Sidex, minus de 110 mil. euro anul trecut. Combinatul a adunat in 10 ani pierderi de 1 mld. euro

Miliardarul indian Lakshmi Mittal, unul dintre cei mai bogati britanici, pierde puternic sange la Galati. Arcelor Mittal Galati a raportat pentru anul trecut afaceri de 3,59 mld. lei (808,5 mil. euro), in scadere cu 3,2% fata de 2013 si pierderi de 480 de milioane de lei (110 mil. euro).  Afa­cerile combinatului au fost lovite puternic din trei parti, scrie ZF.

Un al treilea constructor auto ar putea veni in Romania

Romania are inca un mare potential de crestere in industria auto, iar taxele mici, TVA redusa si planurile din infrastructura ar putea atrage un al treilea constructor auto pe piata locala. "Al treilea constructor este pe teava, dar se uita la infrastructura de transport", a declarat Constantin Stroe, presedintele ACAROM. Printre numele vehiculate sunt Daimler, BMW sau Volkswagen, noteaza Capital.

"Iertarea" datoriilor PFA si PFI, o miza de un miliard de euro

Aproape 600.000 de persoane fizice autorizate (PFA) si aproape 60.000 de persoane fizice independente (PFI) care au avut venituri brute totale in 2013 de 12,8 miliarde de lei ar putea scapa de amenintarea ca veniturile lor sa fie retratate ca salarii de catre Fisc daca se va aplica amnistia fiscala anuntata de premierul Victor Ponta, scrie ZF.

Dispare stampila. Ce pregateste ministrul finantelor

Obligativitatea stampilei pentru firme va fi eliminata de la 1 iulie, potrivit promisiunilor primite de oamenii de afaceri de la ministrul Finantelor, Romania fiind depasita la acest capitol de Republica Moldova, care a implementat deja masura, insa trebuie scoasa din toata legislatie secundara, arata wallstreet.ro

Nu cheltui banii daca nu trebuie! Cladirile si terenurile din intreaga tara vor fi cadastrate gratuit de autoritati, in urmatorii ani

In urmatorii opt ani, cladirile si terenurile din intreaga tara vor fi cadastrate gratuit de autoritati, in baza unui act normativ recent publicat in Monitorul Oficial. Este vorba de Programul National de Cadastru si Carte Funciara 2015 - 2023 care prevede inregistrarea gratuita a tuturor imobilelor - terenuri, cladiri si apartamente - in Sistemul integrat de cadastru si carte funciara, noteaza Business Magazin.

BCE arunca un colac de salvare Greciei

Banca Central Europeana a optat pentru majorarea plafonulului liniei de finantare de urgenta (ELA), destinata Greciei, cu 1,1 miliarde euro, la 80 miliarde euro, au declarat surse apropiate situatiei, transmite Bloomberg. Decizia vine dupa o declaratie a ministrilor finantelor din zona euro care au recunoscut dorinta elenilor de a implementa masuri pentru mai multi bani.