Romania trebuie sa se mute intr-un cartier nou, dar care este in mijlocul campului, fara infrastructura in jur, cu namolul la usa, scump si prost calitativ, cu intarzieri la intretinere, unde vecinii se injura toata ziua

Vineri dimineata, Liviu Voinea, ministrul Bugetului, a deschis sticla sampanie impreuna cu Enache Jiru si Stefan Nanu, cei doi oameni ai Trezoreriei Statului si partenerii de discutie cu analistii externi. Agentia de rating americana Standard and Poor’s tocmai a reintrodus Romania in „investment grade” dupa sase ani cand a stat la categoria „junk”.  Pentru un ministru, aceasta este cea mai buna stire din ultimul timp. Pentru Traian Basescu, presedintele in functie al Romaniei, cea mai buna stire este ca pana in noiembrie sa il aduca pe premierul Ponta intr-un stadiu in care sa nu fie ales Presedintele Romaniei in decembrie. Pentru Victor Ponta, cea mai buna stire este ca dupa terminarea mandatului, Traian Basescu sa plateasca pentru toate „relele” facute in cei 10 ani de domnie, scrie Cristian Hostiuc in editorialul ZF.

Cu "investment grade" si PIB in crestere, Guvernul intra bine in campania electorala. Expertii avertizeaza: Degeaba avem imagine, daca Romania ofera aceleasi "oportunitati" de acum 6 ani

Standard & Poor's (S&P) a imbunatatit vineri calificativul Romaniei. Politicienii nu au intarziat sa isi asume reusita, in vreme ce expertii financiari au fost rezervati in declaratii si au avertizat ca desi vestea este pozitiva, Romania mai are serios de lucru pana a putea sa convinga investitorii straini. "Ce pot spune este ca avem de a face cu o decizie pozitiva, dar care nu ne ajuta extrem de mult atat timp cat pe Bursa, dar si in general in Romania ne aflam tot acolo unde eram si acum 4 sau 6 ani in urma. Degeaba avem imagine daca Romania ramane cu aceeasi infrastructura si cu aceleasi ‘oportunitati’ de investitie de acum 6 ani”, este de parere Rares Nilas, director general BT Securities, casa de brokeraj controlata de Banca Transilvania, arata Wall Street.ro

Al doilea cel mai bogat om al planetei face angajari in Romania pentru Israel. Cat ar putea castiga lunar un roman

Unul dintre miliardarii planetei, mexicanul Carlos Slim, isi cauta 100 de angajati printre minerii din Romania. Iar pentru asta si-a trimis in Oltenia un reprezentant. Acesta urmeaza sa-i intrebe pe ai nostri daca sunt interesati sa munceasca in minele de carbuni din sudul Israelului. Multi olteni au zis ca sunt tentati, mai ales ca li se promit salarii mari, arata Stirileprotv.ro

Mallul de langa targul de masini din Vitan a fost vandut

La trei luni dupa ce a vandut Moldova Mall omului de afaceri Gheorghe Iaciu, fondul de investitii Equest Balkan Properties (EBP) a reusit sa gaseasca un cumparator si pentru Vitantis Shopping Center, cea mai importanta proprietate din portofoliul local al investitorilor, informeaza Capital.

"Fara pamanturi, vom plange". Cum a devenit cel mai prost CAP comunist cea mai profitabila ferma capitalista

In mijlocul unui lan de grau dat in parguit, pe un camp de la granita, la Curtici, Dimitrie Musca se minuneaza. Pentru un necunoascator, acesta este grau. Pentru el, e aur curat. Cat vezi cu ochii sunt holde. Iar el e sef peste aceste holde de aproape 30 de ani. Pe pamantul altora, a cladit un adevarat imperiu.  Povestea lui Dimitrie Musca incepe la Curtici in 1987, cand a fost numit presedinte de CAP. Cand avenit el aveau sute de animale moarte iar oamenii de la CAP nu aveau ce manca. A construit o cantina si o brutarie si a inceput sa atraga oamenii. In primul an a reusit sa aduca CAP-ul, care era cel mai prost din vestul tarii, pe profit, potrivit "Romania, te iubesc!"

Si-a facut cu iubitul ei un magazin fara concurenta in Bucuresti: "Multi clienti nu inteleg ce vindem"

 Afacerea “Magazinul cu mirodenii” a fost dezvoltata de Oana Baković impreuna cu Bojan Spasic, partener nu doar de business, dar si de viata, si a fost inspirata din pasiunea lor pentru calatorii si gatit.  Baković a venit din Constanta si a inceput sa lucreze in mica agentie de publicitate Friends Advisors Spasic, construita de Spasic. Ea a studiat managementul si comunicarea la Universitatea Media din Bucuresti si a absolvit in 2007. Dupa o investitie de 80.000 de euro, a deschis in 2011 impreuna cu Spasic spatiul dedicat vanzarilor de mirodenii, in Dorobanti, noteaza Business Magazin

Mariana Gheorghe: OMV Petrom este mai mare decat Dacia

Afacerile grupului petrolier s-au micsorat cu 8% in 2013 fata de anul anterior, ajungand la peste 24 miliarde lei, nivel prin care OMV Petrom isi pastreaza pozitia de lider in economia romaneasca  Capital: In primul rand vreau sa va intreb despre rezultatele financiare pe primul trimestru. Profitul net a scazut cu 19%. Care sunt motivele?  Mariana Gheorghe: Intr-adevar profitul net a scazut cu 19%. Din punctul de vedere al operatiunilor am avut trei elemente mai importante: primul a fost mediul international al preturilor la titei, care au fost cu 4% mai mici – aici nu vorbim de țiței ca atare, ca noi nu cumparam sau vindem titeiul, dar pe baza lui preturile produselor petroliere au evoluat in aceeasi directie.

Desant in Bucuresti: 11 hipermarketuri noi in urmatorii doi ani

Dezvoltatorii de centre comerciale si operatorii de hipermarketuri vor construi in Bucuresti cel putin 11 noi magazine alimentare de mari dimensiuni pana in 2016 in urma unor investitii estimate la circa 150 mil. euro, cele mai active retele urmand a fi Kaufland din Germania si Carrefour din Franta, care vor avea fiecare peste doi ani cel putin zece magazine in Capitala, potrivit ZF.

Cel mai mare bonus de actiuni: Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, a incasat 1,9 mil. lei

Horia Ciorcila, fondatorul si presedintele Bancii Transilvania (simbol bursier TLV), a ajuns sa detina o participatie de 5,1% din capitalul bancii in valoare de 205 milioane de lei, dupa ce a primit prin programul de fidelizare 1,02 milioane de actiuni. Acesta este cel mai mare bonus de actiuni primit de un administrator si raportat pe bursa, arata ZF.

Grecia vinde cele mai frumoase plaje

Fondul pentru dezvoltarea activelor statului elen scoate la vanzare peste 70 de hectare de plaja pe insula Elafonisos, care ar avea cele mai frumoase plaje din Grecia, potrivit The Guardian. Anuntul agentiei de stat ca intentioneaza sa vanda 71 de hectare din plajele Sarakiniko si Simos a declansat reactii de protest, scrie portalul elen GreekReporter.  Multi localnici si organizatii internationale se opun vanzarii, din cauza impactului pe care dezvoltarea acestora l-ar avea asupra mediului.

Avearea celor mai bogati 1.000 de britanici, nivel record: 519 miliarde lire sterline

Averea celor mai bogati 1.000 de britanici a crescut cu 15,4% fata de anul trecut, la 518,9 miliarde de lire sterline (874 miliarde de dolari), nivel record echivalent cu o treime din Produsul Intern Brut al tarii, potrivit unui top intocmit de publicatia Sunday Times.  "Nu am mai vazut niciodata o astfel de crestere fenomenala a averilor precum cea a celor mai bogati 1.000 de britanici in ultimii 17 ani. Bogatilor nu le-a mers niciodata mai bine ca acum", a declarat Philip Beresford, responsabil de intocmirea listei inca din 1989.