Seminar ZF: Sunt bani pentru creditare, dar nu exista incredere. Legea insolventei a ramas o problema

Bancherii au lichiditate suficienta pentru a accelera creditarea economiei, dar deocamdata lipseste increderea dintre antreprenori si banci - unii sunt reticenti pentru ca s-au supraindatorat in trecut si le-a fost greu sa-si onoreze obligatiile, iar altii pentru ca dupa izbucnirea crizei s-au trezit cu un volum urias de credite neperformante. Aceasta a fost concluzia dezbaterilor din cadrul conferintei „Cum reconstruim increderea intre banci si antreprenori“, organizata de Ziarul Financiar.

Romanul care lucreaza la o insula artificiala in Abu Dhabi

Cei 18 specialisti in automatizari, proiectare si electronica care au infiintat Syscom 18 in urma cu 23 de ani, nu isi imaginau ca firma lor concentrata pe distributia de componente electronice va ajunge lider de piata in domeniul statiilor fiscale de masurare a gazelor. Ion Andronache (57 de ani), care astazi controleaza 59% din companie, s-a lansat in afaceri pe o piata cu o concurenta slaba, intr-o perioada in care functionau zece rafinarii, combinatele siderurgice produceau, in medie, 14 milioane de tone de otel pe an, iar industria materialelor de constructii, de ciment, ceramica, sticlariile si prefabricatele luasera amploare, scrie www.capital.ro.

Fiscul poate albi banii pe care cei mai bogati dintre romani nu ii pot justifica. De un an de zile, impozitul de 16% e amanat

30 de romani, extrem de bogati, sunt pe lista neagra a Fiscului pentru ca nu-si pot justifica averile. Acestia au intre 20 de milioane si un miliard de euro in conturi sau proprietati, bani carora nu au reusit sa le dovedeasca provenienta cu acte. Cu toate ca i-au identificat de aproape un an, cei de la ANAF nu reusesc sau nu vor sa aplice legea si sa impoziteze banii negri, spun expertii fiscali. Potrivit celor de la Fisc, exista chiar un profil al milionarului cu avere nejustificata. In general, este barbat, are peste 50 de ani, avere intre 20 de milioane de euro si un miliard de euro, cu afaceri in domeniul imobiliar, agricultura sau industrie, noteaza www.stirileprotv.ro.

3 euro in plus in factura lunara la curent, in 3 ani. Cum au fost fortati romanii sa sprijine eolienele si marea industrie

Micii consumatori de energie din Romania vor trebui sa achite suplimentar 8,5 euro anual(circa 36 de lei), timp de 10 ani, in factura la curent pentru a compensa ajutorul de stat acordat industriei energointesive care, de la 1 decembrie, este exceptata de la plata certificatelor verzi. Plata suplimentara lunara este asadar cifrata la circa 0,70 centi. Am ajuns la aceasta suma impartind valoarea anuala a ajutorului de stat la numarul de consumatori de energie din Romania, mai putin cei 300 din marea industrie. Astfel, 75 de milioane de euro anual la 9 milioane de mici consumatori , dau sumele deja mentionate, scrie www.economica.net.

Recuperare taxa auto, cum isi pot lua soferii banii inapoi

Recuperarea taxei auto pentru persoanele care au obtinut in instanta dreptul la restituirea sumei reprezentand taxa pe poluare pentru autovehicule (OUG nr.50/2008) si taxa pentru emisiile poluante (OUG nr.9/2012) se va face intr-un interval de 5 ani, esalonat in cuantum de 20% pe an, potrivit unui act normativ (OUG nr. 8/2014) publicat in Monitorul Oficial. Timbrul de mediu (OUG nr9/2013) nu este vizat de prevederile noii ordonante, noteaza www.wall-street.ro. Persoanele fizice care au castigat in instanta dreptul de a primii banii inapoi trebuie sa depuna o cerere de restituire la organul fiscal al Agentiei Nationala de Administrare Fiscala in sectorul unde au domiciliul.

Raport Erste: Densitatea retelei de autostrazi in Romania: 5 metri pe kilometrul patrat, de 8 ori mai mica decat in Slovenia

Densitatea retelei de autostrazi a ramas puternic in urma in Romania si Polonia, in timp ce Croatia si Slovenia sunt modele de urmat, se arata intr-un raport Erste Grup intitulat „ La 25 de ani de la caderea comunismului tarile din Europa Centrala si de Est mai au cheia dezvoltarii?”. Documentul arata, printre altele, ca in Romania densitatea retelei de autostrazi este mai mica de cinci metri pe kilometrul patrat, de peste opt ori mai redusa decat in Slovenia. Tarile din Europa de Est sunt in urma din punct de vedere al dezvoltarii infrastructurii rutiere comparativ cu restul Uniunii Europene, arata raportul Erste, citat de www.gandul.info.

Cel mai tare hacker roman devine vedeta in SUA: nu are studii, nici serviciu si locuia intr-un sat de langa Arad

Guccifer a devenit cunoscut in toata lumea dupa ce a spart conturile private ale unor oameni de stat precum George W. Bush sau Colin Powell, fiind primul hacker care a publicat autoportrete realizate de fostul presedinte american; nu s-a oprit insa aici, postand online emailuri si alte documente personale postate de celebritati. El a reusit sa pacaleasca atat F.B.I.-ul cat si serviciile secrete americane pentru o buna perioada de timp. La inceputul acestui an, insa, lucrurile au nceput sa o ia in jos pentru hacker, scrie Business Magazin.

Avertisment dur din partea unui oficial BCE: “Economia din zona euro este intr-o situatie critica”

Economia din zona euro este intr-o situatie "critica", din cauza ritmului slab de crestere si a inflatiei scazute, a declarat Yves Mersch, membru al Comitetului Executiv al Bancii Centrale Europene. "Situatia economica este critica. Cresterea economica este slaba, iar inflatia este extraordinar de scazuta", a spus Merch in timpul unui eveniment bancar organizat in orasul german Herrenberg, relateaza Wall Street Journal. Comentariile lui Mersch au fost facute la mai putin de o saptamana dupa decizia BCE de a mentine rata dobanzii de politica monetara la nivelul minim record de 0,05%.

UE nu intentioneaza sa impuna noi sanctiuni economice Rusiei

Uniunea Europeana nu are in vedere deocamdata sa impuna noi sanctiuni economice Rusiei, a declarat marti cancelarul german Angela Merkel, in contextul deteriorarii situatiei din estul Ucrainei in urma alegerilor organizate de rebelii separatisti, relateaza AFP, potrivit Mediafax. Angela Merkel a evocat posibilitatea extinderii listei cu oficialii ucraineni prorusi vizati de sanctiuni europene. "In afara de aceasta, nici o noua sanctiune economica nu este prevazuta pentru moment", a afirmat cancelarul german, intr-o conferinta de presa, la Berlin.

Mercedes-Benz relanseaza modelul Maybach pentru a reduce diferenta fata de BMW si Volkswagen, pe piata masinilor de lux

Mercedes-Benz, al treilea mare constructor de masini de lux la nivel global, va relansa luna aceasta modelul Maybach, in incercarea de a depasi rivalii BMW si Volkswagen in clasament, relateaza Bloomberg. Maybach, model care a fost resuscitat initial in 2002 si a carui productie a fost intrerupta in 2012 din cauza vanzarilor slabe, va fi comercializat sub sigla Mercedes-Maybach S 600. Limuzina ultra-luxoasa va fi prezentata oficial la saloanele auto de la Los Angeles si Guangzhou, China.