Judetele din vestul tarii, campioanele pietei muncii in ultimii ani: numarul de locuri de munca a crescut cu peste 20.000, iar salariile angajatilor au fost majorate cu 16%

Vestul tarii a avut cea mai buna dinamica a pietei muncii in perioada 2010- 2013, avand in vedere ca, in total, in judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara numarul de joburi a crescut cu 21.400. Totodata, salariile medii nete ale angajatilor din aceasta regiune au depasit valoarea de 2.000 de lei brut pe luna, scrie ZF.

Bulina neagra a imobiliarelor romanesti

La sapte ani de la declansarea crizei imobiliare, Aradul continua sa reaminteasca de degringolada in care a intrat piata romaneasca. Orasul care promitea cinci centre comerciale pe o strada a ramas in final cu doua proiecte subrezite, dupa ce Carrefour, Cora si mallul Armonia au fost eliminate, noteaza Capital.

Salina de la Turda, in topul celor mai spectaculoase destinatii turistice de care lumea nu prea a auzit

Marile orase europene sunt in continuare cele mai atractive locuri pentru turisti, insa tot mai multe persoane aleg sa descopere destinatii mai putin cunoscute. Printre acestea, scriu cei de la Business Insider, se afla si salina de la Turda, una dintre cele mai spectaculoase locuri din Romania, noteaza Business Magazin.

Dobanzile la lei merg spre noi minime pe piata interbancara

Indicatorul Robor la 3 luni, referinta pentru costul creditelor de retail in lei, a scazut cu 0,1 puncte procentuale in ultima saptamana, la 1,36% pe an, ceea ce indica o schimbare de directie dupa runda de crestere a dobanzilor monetare de la finalul lunii aprilie, arata ZF.

“Regina asigurarilor” revine in forta. Angela Toncescu, in curs de avizare pentru postul de director al Carpatica

Angela Toncescu, fosta sefa a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, este foarte aproape sa preia conducerea companiei Carpatica Asig, aflata in prezent intr-o situatie dificila, potrivit economica.net

O afacere de 150.000 de euro: ii ajuta pe romani sa se autodepaseasca

Mihaela Ginju avea 37 de ani cand a iesit definitiv din "lumea corporatista" pentru a intra in "lumea afacerilor". Se intampla dupa doi ani in care s-a tot gandit la o idee care i-a venit in minte la o conferinta. Cand a decis ca este momentul, a vorbit cu cateva persoane si in cateva luni si-a facut firma, scrie wallstreet.ro.

Jeep ia in vizor SUV-urile Mercedes si Range Rover

Jeep dezvolta un SUV de lux care sa rivalizeze cu Range Rover sau Mercedes, potrivit Bloomberg.  Vanzarile Jeep la nivel mondial au crescut de patru ori dupa 2009, insa directorul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, spune ca firma rateaza o oportunitate importanta.

Slovacia decide intr-o saptamana daca accepta oferta Deutsche Telekom

Guvernul din Slovacia decide intr-o saptamana daca accepta oferta celor de la Deutsche Telekom pentru restul actiunilor pe care grupul german nu le detine inca la divizia din aceasta tara, a declarat ministrul slovac de Finante, Peter Kazimir, anunta Bloomberg. Deutsche Telekom detine 51% din actiunile Slovak Telekom. Surse apropiate situatiei sustin ca Deutsche Telekom ar fi oferit in jur de 1 miliard de dolari pentru 49% din actiunile Slovak Telekom.