Liberty Center, primul mall detinut de banci, se zbate sa ramana in piata. Cei mai multi clienti sunt la cazinou

Mallul Liberty Center din cartierul bucurestean Rahova, o investitie de circa 70 de milioane de euro fina­li­za­ta la sfarsitul anului 2008, se zbate sa ramana in piata la aproape doi ani dupa ce ban­cile finantatoare Alpha Bank, Eurobank si Bank of Cyprus au pre­luat controlul pro­iectului in urma unui dosar de exe­cutare silita. Mallul a fost dezvoltat de grupul irlandez Mivan si de familia Awdi, dar a inregistrat rezultate sub astep­tari inca de la deschidere, in ciuda faptului ca cele 100 de spatii comerciale erau inchiriate aproa­pe complet la un pret mediu de circa 30 de euro/mp, scrie ZF.

Degringolada la nivelul managementului companiilor de stat. Seful CFR Marfa demisioneaza „prin e-mail“ la o luna de la numire, 20.000 de angajati ai Postei cer demisia conducerii, Tarom trece prin al treilea val de schimbari la varf

La doar o luna de la numirea sa ca director general al CFR Marfa, Dan Valentin Belcea, al doilea manager privat al companiei de stat, si-a anuntat demisia prin e-mail. In aceeasi vreme, la o alta companie de stat, Posta Romana, la care a fost instituit „management privat“, 20.000 de angajati cer demisia conducerii, amenintand ca altfel intra in greva foamei. La o a treia companie a statului, Tarom, consiliul de administratie a fost schimbat dupa sase luni, pentru ca planul lui nu era „destul de bun“. Niciuna din aceste companii nu si-a facut pana acum public raportul de activitate pe anul trecut.  Aceasta este imaginea de debusolare afisata de cele trei companii de stat, din sectoare-cheie ale economiei, la care s-a implementat proiectul „CEO privat la stat“, cu scopul de-a eficientiza businessul si de-a asigura obtinerea de profit, noteaza ZF.

Sunt sot si sotie si fac 18 milioane de euro dintr-o resursa care nu se va termina niciodata

Sotii Violeta si Valeriu Moraru controleaza companiile Perla Covasnei si Azuga Waters, care au avut in 2012 afaceri cumulate de 73 de milioane de lei.  Pe cartea de vizita a Violetei Moraru este trecuta functia de “administrator” si ea spune ca nu ar putea sa se retraga din afaceri, fiind obisnuita cu un ritm de viata alert. A lucrat de-a lungul anilor in domenii variate, precum o fabrica de productie a sticlei, in domeniul vinului, in transport si apoi in bere.  Cei doi soti au vandut in 2009 afacerea Azuga catre Ursus Breweries, intr-o tranzactie estimata la 10 milioane de euro, potrivit Business Magazin.

Inca "o treaba romaneasca": taxa de reinnoire a domeniilor .ro, blocata din fasa

La finalul anului trecut, un subiect "a pus pe jar" internautii din Romania – reinnoirea domeniilor Internet prin taxe anuale ar fi (putut fi) un lucru in mare parte pozitiv pentru Internetul romanesc, fiind o modalitate eficienta de a debloca adrese care nu mai sunt folosite sau sunt lasate uitarii. Discutiile s-au blocat insa, in cel mai pur "spirit" Carpato-Danubian, arata Wall-Street.ro

Lapusan, Zitec: "Perceptia ca sunt foarte multi romani buni in IT e doar un mit"

Atingerea unei cifre de afaceri de patru milioane de euro, deschiderea unui birou in Marea Britanie si cresterea echipei la 110 persoane sunt obiectivele lui Alexandru Lapusan, CEO-ul companiei Zitec, unul dintre cei mai cautati angajatori de catre tinerii pasionati de IT din tara noastra, arata Capital.

Sorin Blaga, Wave Division: Magazinul de la colt nu va muri, insa va trebui sa raspunda clientului la fel ca Internetul sau mobilul

Fostul director de marketing al Rompetrol si Philip Morris Romania si Bulgaria, Sorin Blaga conduce din martie Wave Division, una dintre cele mai mari agentii de implicare a consumatorului de pe piata locala. Din aceasta pozitie sustine cu fermitate ca viitorul comertului traditional nu va fi unul negru atata timp cat va raspunde nevoilor clientilor dupa modelul Internetului sau mobilului, scrie Wall-Street.ro.

Deputatii si-au tras directie de social media: 13 angajati pun zilnic doua postari pe Facebook

O directie cat o redactie medie de ziar se ocupa, din vara lui 2013, cu postarea pe Facebook, Youtube si Instagram a momentelor importante din viata Camerei Deputatilor. Directia Social Media a luat nastere din nevoia de  “aliniere a institutiei parlamentare la modelul existent in parlamentele tarilor membre ale Uniunii Europene  si valorificarii noilor oportunitati de comunicare si dialog” aflam de la secretariatul general al Camerei, insa realitatea din teren arata ca cei 13 angajati, unii dintre ei rude ale unor jurnalisti cunoscuti sau sotii de fosti parlamentari, nu au un foarte mare succes, scrie Economica.net.

Preturile de consum din Ungaria au scazut penturprima oara dupa 1968 

Preturile de consum au scazut in Ungaria in mod neasteptat in aprilie, cu 0,1%, pentru prima oara dupa 1968. Astfel, banca centrala va putea continua cel mai lung ciclu de reduceri ale dobanzii de politica monetara din Europa, noteaza Bloomberg. Banca Ungariei a redus luna trecuta dobanda cheie pentru 21-a oara consecutiv, la un minim de 2,5%, de la 2,6%. Institutia are o tinta de inflatie de 3% si a mentinut politica monetara relaxata, dupa ce autoritatile statului au impus companiilor de utilitati reducerea preturilor.

BNP Paribas, aproape de o penalizare de peste 3,5 miliarde dolari din partea procuraturii SUA

Procuratura Statelor Unite vrea sa penalizeze luna viitoare BNP Paribas cu peste 3,5 miliarde de dolari, in schimbul inchiderii unei investigatii referitoare la afacerile bancii cu tari aflate sub embargou, precum Sudan si Iran, informeaza surse citate de Bloomberg.  Acordul este inca in negociere si ar putea fi vorba de o suma mai mare de 3,5 miliarde de dolari. Mai mult, procurorii vor ca BNP Paribas sa isi recunoasca vinovatia in acest caz.