Inflatia sub asteptari si decizia BCE de relaxare cantitativa stimuleaza BNR sa reduca maine dobanda-cheie la un nou minim istoric

Inflatia mai scazuta decat asteptarile, posibila mentinere a creditarii totale in teritoriul negativ, nivelul redus la care au coborat dobanzile la nivel european si decizia Bancii Centrale Europene de a arunca bani ieftini pe piete prin politica de relaxare cantitativa pot determina BNR sa continue maine ciclul de relaxare a politicii monetare printr-o noua ajustare a dobanzii-cheie la un nou minim istoric de 2,25%, arata ZF.

Datoriile pot pica din cer: Cum te considera Fiscul anunțat, desi nu ai luat la cunostinta

Daca descoperiti o datorie la Fisc, dar nu ati primit nicio hartie, sunteti buni de plata pentru ca deciziile de impunere sau somatiile pot fi comunicate si prin publicitate, adica prin afisarea la sediul si pe site-ul ANAF. Legal, este varianta folosita in ultima instanta, cand contribuabilul este de negasit, dar in practica, pot aparea abuzuri, potrivit Capital.

Falimentele, privite altfel: sursa de crestere si speranta pentru concurenta

O economie sanatoasa are nevoie de falimente; beneficiile lor, mai departe de cele prevazute in legi, se rasfrang pe multiple planuri iar istoria ne invata cum, in timp, iesirea de pe piete a unor jucatori majori a dus la dezvoltarea unui mediu business mai competitiv, mai eficient, din care castiga societatea si consumatorii per total, arata wall-street.ro

Forta capitalismului autohton: Cinci din cei mai bogati 10 romani au probleme cu justitia

Jumatate din primii zece cei mai bogati romani sunt certati cu legea, arestati la domiciliu sau condamnati la inchisoare, noteaza economica.net

Ce locuri de munca se vor cauta in Romania in urmatorul deceniu

Inginerii, programatorii, contabilii, muncitorii din productie, dar si oamenii cu profesii sau meserii traditionale din sectorul medical, din educatie sau din agricultura vor fi la mare cautare si in urmatorii zece ani - aceasta a fost una dintre concluziile celei de-a XV-a editii a dezbaterilor HR Insider, intalnirile lunare organizate de ZF Corporate.

Ford nu mai produce la Craiova motorul EcoBoost de 1,5 litri

Ford nu mai produce la fabrica din Craiova motorul EcoBoost de 1,5 litri, dupa ce aceasta activitate a fost mutata in cursul anului trecut la o fabrica din Marea Britanie. Liderul sindicatului din cadrul fabricii Ford din Craiova, Ovidiu Coroianu, a afirmat, luni, ca la sectia de motoare a uzinei se mai produce doar motorul de 1.0 litru, scrie Capital.

Creditarea prin programul Prima casa se reia dupa o luna de pauza

Bancile pot trimite din nou dosare pentru credite Prima casa catre Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri dupa ce Guvernul a publicat in Monitorul Oficial ordinul privind comisionul anual de gestiune perceput de fond si care ramane neschimbat la 0,49% pe an, aplicat la soldul creditului, noteaza ZF.

Apple a vandut obligatiuni de 6,5 miliarde de dolari

Apple a vandut obligatiuni de 6,5 miliarde de dolari, a patra emisiune din ultimii doi ani. Gigantul pastreaza rezervele in numerar in strainatate, pentru a le proteja de fiscul american, sustine o sursa apropiata situatiei, potrivit Bloomberg.  Vanzarea s-a facut in cinci transe, iar cea mai lunga perioada de maturitate va fi de 30 de ani. Fondurile obtinute vor fi folosite la rascumparari de titluri, plata dividendelor si rambursarea de datorii.

Obama vrea 168 milioane dolari pentru blocarea actiunilor ruse contra R.Moldova, Ucrainei, Georgiei

Presedintele SUA propune in proiectul de buget pe anul 2016 fonduri de 117 milioane de dolari pentru contracararea actiunilor "agresive" ale Rusiei in Ucraina si 51 de milioane de dolari pentru blocarea activitatilor "destabilizatoare" contra Republicii Moldova si Georgiei. Presedintele Obama a propus luni Congresului SUA un proiect de buget de 4.000 miliarde dolari pentru anul fiscal 2016, potrivit Mediafax.