Alba-neagra cu sechestrul Lukoil: dubla masura sau scenariu electoral?; fiica lui Ioan Niculae ingroapa una dintre afacerile familiei; cum a intrat in insolventa luni o companie care vineri valora 1,5 mld. dolari
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Finantele schimba peste noapte ordonanta SIF-urilor in lege. Miza: 6,6 miliarde de lei
Guvernul muta astfel la Parlament cartoful fierbinte al eliminarii pragului de detinere de 5% la SIF-uri. Cele cinci SIF-uri sunt urmasele Fondurilor Proprietatii Private (FPP) si au in prezent active de 6,6 miliarde lei. Ele au primit in administrare circa 25% din averea nationala, reprezentand pachete de actiuni la sute de companii, printre care BCR, BRD, Bancpost. Azi detinerile investitorilor de pe bursa la cele cinci SIF-uri sunt restrictionate la 5% din capital. Guvernul prin Ministerul Finantelor Publice a propus eliminarea pragului de detinere la SIF-uri, facand astfel primul pas spre cea mai asteptata liberalizare de pe piata locala de capital. Peste noapte insa actul normativ cu eliminarea pragului de detinere la SIF-uri a fost schimbat de MFP din ordonanta de urgenta in proiect de lege, scrie ZF.
Fiica lui Ioan Niculae ingroapa una dintre afacerile familiei. Pierderile sunt cat incasarile
Compania Inter Aviation, detinuta 51% de Adina Niculae, fiica cea mica a celui mai bogat roman, a raportat in anul fiscal 2013 pierderi de 332.000 de lei la venituri totale de 338.000 de lei, potrivit datelor disponibile la MFP. Inter Aviation are datorii de peste 20 de milioane de lei (circa 5 milioane de euro) si a incheiat anul cu trei angajati. Omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, a investit in vara anului 2011 circa 6,5 milioane de dolari si 9 milioane de euro in achizitia unui avion si unui elicopter, pentru a le opera in regim de taxi aerian, potrivit Business Magazin.
Jobul care ne sperie. Cine franeaza piata fortei de munca?
Rigiditate. Romanul nu are dinamismul americanului. El accepta mai greu sa lucreze in posturi inferioare diplomei de studii sau in alte domenii decat cele pentru care s-a specializat. Dar si companiile sunt destul de reticente in a face angajari nepotrivite cu pregatirea solicitantului de job, noteaza Capital.
Alba-neagra cu sechestrul Lukoil: dubla masura sau scenariu electoral?
La nici macar 24 de ore dupa ce premierul Victor Ponta a intervenit in favoarea celor 3.500 de locuri de munca pe care rusii de la Lukoil le au in Romania, sechestrul care oprise activitatea rafinariei Petrotel-Lukoil a fost ridicat partial, astfel incat unitatea in care lucreaza de fapt circa 470 de oameni si care din 2008 a strans pierderi de 580 mil. euro, sa-si poata relua operatiunile. Interventia in premiera a fostului procuror Victor Ponta in cel mai mare caz de spalare de bani si evaziune fiscala din Romania, in care prejudiciul a fost evaluat la 230 mil. euro, si ridicarea peste noapte a sechestrului ridica insa multe semne de intrebare, arata ZF.
Prezidentiabilii Social Media: toti cei 14 candidati au impreuna de 10 ori mai putini fani ca Inna. INFOGRAFIC in timp real
Social Media a devenit tot mai mult un barometru legat de popularitatea personajelor politice. Nu intotdeauna insa diferenta indicata de numarul de like-uri se reflecta in mod exact si in rezultatul voturilor. Cel mai bun exemplu pleaca din SUA, tara care a stabilit un record pe retelele de socializare in momentul in care Barack Obama a publicat imaginea victoriei de dupa alegerile din 2012. Peste 4 milioane de like-uri si sute de mii de share-uri si redistribuiri pe Twitteri au marcat acest moment. Pe stirileprotv.ro vezi in timp real situatia candidatilor in social media.
Se credeau intangibili! HARTA baronilor locali care au probleme cu legea
Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, suspectat de fapte de coruptie, a fost retinut, pentru 24 de ore, de catre procurorii DNA, dupa ce au avut loc pechezitii la locuinta acestuia si la sediul CJ. Cazul nu este insa unul izolat. Mai multi sefi, din nu mai putin de 13 judete, au ajuns in ultimii ani, in fata procurorilor anticoruptie, cu acuzatii de coruptie, abuz in serviciu, falsuri s.a.m.d.., arata wall-street.ro
Cum poate intra in insolventa luni o companie care vineri valora 1,5 miliarde de dolari
GT Advanced Technologies, o companie care produce componente de smartphone-uri din cristale de safir sintetic, a intrat luni in insolventa, dupa ce vineri avea o valoare de piata de circa 1,5 miliarde de dolari. Intamplarea a luat pietele prin surprindere, iar actiunile companiei au scazut cu 90% dupa anuntul oficial, scrie gandul.info, care citeaza Business Magazin. Prabusirea actiunilor a redus valoarea de piata a companiei de la 1,5 miliarde de dolari la circa 175 de milioane.
Clauzele abuzive din contractele de credit: multa propaganda, putin pragmatism
Cu totii am auzit expresia «my word is my bond». Este folosita de fiecare data cand vrem sa aratam cum se fac tranzactiile la «altii». Pe incredere. In realitate, nu este asa nici la eiTranzactiile sunt de cele mai multe ori incheiate in urma unor contracte lungi si adesea implica echipe de avocati. Chiar si tranzactiile din piata financiara, care se fac instantaneu, au la baza un contract semnat in urma unui procedeu lung, prin care se face o evaluare a partenerului, scrie Capital.
Cel mai atractiv oras din lume pentru investitii imobiliare
Piata mondiala a investitiilor imobiliare a crescut la 788 de miliarde de dolari in anul incheiat in iunie 2014. New York si-a pastrat titlul de cel mai atractiv oras pentru astfel de investitii, arata studiul Cushman & Wakefield, citat de CNBC. Volumul investitiilor imobiliare a crescut in perioada analizata cu 17,2% la nivel global, cu un avans de 38,8% in cazul investitiilor transfrontaliere si de 11,3% in cazul celor interne. Londra, pe 2, este foarte aproape de New York.
FMI a redus prognoza de crestere economica la nivel global pentru 2014, 2015
Fondul Monetar International a redus la nivel global prognoza de crestere economica cu 0,1 puncte pentru 2014, la 3,3%, iar pentru 2015 cu 0,2 puncte, la 3,8%. In cazul SUA, estimarea a fost imbunatatita pentru 2014, la 2,2%, iar pentru 2015 a fost mentinuta la 3,1%, scrie Bloomberg. Pentru zona euro, 2014 si 2015, FMI a redus estimarea de crestere, ingrijorat ca regiunea va continua sa se confrunte cu o inflatie scazuta si un nivel ridicat al somajului. Potrivit raportului World Economic Outlook, Fondul anticipeaza pentru acest an o crestere economica de 0,8% a zonei euro si de 1,3% in 2015, sub prognoza unui avans de 1,1%, respectiv de 1,5% al PIB-ului regiunii, publicata in iulie.