Razbunarea Politehnicii: inginerii au devenit cei mai cautati candidati pe piata muncii. 44% dintre angajatori spun ca ii gasesc cu greu

„Investitiile mari din industrie, in special din cea automotive, au facut ca inginerii sa fie la mare cautare“, a spus la emisiunea ZF Live Mihaela Lupu de la Hay Group. In anii ‘90, cel mai in voga banc despre ingineri era: „Care este ase­manarea dintre un inginer si un caine? Amandoi au o privire inteligenta, dar nu se pot exprima“. Astazi, inginerii sunt cei mai cautati pe piata muncii.

Top joburi 2015: Cei mai cautati profesionisti si salariile lor

Piata locurilor de munca a cerut si cere in special „baieti care stiu cu calculatorul“, dar si specialisti in promovarea si monetizarea afacerii, indiferent de obiectul de activitate. Anul acesta, pozitiile de programator vor fi in continuare la mare cautare, indiferent de tehnologiile si limbajele de programare utilizate, arata Capital.

O angajata concediata fara motiv de catre sefi dintr-o companie din Romania a primit 24 de salarii compensatorii

"Angajatorul pune conditiile la angajare. La plecare, le pune angajatul", spune Carmen Stirbu, senior associate in cadrul casei de avocatura Schoenherr si Asociatii.  Companiile continua sa faca ordine nu doar in randul angajatilor din posturile de executie, ci si in randul celor ce ii conduc. Uneori, prezenta lor pe statul de plata nu s-a mai justificat si sub pretextul "optimizarii costurilor" angajatii au iesit din schema, scrie Business Magazin.

Proiectul national de gaze Giurgiu - Ruse, trantit de constructor. Se pregateste in pripa reluarea licitatiei 

Gazoductul Giurgiu-Ruse nu poate fi facut cu actualul constructor, desi acesta a primit termen peste termen pentru finalizarea lucrarilor, noteaza economica.net.

Un cunoscut jurnalist american promoveaza Romania: Este cea mai buna destinatie turistica din 2015

Dennis Lennox, un cunoscut jurnalist de calatorii din SUA, recomanda tara noastra si in special Transilvania ca destinatia numarul unu pentru turism in 2015. Intr-un articol publicat pe blogul sau, dincolo de Romania, jurnalistul recomanda si Hong Kong, dar si Wiliamsburg, o regiune din Virginia salbatica, scrie gandul.info

Dramatic. Populatia apta de munca scade, in timp ce numarul varstnicilor este tot mai mare

Romania a „pierdut“ in ultimii trei ani aproximativ 114.000 de persoane apte sa lucreze (cu varste cuprinse intre 15 si 64 de ani), iar efectivele persoanelor cu varste sub 14 ani s-au redus cu 94.000 in aceeasi perioada, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), potrivit ZF.

Curierii se asteapta la cresteri de peste 20% in 2015. Miza ramane comertul online

Companiile de curierat se asteapta anul acesta la cresteri de 20-30% a cifrei de afaceri si a volumelor transportate comparativ cu 2014. Comertul online ramane principalul pilon de crestere al pietei de curierat si in 2015, o piata care anul trecut s-a apropiat de 300 de milioane euro, potrivit wall-street.ro

Grexit 2015. Presedintele Parlamentului Europeana critica "speculatiile iresponsabile" ale Angelei Merkel cu privire la iesirea Atenei din zona euro 

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, o acuza miercuri in Die Welt pe cancelarul Angela Merkel de "speculatii iresponsabile" cu privire la o eventuala iesire a Greciei din zona euro in cazul unei victorii a stangii radicale de la Atena in scrutinul legislativ anticipat, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Bill Gross: 2015 va fi teribil

Bill Gross, "rege" al bondurilor,  fost manager al celui mai mare fond de obligatiuni din lume, face predictii teribile pentru 2015: "Vremurile bune s-au incheiat", ia pana la finalul lui 2015, preturile multor active vor pica, potrivit Bloomberg.