Revolutie in salarizarea angajatilor de la BNR; Fiscul, noul Big Brother, obliga avocatii, contabilii si consultantii sa-si denunte clientii; de ce sa nu spui la interviul de angajare salariul de la jobul anterior
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Vreau 50.000 de dolari ca sa am o sansa sa cuceresc lumea. Cum isi ”izgoneste” Romania cea mai importanta resursa de talent. Cum sa finantezi o aplicatie care modifica sunetul, cand nu poti sa pui gaj pe sunet?
Cea mai importanta resursa umana pe care o are Romania la ora actuala sunt IT-istii, celebrii programatori de care fiecare companie tine cu dintii, iar cei care au nevoie nu stiu ce sa mai faca ca sa ii convinga sa se mute la ei. Din pacate, Romania nu are un sistem national prin care sa ajute, sa finanteze, sa sustina startup-uri din IT. Daca unul reuseste din 10.000 sau 100.000, atunci el are sanse sa schimbe ceva in lumea asta. Cat ar costa Romania sa finanteze aceste startup-uri, aceste idei care mai de care mai exotice, mai utilitare sau mai nebune se intreaba Cristian Hostiuc in ZF.
Revolutie in salarizarea angajatilor de la BNR
Vechimea nu mai este luata in calcul la cresterile salariale din Banca Nationala, iar cei care vor sa devina manageri trebuie sa arate ca stiu sa conduca oameni, spune Mugur Tolici, directorul de HR al BNR. Din luna ianuarie a inceput evaluarea angajatilor BNR, iar in functie de rezultate va fi luata decizia acordarii de cresteri salariale. Potrivit unui calcul realizat de ZF, salariul mediu net in BNR a fost de peste 6.600 de lei (1.500 de euro) pe luna.
Fiscul, noul Big Brother, obliga avocatii, contabilii si consultantii sa-si denunte clientii
Contabilii, avocatii, auditorii si consultantii fiscali vor fi obligati sa raporteze zilnic la Fisc operatiunile de peste 5.000 euro de care «au luat cunostinta». Cerinta este reclamata ca inacceptabila pentru ca incalca secretul profesional, este o sursa de abuzuri si transforma ANAF in supraveghetorul tuturor miscarilor de bani la nivel national, arata Capital.
Candidatii care dezvaluie la interviul de angajare salariul de la jobul anterior au sanse minime de crestere
Liz Ryan, CEO si fondator al companiei Human Workplace, povesteste experientele pe care candidatii le traiesc la interviurile de angajare, ca urmare a intrebarilor nepotrivite adresate de catre personalul din departamentele de HR. "La un moment dat, vei fi intrebat despre salariul de la locul de munca anterior. Daca nu esti pregatit, cel mai probabil o sa raspunzi Castigam X. Este insa cea mai mare greseala pe care o poti face", spune Ryan, noteaza Business Magazin.
Record absolut. Site-uri de baza ale ministerelor din Romania, deloc compatibile pe mobil
Din cele 18 ministere ale Romaniei, doar cinci au site-uri mobile ready, usor de accesat de pe terminale mobile; interesant si trist este insa ca cele care ar trebui sa fie usor de accesat de pe smartphone-uri, nu sunt. Lucrurile nu stau bine nici la companiile de stat, scrie wallstreet.ro
Cel mai mare producator local de verighete si-a dublat businessul in criza
Compania Coriolan din Iasi, cel mai mare producator local de bijuterii, o afacere pornita in 1996 de antreprenorul Aurel Manzateanu, a ajuns la afaceri de aproape 10 milioane de lei, dublu fata de 2009, cu un atelier in care lucreaza 25 de angajati, arata ZF.
Secretar de stat in Ministerul Justitiei: Se lucreaza pentru ca o firma sa poata fi inregistrata in 24 de ore la Registrul Comertului
Unul dintre proiectele la care se lucreaza in prezent presupune reducerea timpului parcurs din momentul in care o persoana vine la Oficiul National al Registrului Comertului pentru a inregistra o societate si pana cand va primi actele de inregistrare a firmei, durata estimata la 24 de ore, declarat Alin Lucian Antochi, secretar de stat in Ministerul Justitiei, citat de Agerpres, potrivit hotnews.ro
Primele cifre despre durata de viata a unei firme. Cat traieste in medie o companie din Romania
Economia a inregistrat 2,6 milioane de „tentative“ de afaceri din decembrie 1990. Doar 20 de firme infiintate in 1990 exista si astazi, potrivit ZF.
Reuters: Daca Grecia va cadea, nimeni nu vrea sa aiba amprentele pe arma crimei
Jocul de-a soarecele si pisica dintre Grecia si creditorii internationali se transforma intr-un joc vicios al acuzatiilor, pe masura ce statul elen se apropie de faliment, liderii europeni si cei eleni fiind de acord asupra unui singur lucru, sa nu aiba amprentele pe arma crimei, comenteaza Reuters, citata de Mediafax.
FMI va evalua necesarul de finantare al statului Nepal, dupa cutremur
FMI este gata sa trimita o echipa in Nepal, pentru evaluarea necesarului de finantare, in timp ce guverne, companii private si grupuri umanitare s-au mobilizat sa sprijine acest stat dupa cel mai grav cutremur produs in ultimele opt decenii, transmite Bloomberg. Directorul general al FMI a afirmat ca va colabora cu Banca Mondiala, Banca Asiatica pentru Dezvoltare si alte agentii, pentru acordarea de ajutor.