Romanii platesc celor din institutiile de stat salariile de mii si zeci de mii euro pe luna, cine urmeaza dupa Astra si de unde provine carnea de pui din restaurantele KFC din Romania
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Sa tineti minte ca voi le platiti celor din institutiile de stat salariile de 10.000 – 14.000 sau 25.000 euro pe luna, plus primele de vacanta. Si trebuie sa le cereti socoteala
Noroc de scandalurile care apar in jurul unor institutii ale statului, azi cap de afis este ASF, ca asa mai afla presa si opinia publica despre salariile, veniturile din aceste adevarate feude politice, natale si de influenta in toata economia. Sub explicatia „Noi nu suntem platiti cu bani de la buget“, in foarte multe institutii publice si companii ale statului, care au primit un drept din partea statulu sa desfasoare anumite activitati, sa perceapa taxe si comisioane, sa supravegheze anumite piete, se petrec cele mai mari abuzuri legale in privinta organigramelor si salarizarilor. Presa nu scormoneste in declaratiile de avere pentru toti angajatii la stat, ci numai pentru cei care sunt in conducere, pentru ca ei trebuie sa dea socoteala pentru ceea ce fac si cu cat sunt remunerati. Asa este in sectorul privat, asa trebuie sa fie si la stat. In momentul in care iti aprobi 10.000 de euro la stat, net, la un salariu mediu in Romania de 350 de euro, trebuie sa dai multa socoteala pentru ceea ce faci. Acum mingea este la premier, la ministrul Finantelor si la membrii comisiilor parlamentare sa ceara si sa le faca public rapoartele de salarizare si organigramele institutiilor publice, scrie Cristian Hostiuc intr-un editorial ZF.
Cine urmeaza dupa Astra?
Capital prezinta cauzele pentru care Astra a fost introdusa in administrare speciala si incearca sa raspunda la intrebarea „cine urmeaza?“ Presedintele ASF a declarat ca vor urma „cu siguranta“ controale si la alte societați. „Prioritate“ la verificari ar urma sa aiba companiile cu numar mare de reclamatii pentru intarzieri la plata daunelor. Potrivit clasamentului furnizat de ASF la nivelul lui 2013, imediat dupa Astra, urmeaza Euroins (circa o treime din totalul celor 10.000 de reclamații), Carpatica, Asirom, City Insurance, Uniqa, potrivit Capital.
Topul celor mai mari banci in Romania. Castigatorii, perdantii si salariile din sistem
Banca Transilvania, UniCredit, Raiffeisen si ING au continuat sa-si creasca activele, in timp ce liderii sistemului bancar BCR si BRD au ramas pe trendul negativ din ultimii ani. BCR a pierdut aproape doua puncte procentuale anul trecut, ajungand la un minim istoric de 17,5%, in timp ce BRD a ajuns la 13%, compensand scaderea creditelor nete cu 12% prin achizitii de titluri. Banca Transilvania si-a consolidat locul al treilea in clasamentul cotelor de piata dupa active, ajungand la aproape 9% la sfarsitul lui 2013, in conditiile majorarii cu circa 8% a soldului creditelor nete, noteaza ZF.
De unde provine carnea de pui din restaurantele KFC din Romania
Reprezentantii US Food Network, societatea care opereaza franciza KFC in Romania, precizeaza ca doua treimi din carnea de pui comercializata provine de la furnizori locali. Printre cei mai importanti se regasesc companiile Transavia si Avicola Buzau. Ingredientele folosite in produsele din restaurantele McDonald’s, concurentul principal al KFC de pe piata locala, provin in mare parte din import. Doar carnea de porc, sucul de mere, o parte din legume si chiflele din restaurantele McDonald’s de pe piata locala au legatura cu Romania, arata Business Magazin.
Kaufland lanseaza "marea cuponiada". Retailerul preia strategia folosita de companiile americane
Kaufland, cel mai mare retailer din Romania dupa valoarea vanzarilor, a lansat o oferta de reduceri prin cupoane, un instrument folosit frecvent de retailerii din Statele Unite. Discounterul german le ofera clientilor posibilitatea sa beneficieze de anumite reduceri atat timp cat se prezinta la casa cu un cupon decupat din ziarul magazinului. Campania este valabila pana pe 30 martie, de joi pana duminica, potrivit Gandul.info.
Uzina de la Craiova va produce motoare pentru toata gama de masini Ford. Miza este de 200 de milioane de euro
Americanii de la Ford vor pune tot mai mult accent pe motoarele produse la Craiova, in conditiile in care incepand cu a doua jumatate a acestui an motorul pe benzina de 1,5 litri Ecoboost va fi livrat si pentru noile generatii ale Focus si Mondeo in Europa si nu doar la export catre Asia si America de Nord, informeaza ZF.
Dragos Bilteanu a ajuns in doar doi ani „tarul SIF-urilor“
Ultimele miscari de pe bursa, in urma carora SIF Banat-Crisana a preluat un pachet de 5% din SIF Muntenia, reconfirma statutul lui Dragos Bilteanu drept cel mai influent sef de SIF. Nu este clar ce avantaje aduce achizitia altor SIF-uri pentru actionarii SIF 1, mai ales ca pentru al doilea an consecutiv li se propune sa renunte la dividende, conform ZF.
Omul cu “bata”. Ce spune seful Concurentei despre avantajele unei meserii in care nu iti faci prieteni
Imaginea lui Bogdan Chiritoiu se identifica dupa cinci ani de mandat cu cea a Consiliului Concurentei, institutia care are grija ca oamenii de afaceri sa pastreze un mediu de afaceri competitiv. Spune, totusi, despre acest job, ca este provocator intrucat nu te ajuta sa iti faci prieteni. Nici nu ai cum, in conditiile in care imparti amenzi, afirma presedintele Concurentei, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.
Ionut Oprea, Facebrands: "Daca Facebook s-ar inchide azi, multe business-uri ar muri"
Daca Facebook s-ar inchide azi, multe business-uri ar muri. Toate business-urile ar pierde un canal de interactiune cu clientii si ar reinvesti bugetele in canalele clasice. Unele dintre cele mai mari si-ar crea retele proprii de socializare, insa ar avea un succes foarte limitat. Iar business-urile create exclusiv pe Facebook ar trebui sa-si gaseasca alte canale pentru a continua, altfel al muri odata cu el. Utilizatorul de rand ar reincepe sa-si bombardeze prin email sau alte canale intreaga lista de prieteni cu pozele din excursii, cu powerpointuri motivationale, ar invia chatroom-urile, site-urile de dating si multe altele din cele pe care Facebook le-a ingropat, a declarat Oprea intr-un interviu pentru Capital.
Multi romani raman cu datorii si dupa ce sunt executati silit. La licitatiile ascunse, locuintele se vand pe sume de nimic
Locuintele executate silit de banci se vand la jumatate de pret. Asta pentru ca potentialii cumparatori nu se mai prezinta la primele licitatii si asteapta ca valoarea lor sa scada. In plus, anunturile cu licitatii nu sunt afisate la vedere.Fostii proprietari, care nu si-au mai putut achita ratele, raman cu datorii si dupa vanzarea casei, potrivit stirileprotv.ro
SUA: Vrem sa cooperam cu partenerii din Europa, cu FMI, cu Rusia, la ajutorarea economiei ucrainene. Cel mai important actor in domeniu este FMI
Seful diplomatiei americane John Kerry a declarat duminica, in cursul unei convorbiri telefonice cu omologul sau rus Serghei Lavrov, ca "toate statele trebuie sa respecte suveranitatea Ucrainei, integritatea sa teritoriala si libertatea de a alege", scrie Huffington Post. El a subliniat ca SUA sustin decizia Parlamentului ucrainean privind alegerea unui presedinte si premier interimari. Aceste actiuni "constituie calea cea mai buna si mai promitatoare de a restabili rapid pacea si stabilitatea in Ucraina, precum si de a raspunde problemelor financiare care afecteaza tara", a apreciat Kerry. La randul ei, Susan Rice, o consiliera apropiata presedintelui Barack Obama, a insistat asupra necesitatii de a sustine economia Ucrainei care, in opinia ei, este "foarte fragila". "Vrem sa cooperam cu partenerii nostri din Europa, cu FMI, cu Rusia, daca ei sunt pregatiti sa participe la ajutorarea ecomonomiei ucrainene", a declarat Rice. "Daca Rusia doreste sa participe, ea va fi binevenita", a reiterat ea, subliniind ca cel mai important actor in acet domeniu este FMI.\
Las Vegas Sands, gata sa investeasca 10 miliarde dolari in cazinourile din Japonia
Las Vegas Sands Corp. (LVS), cea mai mare companie de jocuri de noroc, arata ca este gata sa investeasca 10 miliarde de dolari in Japonia, proiectata sa devina a doua cea mai mare piata a Asiei pe cazinouri. Sands deschide birouri si face angajari in Japonia si ia deja in considerare sa lucreze cu un partener oficial din aceasta tara, scrie Bloomberg.