de 35 de ore, 18,5% vor sa munceasca intre 21 de ore si 34 de ore, iar 4,8% mai putin. In prezent, 17,9% dintre participantii la cercetare muncesc 35 de ore, iar circa 9% mai putin. Oficial, saptamana de lucru din Germania este de 40 de ore.
BNP Paribas, la un pas de o amenda de peste 5 mld. dolari de la procuratura SUA
Procuratura Statelor Unite vrea sa penalizeze luna viitoare BNP Paribas cu peste 5 miliarde de dolari, in schimbul inchiderii unei investigatii federale si statale referitoare la afacerile bancii cu tari aflate sub embargou, precum Sudan si Iran, potrivit unor surse citate de Bloomberg.