Orice bonus la final de contract, la stat sau la privat, impozitat cu 85%, iar iOS 7 este "cea mai mare schimbare de la iPhone incoace"
In fiecare dimineata citim toate site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Orice bonus la final de contract, la stat sau la privat, impozitat cu 85%
Guvernul a decis impozitarea cu 85% a oricaror „salarii/ indemnizatii/ sume compensatorii“ acordate membrilor consiliilor de administratie si consiliilor de conducere cu ocazia incetarii contractului de munca. Impozitarea cu 85% este o masura-soc si vine in conditiile in care fostii sefi ai comisiilor de supraveghere a pietelor financiare au incasat intre 300.000 si 600.000 de euro plati compensatorii. Nu este clar daca prevederea este aplicabila retroactiv chiar pentru cei care au incasat acesti bani. In mediul privat, platile compensatorii pot ajunge si la cateva milioane de euro. Introducerea acestui impozit are loc in conditiile in care UE a pornit cea mai agresiva ofensiva impotriva exceselor bancherilor, parlamentarii europeni si guvernele stabilind un acord prin care bonusurile angajatilor bancilor sunt limitate la cel mult dublul salariului fix. Decizia UE s-a luat dupa ce bancile au fost salvate de state de la faliment, scrie ZF.
Cursul s-a stabilizat dupa noul soc de depreciere a leului, dar analistii anticipeaza o volatilitate ridicata
"Raliul" de depreciere a monedei nationale s-a temperat ieri, cursul fluctuand in jurul nivelului de 4,53 lei/euro. Analistii considera insa ca riscurile de depreciere persista, iar volatilitatea va fi mai mare decat in trecut, chiar si in cazul unei situatii politice interne stabile, iar BNR are un spatiu limitat pentru a interveni in sprijinul leului. La deschiderea sedintei interbancare de ieri, euro a fost cotat la 4,5250 - 4,5260 lei. Maximul zilei a fost de 4,54 lei/euro, noteaza ZF.
Analistul sef al X-Trade Brokers: In acest moment as tine mai multe active in dolari. China este factorul de risc major cel mai putin luat in calcul de piete
Pietele financiare au ignorat semnalele din economie in ultimele luni, iar in perioada urmatoare sansele sunt mai mari ca preturile sa se ajusteze, sustine Przemyslaw Kwiecien, economistul-sef al X-Trade Brokers din Polonia (XTB). "Din cauza schimbarilor de politica monetara ale bancilor centrale, banii vor migra catre dolari dinspre alte monede si dinspre pietele de actiuni. Sunt perspective de depreciere pentru monedele emergente si pentru pietele de actiuni. Nu ma astept insa la deprecierile din 2008-2009 pentru ca nu mai depindem atat de datoriile pe termen scurt si nu mai sunt la fel de multi speculatori", spune Przemyslaw Kwiecien. Corectiile puternice ale pretului aurului si ale bursei din Japonia reprezinta o normalizare, dupa ce acestea au crescut foarte mult intr-un termen destul de scurt, iar semnalele la nivel global nu sunt pozitive in acest moment, mai spune el. In acest context, toate activele sunt riscante, iar cel mai sigur plasament este cash-ul, iar pe termen mai lung dolarul, transmite ZF.
Exemplul medicilor reveniti in tara care opereaza fara spaga. Toate "atentiile" se duc pe aparatura
Note bune pentru neurochirurgia romaneasca. Medici tineri au dat traiul linistit din strainatate pe nesiguranta din sistemul nostru sanitar si s-au intors acasa, unde fac operatii pe creier. Sunt specialisti invatati sa nu ia bani de la bolnavi si sa trateze orice pacient, indiferent de gravitatea cazului. O astfel de mentalitate se construieste in ani si ar trebui sa faca parte din fisa postului oricarui doctor. Medicul Sergiu Stoica povesteste ca din 2008 de cand s-a intors din Canada, peste 20% dintre bolnavii pe care i-a tratat fusesera considerati cazuri inoperabile. Desi la privat opereaza pentru bani, nu da deoparte nici munca facuta din pasiune la spitalul de copii Marie Curie, scrie site-ul stirileprotv.ro.
Ungurii s-au apucat de autostrada care va lega Romania de Occident
2014 ar putea fi anul in care Romania ar fi legata, pe la Timisoara, la reteaua europeana de autostrazi. Vecinii maghiari au dat unda verde lucrarilor la ultimul tronson din autostrada M43 care va lega localitatea Mako de granita cu Romania, si anume cu orasul Nadlac, scrie Opinia Timisoarei. Acest tronson este echivalentul autostrazii Arad-Nadlac, ale carei lucrari au fost inaugurate si la noi. Conform unui articol publicat ulterior de portfoliu.hu, tronsonul mult asteptat si de noi va fi gata in 2014 si nu in 2013, cum era anuntat initial. Lucrarile la cei 23 de km lipsa s-au blocat in ultimii ani din cauza lipsei de fonduri, dar si pentru ca acesta ar fi fost inutil atat timp cat partea romana nu a inaintat cu segmentul catre granita, scrie Capital.
Ce trebuie sa stii ca sa iti deschizi o afacere in franciza: greseli de evitat
Tot mai multi antreprenori cu experienta sau la inceput de drum au ales ca in perioada crizei sa "aduca" o franciza din afara tarii, cu gandul ca riscurile sunt mai mici decat in cazul unui start-up clasic. Mihaela Mocanu, avocat al Tuca Zbarcea & Asociatii, vorbeste despre ce trebuie sa stii in aceasta situatie. In primul rand, majoritatea greselilor deriva din nerespectarea intocmai a standardelor retelei. De multe ori, francizatii manifesta tendinte de "nesupunere", ceea ce este gresit intr-o astfel de relatie de afaceri. Contractul de franciza poate "ascunde" clauze care sa nu-l avantajeze pe francizat, asa ca este important insa ca un antreprenor sa stie ca trebuie sa aiba o cat mai buna cunoastere a retelei, ce presupune activitatea din ea, care sunt constrangerile si care sunt exigentele acesteia, scrie Wall-Street.ro
Apple a lansat iOS 7. Cook: E cea mai mare schimbare de la iPhone incoace
Apple a sustinut ieri conferinta sa anuala, unde a anuntat noi produse, dar si un sistem de operare pentru iPhone si ipad complet schimbat, scrie Business Insider. Printre produsele dezvaluite se numara OS X Mavericks, ultimul sistem de operare pentru computerele Mac si o noua generatie de laptopuri MacBook Air, incepand de la 999 dolari, ce vor avea o durata a bateriei intre 9 si 12 ore, in functie de dimensiunea ecranului, dar si performante grafice cu 40% mai bune. Aplicatia cu ajutorul caruia gigantul american vrea sa fure utilizatorii de Google Docs se numeste iWork pentru iCloud si permite crearea documentelor pe Mac sau PC. Dar iOS 7 a fost cel mai asteptat anunt. Toate aplicatiile vor fi complet multitasking, cu un consum cat mai redus al bateriei, se vor putea impartasi fisiere intre iPhone si iPad, prin Wi-Fi, cu ajutorul aplicatiei AirDrop, noua camera are caracteristici asemanatoare Instagram, iar Siri poate avea mai nou o voce de barbat. Despre iOS 7, Tim Cook spune ca este cea mai mare schimbare de la iPhone incoace.
Sony a prezentat PlayStation 4, consola cu care vrea sa bata Microsoft
Sony Corporation a dezvaluit prima sa consola din ultimii sapte ani, promitand un continut original si titluri noi, cu care sa revitalizeze cererea si sa aiba o sansa la revenirea gloriei de alta data, atunci cand domina piata industriei de jocuri video, scrie Bloomberg. Directorii Sony au prezentat produsul in cadrul expozitiei anuale Electronic Entertainment, din Los Angeles. Succesul noului gadget este crucial pentru intreaga companie, mai ales ca divizia de productie a televizoarelor a inregistrat numai pierderi in ultimii noua ani. Pentru Sony, provocarea reprezinta depasirea competitorilor de la Microsoft, care vor lansa la randul lor Xbox One, dar si atragerea utilizatorilor de tablete si smartphone-uri. “Chiar astept sa arate ce pot. In ceea ce priveste consolele, nu prea au adus nimic nou de ceva timp”, a spus Tony Bartel, presedintele retailerului GameStop, despre Sony.
Firmele din Marea Britanie vor sa ramana in Uniunea Europeana
Mentinerea Marii Britanii in cadrul UE este vitala pentru relatiile comerciale, sustin majoritatea intreprinderilor mici si mijlocii din tara, noteaza The Telegraph. Potrivit unui sondaj realizat in cadrul a 1.600 de companii, doua treimi dintre cei intervievati si-au declarat dorinta de a ramane in cadrul Uniunii. Punctul lor de vedere este sustinut si de firmele mai mari, oamenii de afaceri Sir Richard Branson, Sir Roger Carr si Sir Martin Sorrell declarand deja ca motivele care inclina balanta in aceasta directie sunt "coplesitoare". Conform acestora, statutul de membru aduce 92 miliarde de lire sterline anual la economia de stat, iar o iesire din bloc ar insemna pierderea puterii de negociere, dar si a pozitiei comerciale bune pe care tara o are in acest moment.