Ce a facut baronul Dragnea pentru Teleorman ca sa-si permita sa dea acum ordine si sfaturi la inundatii?

Guvernul va decide in sedinta de astazi ce ajutoare va acorda celor loviti de inundatii, in special judetului Teleorman, regiunea cea mai afectata, condusa vreme de 16 ani de vicepremierul Liviu Dragnea. Un episod precum inundatiile cantareste mult mai greu aici, in Teleorman, decat aiurea pentru ca o calamitate se intalneste cu subdezvoltarea, adica apele inghit si putinul pe care oamenii il au.  Salariul mediu net este in judet cu 25% mai mic decat media pe tara (in jur de 1.200 de lei). Somajul, aproape dublu fata de media pe tara (10,7% in Teleorman fata de 5,6% media pe tara in decembrie 2013). Anul trecut in tot Teleormanul s-au ridicat in trei trimestre doar 75 de locuinte, arata datele INS, si nu a fost inmatriculata nicio societate comerciala cu participare straina la capitalul social subscris. Daca judetul Teleorman ramane in urma tuturor, nu acelasi lucru se intampla si cu averea personala a liderului PSD, Dragnea fiind unul dintre cei mai instariti oameni politici, si asta in vreme ce el „a lucrat la stat“, afacerile familiei fiind conduse de sotie, scrie ZF.

Tranzactie pe piata reducerilor: Redutti a achizitionat Adulmec si CautaReduceri

Agregatorul de oferte pentru site-urile de reduceri colective Redutti.ro a achizitionat concurentii directi Adulmec.ro si CautaReduceri.ro, devenind astfel principalul jucator pe acest segment de piata. Site-urile de reduceri au cunoscut un boom in anul 2012 cand existau, in perioada de varf, peste 100 de astfel de proiecte. In doar cateva luni insa, business-ul s-a erodat – in parte din cauza unor oferte care nu prea variau -, ajungandu-se ca in 2013 mare parte din jucatori sa anunte pierderi si sa isi restranga activitatea, arata Wall Street.ro

Nicolae Cinteza: "Bank of Cyprus vrea sa iasa din Romania"

Bank of Cyprus are in vedere sa paraseasca tara noastra, potrivit lui Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a precizat pentru Bursa.ro ca a avut o intalnire recenta cu directorul general al grupului financiar cipriot, John Hourican. Acesta a adaugat ca directorul general al Marfin Bank Romania, Polydoros Ktorides, si administratorul Laiki Bank, actionarul majoritar al acesteia, aflat in lichidare, se afla, in prezent, in Cipru, unde discuta cu oficiali din Banca Centrala a Ciprului o restructurare a creditului pe care Laiki il acordase Marfin si care a fost transferat la Bank of Cyprus (BoC).

Saptamana decisiva pentru marii retaileri. Parlamentarii voteaza schimbarea legii comertului

Miercuri, pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor, figureaza cu titlul "initiative cu propunere de adoptare" si proiectul de Lege pentru completarea Ordonantei Guvernului (nr.99/2000) privind comercializarea produselor si serviciilor de piata.  Este vorba despre un proiect care, odata adoptat, va impune comerciantilor sa plaseze produsele aflate la promotie, ce urmeaza sa expire, pe rafturi sau in standuri separate, scrie Economica.net.

A trecut de la fabricarea posetelor la dezvoltarea unui lant de 18 cofetarii Georgi: „Am aruncat tone de prajituri pana am invatat ce si cat vrea clientul“

Georgica Vaduva a lucrat de la 17 la 40 de ani in industria de marochinarie, dar de aproape un deceniu a facut pasul catre industria alimentara, deschizand mai intai un restaurant, iar in prezent este actionar in mai multe firme care opereaza 18 cofe­tarii sub brandul Georgi.  Principala firma din grup, Georgi Tosun Impex, a realizat in 2012 o cifra de afaceri de 3 mil. euro si un profit net de 3.300 de euro, avand 221 de angajati, dar antreprenorul spune ca vanzarile sunt din ce in ce mai slabe, in conditiile in care si produsele de patiserie au devenit „un moft“, arata ZF.

Alro trage lozul cel mare, iar CEZ incearca sa iasa din afacerea cu eoliene. Industria va fi scutita de plata a 40 mil. euro dupa taierea subventiilor pentru energia verde

Marii consumatori de energie vor putea face economii de circa 40 de milioane de euro in 2014 daca va intra in vigoare hotararea de guvern care-i scuteste cu pana la 85% de la plata subventiilor pentru energia verde.  Alro trage lozul cel mare, dar pentru regenerabile situatia devine tot mai delicata. CEZ, cel mai mare investitor in eoli­ene din Romania, a anuntat deja ca vrea sa vanda tot parcul Fantanele-Cogealac, pentru care a alocat 1,1 mld. euro, noteaza ZF.

Zece solutii pentru independenta de Moscova

Un Vladimir Putin tot mai imprevizibil si un conflict deschis in Ucraina, tara prin care trec conductele Gazprom, fac un imperativ din gasirea unor alternative la gazele rusesti. Dependenta de Gazprom (care este de 100% din consum pentru sase state din Uniunea Europeana si de peste 50% din consum pentru alte sapte tari UE) poate fi (si de fapt este deja) folosita ca metoda de santaj de catre guvernul lui Putin. Romania sta, din acest punct de vedere, mult mai bine decat majoritatea statelor de pe continent si pare mult mai putin vulnerabila la mana care manevreaza robinetul rusesc. Capital a identificat 10 solutii pentru independenta de Moscova.

Cat au cheltuit romanii de Paste pe oua, vin si cozonaci

Pe mesele de Paste ale romanilor au ajuns 160 de milioane de oua si aproape 30 de milioane de litri de bauturi alcoolice. Romanii au cheltuit cu ocazia sarbatorilor pascale aproape 600 de milioane de lei, adica circa 133 de milioane de euro, numai pe oua, vin, tarii si cozonaci, conform estimarilor gandul realizate pe datele obtinute din partea patronatelor din domeniu.  Doar pentru a-si asigura strictul necesar pentru o masa traditionala de Paste, fiecare roman a fost nevoit sa lase la casele de marcat ale magazinelor si ale marilor hipermarketuri din tara aproape 80 de lei, conform calculelor Gandul.

Allergan, producatorul Botox, a primit o oferta de preluare de 47 miliarde de dolari 

Compania canadiana Valeant Pharmaceuticals International si investitorul Bill Ackman ofera 47 de miliarde de dolari pentru compania Allergen, producatorul Botox, propunere care ar putea duce la formarea unuia dintre cele mai mari grupuri farmaceutice la nivel mondial, relateaza Reuters, citata de Mediafax.  Allergan fabrica produsul neurologic Botox, utilizat in tratarea unor boli asociate cu supraactivitatea musculara. Compania detine marcile de medicamente Botox Cosmetics si Vistabel, folosite la atenuarea ridurilor.  Oferta, daca va fi acceptata, va reuni doua companii farmaceutice de dimensiuni medii, cu experienta in domeniul produselor de ingrijire a pielii si a ochilor.

Apple testeaza rabdarea Wall Street-ului cu vanzarile de iPhone si iPad in scadere

Actiunile celei mai valoroase companii din lume s-au "scufundat" cu 5,2% anul acesta, iar investitorii asteapta astazi raportul trimestrial in functie de care isi vor calcula urmatoarele miscari. Cu toate acestea, chiar si impulsul pe care l-ar putea primi Apple prin noul parteneriat cu cel mai mare operator al China,  de a vinde iPhone, prognozele arata ca veniturile vor fi slabe pentru prima data in cel putin un deceniu, arata datele compilate de Bloomberg. Profitul este, de asemenea, estimat sa scada cu 5%, ceea ce inseamna a sasea perioada consecutiva de declin.