Seful BVB: In drumul spre statutul de piata emergenta, vor veni fluxuri mari de capital

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, a spus la o conferinta organizata ieri de ZF ca Romania poate atrage investitii mari pana in 2017, anul-tinta al intrarii in liga pietelor emergente. Obiectivul strategic pe care il au cei care conduc si activeaza pe piata de capital - BVB, ASF, brokeri si investitori - este promovarea pie­tei de capital in categoria pietelor emergente. Mutarea va pune Romania pe harta unor fonduri ce au la dispozitie pentru investitii peste 1.400 miliarde de dolari, scrie ZF.

De la zero la 20 de mil. de euro in 3 ani: noroc, experienta sau business plan facut "la rece"?

Vivre.ro este ceea ce poate fi numit un proiect eCommerce care a inceput sa zboare aproape inainte de a incepe sa ruleze pe pista – la doar doi ani de la lansare, magazinul de design interior a cumulat venituri de 7 mil. euro si tinteste anul acesta 20 de milioane de euro, cel putin inca o regiune internationala si cresterea numarului de angajati. Wall-Street.ro a discutat cu Monica Cadogan, 33 de ani, CEO Vivre, persoana cu experienta in consultanta (propria firma) si in Neogen. Ideea Vivre.ro s-a nascut dupa un model international, acela al “flash sales”, in urma cu doi ani, inca de la inceput in actionariat intrand si Neogen, cu o participatie de 50%.

Crimeea cea SCUMPA. Cat mai valoreaza astazi Crimeea, o destinatie de lux de la Marea Neagra, in ochii turistilor straini. Analiza Gandul

Anexarea Crimeei de catre Rusia naste un semn de intrebare si in ceea ce priveste destinul peninsulei ca destinatie turistica, in conditiile situatiei foarte tensionate din aceasta zona care si-a aratat deja efectele negative asupra acestui sector economic. Plaje cu nisip fin incadrate de faleze numai bune pentru promenada, palmieri, hoteluri de lux cu servicii pe masura, dar si preturi piperate care concurau oricand cu cele de pe malul rusesc al Marii Negre - cel mai scump din regiune, si porturi impresionante. Aceasta era pana acum Crimeea in ochii turistilor.  Acum insa, pe fondul crizei din regiune, al militiilor proruse care preiau controlul unor obiective de mare interes si al alipirii la Rusia, decaderea Crimeei de pe piedestalul destinatiilor de lux de la Marea Neagra pare inevitabila, scrie Gandul.info.

Romanca de 37 de ani care-i imbraca cel mai bine pe barbati

Teodora Burz are 37 de ani, iar ultimii opt si i-a petrecut facand naveta intre Romania si Italia, China si Turcia, piete unde a lucrat pentru branduri de moda straine. Teodora Burz este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat in curand, si ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014). In toamna anului trecut ea a preluat functia de director de marketing si expansiune al Orka Holding, un grup din Turcia, prezent si pe piata locala, care detine in portofoliu peste 400 de magazine de moda pentru barbati deschise pe aproape 40 de piete de la nivel international. In paralel este si country manager al Orka Holding in Romania, unde sunt deschise sapte magazine cu afaceri de 2,6 mil. euro in 2012, noteazs Business Magazin.

Lista produselor care se vor scumpi de la 1 aprilie. Reactie in lant cu efecte "lacrimogene" pentru buzunarele romanilor

Un val de scumpiri se apropie amenintator de buzunarele romanilor. Pentru ca 1 aprilie este data la care se majoreaza pretul carburantilor, al gazului metan, dar si al tigarilor, cosul de cumparaturi al unei familii va costa mai mult de luna viitoare. Painea, alimentele prelucrate, transportul si hainele se scumpesc in medie cu 10%, iar viciile vor fi si ele tot mai greu de intretinut.  Scumpirea pe care romanii o vor resimti cel mai repede va fi cea de la pompa, arata StirileProTv.ro

Cum se vor putea cheltui cele 8 mld. euro destinate agriculturii

Programul Național de Dezvoltare Rurala dispune de o alocare financiara in perioada 2014-2020 de peste opt miliarde de euro.  Fondurile vor fi orientate catre 14 masuri principale structurate pe trei directii, sectorul de reproductie si dezvoltarea fermelor fiind prioritare. Deocamdata, PNDR este in stadiu de proiect, forma finala a documentului care va fi trimis spre aprobare Comisiei Europene luna aceasta urmand sa fie gata curand. In noua varianta vor fi cuprinse recomandarile fermierilor, formulate in cadrul conferințelor regionale organizate de Ministerul Agriculturii, potrivit Capital.

Bucurestiul si Clujul nu mai au fabrici de bere. La Praga, Staropramen a ramas in centru

Fabrica de bere Grivita din Bu­curesti cu o istorie de peste 140 de ani va deveni proiect imobiliar, fabrica de dulciuri Poiana din Brasov a fost cumparata de retailerul german Lidl si se transforma in magazin si hotel, iar fabrica Ursus din Cluj, una dintre primele mari fabrici de bere din Ro­mania, a fost demolata anul trecut. Daca in Romania fabricile mari de bere si ciocolata sunt transformate in blocuri, magazine sau malluri, in Praga spre exemplu, fabrica de bere Staropramen si-a pastrat productia in interiorul orasului si este chiar un obiectiv turistic, cu un muzeu la intrare, arata ZF.

Depozitele bancare pe 1-2 ani aduc cele mai mari castiguri

Bancherii platesc cele mai mari dobanzi pentru sumele plasate de clienti in depozite cu scadenta de minimum un an si maximum doi ani, respectiv o medie de 4,36% pe an, potrivit datelor BNR. Nivelul este cu 1,5 puncte procentuale peste dobanda medie oferita in cazul sumelor depuse pe termen mai mare de doi ani, respectiv cu jumatate de punct peste bonificatia medie la depozite mai scurte de un an, informeaza ZF.

Fed: Decizia de majorare a dobanzilor va depinde de mai multi factori, nu doar de somaj

Rezerva Federala (Fed) a SUA a renuntat la politica de stabilire a dobanzilor doar in functie de scaderea ratei somajului la 6,5%. Acum decizia de majorare a acestora de la nivelul actual, apropiat de zero, va depinde de mai multi factori, precum inflatia si evolutia pietelor financiare, relateaza Bloomberg.  Banca centrala americana a decis totodata o noua reducere a achizitiilor lunare de obligatiuni, cu 10 miliarde de dolari, la 55 de miliarde de dolari, in conformitate cu asteptarile analistilor.

Toyota, amenda record in SUA: 1,2 miliarde dolari, pentru probleme de siguranta

Toyota Motor va plati o amenda record, de 1,2 miliarde de dolari, pentru inchiderea unei investigatii in SUA pe probleme de siguranta. Este un posibil model pentru o ancheta similara impotriva General Motors, relateaza Bloomberg.  Investigatia s-a referit la problema accelerarii neintentionate a automobilelor, in urma careia compania a rechemat in service peste 10 milioane de vehicule. Toyota isi recunoaste greseala, plateste penalizarea si se va supune unei monitorizari independente. Grupul japonez va fi pus sub acuzare si pentru frauda, dar masura va fi suspendata timp de trei ani, cu conditia ca Toyota sa colaboreze cu autoritatile americane.

CNN: Rusia ar fi transferat de la Fed o mare din detinerile de titluri ale Trezoreriei SUA

Detinerile guvernelor straine de titluri ale Trezoreriei SUA la Rezerva Federala au scazut saptamana trecuta cu peste 100 de miliarde de dolari. Este un declin saptamanal record, iar analistii considera ca Rusia a decis sa isi transfere o mare parte din activele de la banca centrala americana. Rusia si Statele Unite dispun de instrumente care pot fi folosite in disputa diplomatica referitoare la Ucraina, dar datoriile americane detinute de Rusia nu vor fi unul dintre acestea, noteaza CNN Money. Valoarea titlurilor de Trezorerie americane aflate in proprietatea Rusiei este mica si in scadere, iar la o vanzare a acestora, impactul nu ar fi semnificativ.