Cea mai bogata femeie din Romania a pierdut jumatate din avere, in cati ani se termina rezervele de gaze, petrol si carbune din Romania si campionul european al austeritatii intra in ianuarie in zona euro
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Afacerea Revelionul in Centrul Vechi: 10.000 de oameni si incasari de peste 3 milioane de lei intr-o singura noapte
Restaurantele, barurile si cafenelele din Centrul Istoric al Capitalei, cei mai important pol al distractiei locale, au scos la bataie 10.000 de locuri pentru noaptea de Revelion, si in multe cazuri gradul de ocupare este deja de 95%. Cu un pret mediu de 300-350 de lei, proprietarii de localuri vor incasa pentru o noapte 3-3,5 milioane de lei (650.000-770.000 de euro). Unele restaurante incaseaza pentru aceasta seara si de peste cinci ori mai mult decat intr-o zi normala. Suma platita de “petrecareti” include atat intrarea cat si mancarea, bautura si muzica, noteaza Ziarul Financiar.
TOP 300 Capital: Cea mai bogata femeie din Romania a pierdut jumatate din avere
Daca in urma cu doi ani cea mai bogata romanca avea o avere care se apropia de jumatate de miliard de euro, in ultimele 12 luni averea acesteia a scazut la jumatate. Averea celei mai bogate romance, Veronica Guse de Dragan, 40 ani, a scazut de la 400 -450 milioane euro in 2012, la 260-280 milioane euro in 2013. Veronica Guse de Dragan si-a inceput ucenicia in afaceri tinandu-l de mana pe Iosif Constantin Dragan, cu mai multi ani in urma. Dupa moartea intemeietorului afacerii cu gaz, prima grija a celeia care ii placea sa i se spuna Doamna Miliard a fost sa rebranduiasca afacerea Butan Gas, chiar daca veniturile sale sunt in scadere de la an la an, arata Capital.
Harta resurselor Romaniei. In cati ani se vor termina rezervele de gaze naturale, petrol si carbune
Rezervele de gaze naturale ale Romaniei mai ajung pentru o perioada de 9,3 ani, iar cele de petrol pentru 19 ani. In ceea ce priveste carbunele, in actualele conditii de productie, in 9 ani rezervele vor fi aproape terminate. Potrivit unui studiu BP, rezervele de gaze naturale ale Romaniei sunt de cinci ori mai mici decat in urma cu 20 de ani, iar cele de petrol s-au injumatatit, scrie Gandul.info
Bursa de la Bucuresti a incheiat anul la maximul ultimilor cinci ani si jumatate. Cum arata bilantul pe 2013
Indicele bursier BET, care urmareste cele mai importante zece companii listate la Bursa de Valori Bucuresti, a inchis anul foarte aproape de pragul de 6.500 de puncte, cu o crestere de 26% fata de finalul lui 2012. Valoarea de inchidere a indicelui BET este cea mai mare din ultimii cinci ani si jumatate. Performerul anului a fost dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), ale carui actiuni au inchis 2013 cu o crestere de 373%. Actiunile BVB au avut una dintre cele mai bune evolutii in acest an. Vedeta anului a fost Fondul Proprietatea, cu o crestere de 51,7% si tranzactii de 4,1 mld. lei, scrie Ziarul Financiar.
Topolinski, despre planurile de investitii ale Benevo: Fondul de investitii vrea sa cumpere terenuri pentru rezidential
2014 se anunta un an plin pentru fondul de investitii canadian Benevo, un jucator care a revenit in piata in 2013, atat prin achizitii, cat si prin consolidarea echipei de management. Despre planurile de investitii ale companiei, schimbarile care ar putea surveni pe piata si negocierile pentru achizitia unor terenuri pentru dezvoltari de locuinte, a povestit pentru Wall-Street.ro Michael Topolinski, fondatorul Benevo. Fondul de investitii Benevo a cumparat in perioada de boom sute de apartamente in proiecte rezidentiale din Romania, de asemenea anul viitor va incepe constructia primului centru comercial propriu de pe plan local, Victoria City, proiect care va include intr-o faza ulterioara si un turn de birouri. 2013 a insemnat pentru Benevo si achizitia producatorului de pompe Aversa.
Letonia, campionul european al austeritatii, intra in ianuarie in zona euro chiar daca majoritatea populatiei se opune
Letonia va adopta euro la 1 ianuarie 2014, devenind astfel al doilea stat fost sovietic care se alatura in zona euro elitelor economiilor europene, cu toate ca aproximativ 60% dintre letoni se opun de teama ca moneda europeana va destabiliza economia tarii, va accelera inflatia si le va reduce puterea de cumparare. Din banii platitorilor de taxe din tari incluzand Marea Britanie, care a refuzat sa se alature zonei euro BCE a cheltuit milioane de euro pe materiale de propaganda prin care sa-i convinga pe letoni de presupusele beneficii ale adoptarii monedei unice, scrie presa internationala, potrivit Ziarul Financiar.
Cele mai tari masini si evenimente auto ale anului 2013. Performantele Dacia, masina "fierbinte" a Europei . GALERIE FOTO
Dacia lanseaza la Frankfurt primul facelift pentru Duster. Noutati: navigatie, motorul de 1.2 l turbo si 125 CP, bare portbagaj pe plafon. La Salonul de la Geneva, in martie, Dacia a lansat noul Logan si cel mai mic motor in gama, de 0.9 l. Ferrari lanseaza cel mai puternic model din istorie – LaFerrari. Are doua motoare din care unul electric, 1.000 de cai putere si s-au fabricat doar 500 de unitati. Pretul estimat: 1 mil. euro. Cititi tot articolul pe incont.ro
O tranzactie majora se va incheia la inceputul anului, in telecom
Operatorul telecom numarul trei de pe piata americana este aproape de preluarea numarului patru, scrie LATimes, citat de Capital. Japonezii de la Softbank, companie care detine Sprint Nextel, numarul trei din SUA, negociaza ultimele detalii pentru preluarea rivalului T-Mobile de la Deutsche Telekom. Suma vehiculata este de 19 miliarde de dolari. Softbank, care a achizitionat 80% din actiunile Sprint anul acesta, este interesata de T-Mobile pentru a crea un operator mai puternic pentru a concura cu primii doi jucatorii de pe piata americana Verizon si AT&T.