Statul se pregateste sa preia Astra Asigurari; Popoviciu si-a vandut cu peste 10 mil. euro actiunile la Orange; lipsa autostrazilor sau cum pierde economia Romaniei miliarde
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Statul se pregateste sa preia Astra Asigurari
Un proiect de lege aflat pe masa senatorilor sporeste considerabil rolul Fondului de Garantare a Asiguratilor. Entitatea, subordonata ASF, ar urma sa capete statut juridic propriu, sa fie condusa de un Consiliu de Administratie separat format inclusiv din doua persoane numite de Ministerul Finantelor si sa se poata implica direct in conducerea companiilor de asigurari cu probleme, potrivit economica.net
Germanii au luat trei sferturi din terenurile arabile tranzactionate in Caras-Severin
Tranzactiile facute de investitorii germani inseamna trei sferturi din suprafetele agricole vandute in perioada 1 ianuarie-3 martie in judet si au o valoare cumulata de 100.000 de euro, arata o analiza a ZF facuta pe baza datelor Directiei Agricole.
Cel mai puternic director din farma din Romania si-a dat in judecata compania pentru concediere abuziva
Dan Zamonea, 54 de ani, cel mai longeviv manager al unei multinationale din farma, care a condus aproape 15 ani Roche Romania, un business de circa 200 de milioane de euro, a contestat in 5 martie la Tribunalul Bucuresti concedierea sa.Reprezentantii Roche Romania nu au avut o pozitie oficiala pe acest subiect, scrie Business Magazin.
Sisif de Romania - proiectele neterminate ale statului
La bugetul Romaniei sunt azi mai multi bani decat au fost vreodata. In plus, avem la dispozitie multe miliarde de euro gratis de la CE. Ne putem imprumuta de pe piata internationala la dobanzi extrem de scazute. Cu toate acestea, o gramada de proiecte de pe tot cuprinsul tarii asteapta in zadar de ani buni sa fie terminate. Pe Valea Prahovei, de exemplu, au trecut mai bine de zece ani de la semnarea primului contract pentru constructia unei autostrazi si nu s-a sapat nici macar un metru cub de pamant, scrie Capital.
Actionarii au imprumuturi acordate companiilor de 120 de miliarde de lei, mai mult decat bancile
Imprumuturile acordate direct de actionari sau asociati firmelor - o practica obisnuita in special la firmele mici si mijlocii, dar si la companiile cu actionari straini - au avut o tendinta de crestere in anii de criza, ajungand la un varf de aproape 350 mld. lei in 2012, iar odata cu redresarea economiei au inceput sa se diminueze, potrivit ZF.
Lipsa autostrazilor, cea mai acuta problema a Romaniei: cum pierde economia tarii miliarde si ce proiecte ar trebui urgentate
Lipsa autostrazilor si mai ales lipsa unui sistem integrat de transport, care sa faciliteze legaturi intre puncte cheie ale tarii, sunt, fara indoiala, printre cele mai acute probleme atat pentru industriasi, cat si pentru potentialii investitori straini care ar putea deschide fabrici si crea noi locuri de munca si ar ajuta la dezvoltarea potentialului economic al tarii. Intre timp, CNADNR mai amana cu cel putin un an cateva dintre cele mai importante proiecte de autostrazi, noteaza wallstreet.ro.
Popoviciu si-a vandut cu peste 10 mil. euro actiunile la Orange
Grupul francez de telecomunicatii Orange a achizitionat anul trecut inca 0,92% din actiunile subsidiarei din Romania de la un actionar minoritar, majorandu-si astfel participatia la 97,74%. Conform unor surse de pe piata, vanzatorul pachetului de 0,9% este omul de afaceri Puiu Popoviciu, care detinea titlurile prin compania Tatika Investments din Cipru, arata ZF.
Costul de imprumut al Spaniei e la cel mai scazut nivel inregistrat vreodata
Costul de imprumut al Spaniei a coborat sub 1%, pentru prima oara de cand sunt inregistrate astfel de date. Este o consecinta a programului BCE de achizitii de obligatiuni, scrie MarketWatch. Randamentul obligatiunilor Spaniei pe termen de 10 ani a scazut la un minim de 0,984%.
IPad, vazut ca veriga slaba a pietei tabletelor in 2015
iPad-ul celor de la Apple va fi veriga slaba a pietei mondiale a tabletelor, a carei crestere va incetini in acest an, potrivit celor de la IDC, transmite MarketWatch. Mai exact va exista o crestere de 2,1% in 2015, la 234,5 milioane de unitati, jumatate fata de ritmul de 4,2% din 2014. Tendinta pozitiva, desi mai lenta, se va mentine in anii urmatori. Android va ramane cel mai utilizat sistem de operare.