Cum crestem economia cu 5% pe an. Radu Georgescu, Gecad: Fiti cu ochii pe proiectul ceasului inteligent Vector Watch

Antreprenorul in serie Radu Georgescu spune ca incubatoarele de IT au ajuns sa „duduie“ dupa ce in urma cu zece ani el nu gasea tineri antreprenori. Ambitia fondatorului Gecad este acum sa intre in piata ceasurilor inteligente. Echipa de romani care a lansat anul trecut proiectul Vector Watch al unui ceas inteligent a inregistrat progrese „spectaculoase“ si are sanse sa dea lovitura la nivel global in con­ditiile in care piata de accesorii purtabile „smart“ va creste puternic in urmatorii ani, scrie ZF.

Se contureaza un nou gigant in Romania: Oligarhul Boris Mints, la primul pas spre achizitia Immofinanz

Oligarhul rus Boris Mints (56 de ani), proprietarul O1 Group – specializat in investitii imobiliare si in fonduri de pensii private, alaturi de CA Immo, din care a cumparat recent 26%, a prezentat actionarilor Immofinanz o oferta de preluare a 13,5% din actiunile companiei pentru 423 mil. euro, arata Capital.

Cata spaga se da anual in Romania? Pagubele generate de coruptie in 2014: circa 400 milioane de euro

HotNews.ro a adresat DNA o intrebare:"Care este nivelul total al sumelor banesti si cel al bunurilor date/primite sub forma infractiunilor asimilate coruptiei in intervalul ianuarie 2014-decembrie 2014, in dosarele instrumentate de DNA?". Raspunsul te pune pe ganduri. Spaga e FOARTE rentabila in Romania. Si discutam doar de spaga depistata, nu de micile plicuri strecurate medicilor sau ciocolata intinsa functionarului de la ghiseu ca sa iti elibereze mai repede un act.

Depozite de 800 de milioane de euro ale strainilor au iesit din tara intr-un an

Strainii, in cea mai mare parte grupuri bancare, aveau la finele lunii ianuarie depozite pe termen mediu si lung constituite la bancile locale in valoare de 5,7 mld. euro, cu circa 800 mil. euro mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor BNR.  „Romania nu este o piata strategica pentru bancile straine; este mai degraba o piata relativ dificila dat fiind istoricul legat de credite neperformante care in mare parte continua sa ramana nerezolvat“, considera Matei Paun, managing partner al BAC Investment, potrivit ZF.

A ajuns in Italia fara niciun ban in buzunar si nu a avut serviciu patru luni. Acum este milionar in euro si angajeaza numai romani

Florin Simon, singurul roman desemnat antreprenorul strain al anului in Italia, face parte din primele generatii de emigranti care au luat drumul Vestului in anii '90. In doua decenii, a construit o afacere de 16 milioane de euro mizand pe dorul de casa al romanilor din Italia, potrivit Business Magazin.

Povesti romanesti de succes: de la o presa de ulei in satul Luna a ajuns la cel mai bun ulei din Europa la Bruxelles

Obtinerea de uleiuri comestibile, prin presare la rece, este o ocupatie traditionala, inca practicata in anumite gospodarii din Ardeal. Felicia Tulai a transformat ocupatia tatalui sau intr-o oportunitate de afaceri de succes, noteaza economica.net

10 lucruri pe care sa nu le spui niciodata la un interviu de angajare

Chiar daca poate pare greu de crezut, este nevoie de o singura propozitie gresita pentru a transforma un interviu reusit, intr-o oportunitate de angajare pe deplin pierduta. Cele mai importante lucuri pe care sa nu le spui la un interviu: nu vorbi urat despre fostul sau actualul sef  sau cu cat se plateste acest job. Mai multe pe wallstreet.ro

Cele mai mari state din Europa devin fondatoare ale unei banci asiatice care va concura Banca Mondiala

Germania, Franta si Italia devin membre fondatoare ale unei banci asiatice pentru investitii, la propunerea Chinei, desi SUA se opun, arata Wall Street Journal. Asian Infrastructure Investment Bank - AIIB este considerata de americani o posibila concurenta a BM, a FMI si a Bancii Asiatice pentru Dezvoltare, in care Washington-ul are influenta mare.

Grecia cauta peste 2 miliarde de euro. Vineri trebuie sa-si plateasca datoriile

Guvernul de la Atena a inaintat Parlamentului un plan de crestere a lichiditatilor, care include stimulente ca restantierii sa-si plateasca taxele inainte de 27 martie, cand autoritatile trebuie sa asigure fondurile de salarii si pensii. Lichiditatile guvernului se epuizeaza, in timp ce premierul Alexis Tsipras incearca sa convinga creditorii institutionali sa deblocheze fondurile din programul de asistenta financiara in valoare totala de 240 de miliarde de euro, noteaza Bloomberg.