O explicatie statistica a somajului scazut din Romania: 380.000 de romani nu au loc de munca, dar nici nu isi cauta. Daca ar fi luati in calcul si acestia, somajul ar ajunge la un milion de persoane

In Romania sunt 629.000 de someri (la o rata de 6,8%), dar mai sunt si alti 380.000 de romani care nu figureaza in statisticile de somaj. Ei spun ca isi doresc un loc de munca, dar nu fac nimic pentru a se angaja. Pentru a fi somer, din punct de vedere statistic, trebuie sa iti cauti activ un loc de munca, scrie ZF.

Un clujean de 38 de ani a construit o afacere de 5 milioane de euro cu 300 de angajati si birouri in doua tari

La 38 de ani, antreprenorul clujean Catalin Chis conduce grupul de firme Active Power Solutions, cu activitati in domeniul tehnologiei. A ales in urma cu 15 ani calea antreprenoriatului, o aventura care nu a fost deloc usoara, si a construit de la zero un grup de firme care are acum 300 de angajati, un birou la Londra si o cifra de afaceri de 4,5 milioane de euro, noteaza Business Magazin.

Cat castiga creierul centralei nucleare de la Cernavoda

Ionel Bucur, directorul centralei nucleare de la Cernavoda, obiectiv strategic care asigura aproape 20% din toata energia Romaniei, a avut anul trecut venituri de 610.000 lei, ceea ce inseamna un venit mediu lunar de aproape 51.000 de lei (11.500 de euro), dupa cum arata informatiile publicate in declaratia de avere completata in februarie anul acesta, potrivit ZF.

Motorina a ajuns mult mai ieftina decat benzina. Ce se intampla in continuare

La benzinariile din Romania, motorina a ajuns sa fie cu 2-3% mai ieftina ca benzina. Piata futures arata ca trendul continua, scrie economica.net

"ASF-ul din Austria": Astra Asigurări nu prezintă risc sistemic

Compania Astra nu prezinta risc sistemic, dar este o problema cand un mare jucator are dificultati, iar supraveghetorul a actionat corespunzator, a declarat Peter Braumuller, director al Departamentului pentru supravegherea asigurarilor si pensiilor private in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara din Austria, potrivit Capital.

HR 2.0: Lucram pentru mai multi angajatori, ne angajam in holocratie

Viitorul pe piata muncii este din ce in ce mai flexibil, mai mult in avantajul angajatilor, cu joburi pentru suflet si cu contracte cu zero ore de munca, in opinia managerilor de HR din Romania. Ce alte tendinte vor dicta in recrutare si gestionarea personalului si, mai ales, care va fi motorul dezvoltarii in Romania, aflati pe wallstreet.ro

Fiscalizarea bacsisului, misiune imposibila. De ce este inaplicabila initiativa Guvernului

Comerciantii si prestatorii de servicii spun ca aplicarea ordonantei care introduce impozitul pe bacsis va fi impiedicata de costurile prea mari de implementare si de lipsa tehnologiei necesare contabilizarii separate, astfel ca au in vedere sa nu mai primeasca bonusuri de la clienti pana la clarificarea procedurilor, noteaza adevarul.ro

GRIMBO, noul Grexit

Un analist de la Citigroup, Ebrahim Rahbari, a introdus un nou termen in dictionarul pietelor financiare pentru a caracteriza criza din Grecia: Grimbo, care descrie situatia de prelungire a problemelor cu care se confrunta statul elen din cauza datoriilor uriase, transmite Bloomberg. Grimbo a fost format din "Greek limbo", pentru scenariile pesimiste in care Grecia nu va obtine bani de la tarile europene si nu va exista o solutie durabila.

Rusia si Argentina, acorduri de 5 miliarde dolari in domeniul energiei

Cele doua tari au semnat acordurile in cadrul unui parteneriat strategic, in timpul unei vizite a presedintelui argentinian Cristina Fernandez de Kirchner la Moscova, transmite Sputnik, citata de Mediafax. Acestea se refera la dezvoltarea energiei hidroelectrice, nucleare si bazate pe carburanti fosili, precum si la utilizarea monedelor celor doua tari in relatiile comerciale bilaterale.