Topul celor mai valoroase 100 de companii din Romania

Petrom, Romgaz, Fondul Proprietatea, Hidroelectrica si Orange conduc topul, fiind evaluate la aproape 16 mld. euro. Ziarul Financiar lanseaza astazi a noua editie a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din Romania.

Un antreprenor din Timisoara cauta 100 de fermieri ca sa le dea cate 25.000 de euro sa ii creasca gaini

Antreprenorul Horia Cardos a dezvoltat afacerea Agroland, cea mai mare retea de magazine pentru micii fermieri. Acum timisoreanul investeste in jur de 10 milioane de lei pentru a dezvolta o retea de fermieri crescatori de pasari in sistem neindustrial. Cardos este astfel singurul antreprenor care face trecerea din partea de distributie si comert catre productia agricola, scrie Business Magazin.

Al patrulea cel mai lung pod din lume se construieste cu otel produs in Romania 

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati livreaza otelul pentru constructia unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructura rutiera din zona noastra, un pod suspendat construit la 50 km sud-est de Istanbul, Turcia, conform economica.net

Cum vindecam evaziunea, cancerul economiei?

Dezastrul bugetar de anul viitor prefigurat de pomenile electorale ridica, pertinent, problema cresterii taxelor. Mediul de afaceri cere insa combaterea evaziunii, estimata la peste 100 mld lei, care viciaza profund concurenta si slabeste finantele tarii. Combaterea evaziunii fiscale a devenit slogan, arata Capital.

Investitorii in fonduri mutuale sunt mai bogati decat deponentii la banca 

Investitorii tin in medie 54.000 de lei in conturile fondurilor mutuale, de peste sapte ori mai mult decat suma medie economisita de deponenti la banca. Valoarea mare a plasamentului mediu scoate la iveala ca multi dintre investitori sunt per­soane cu averi ridicate si provin din segmentul clien­tilor de private banking, noteaza ZF.

Cum arata autostrada romaneasca cu "fisuri superficiale" la 2 saptamani de la inaugurare

Lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie a fost deschis circulatiei la 14 noiembrie fara receptia lucrarilor, potrivit CNADNR, care precizeaza ca pe aceasta sosea au fost depistate "fisuri superficiale", care vor fi remediate pe banii constructorului, transmite Mediafax.

7 greseli financiare pe care trebuie sa le eviti

Cu totii facem anumite greseli cand vine vorba de cheltuirea banilor. Fie ca e vorbim despre vanzarea actiunilor intr-o companie chiar inainte ca preturile lor sa creasca, fie ca vorbim despre greselile pe care le facem atunci cand vine vorba de marirea de salariu sau pur si simplu sa ne ambitionam sa deschidem un cont de economii, chiar si cei mai priceputi dintre noi pot da gres, potrivit wall-street.ro

Uber a recrutat doi din cei trei manageri pentru Romania si isi pregateste lansarea

Firma americana a discutat deja cu potentiali clienti din mediul de business, dar si cu companii care au flote de masini si soferi. O selectie este in curs si pentru o agentie de relatii publice. Compania americana Uber, care in cinci ani de zile a lansat in peste 200 de orase din intreaga lume o aplicatie pentru smart­phone-uri prin care face lega­tura intre utilizatori si furnizori de servicii de transport, ar putea lansa serviciile si in Bucu­resti in prima parte a anului viitor, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piata locala.

Increderea americanilor in economia SUA, la maximul ultimilor sapte ani

Increderea americanilor in economia Statelor Unite a urcat in noiembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii sapte ani. Acestia sunt tot mai optimisti in apropierea sarbatorilor de iarna, transmite Bloomberg, dar si datorita cresterii numarului de locuri de munca si cotatiilor actiunilor, aflate aproape de niveluri record. Cresterea salariilor va sustine la randul ei cheltuielile de consum, care reprezinta aproape 70% din economia SUA.