Cum se traduce in piata cresterea brusca a accizelor? Contrabanda, evaziune si scaderea incasarilor chiar de 100 de ori

Majorarea accizelor la alcool intr-un interval foarte scurt a insemnat o prabusire a incasarilor care, in cazul unor bauturi, a fost de 100 de ori. Astfel, daca in 2008 statul lua 101,4 milioane lei din accizele pe bauturi intermediare - cum sunt vermuturile, florio, bitter -, in 2013, a mai incasat doar 1,53 milioane lei, arata un raport al Consiliului Fiscal. Accizele pentru bauturi intermediare au crescut cu 250%, la 1 iulie 2010. Din aceasta cauza productia fiscalizata aproape a disparut, contractandu-se cu 97%, potrivit reprezentantilor Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), scrie www.capital.ro.

De ce nu se strang bani la buget. Fiscul trimite scrisori despre electorata in loc sa se ocupe de colectarea taxelor

Fiscul, institutia care trebuie sa se asigure ca statul isi incaseaza toate veniturile din taxe si impozite, s-a transformat peste noapte in expeditorul unor scrisori din care contribuabilii afla ca pot sa nu plateasca o parte din impozitul pe venit timp de doi ani daca isi restructureaza creditele. Este asa-numita „electorata“, schema care prevede reducerea la jumatate pe o perioada de doi ani a ratelor la creditele persoanelor fizice, care se adreseaza unui numar de aproape un milion de debitori cu venituri mici. Asta in conditiile in care statul incaseaza 56% din TVA si doar 20% din impozitul pe profit, iar colectarea este de 97% la impozitul pe venit, potrivit Ziarului Financiar.

15% din conexiunile online din Romania sunt controlate de hackeri. Cum ajungi "sa fii spionat in propria casa"

Doua milioane de adrese de internet din Romania sunt controlate de hackeri, adica 15 la suta din toate conexiunile, anunta Centrul pentru Securitate Cibernetica. Se intampla pentru ca romanii, nu stiu sa-si protejeze dispozitivele. De altfel, numarul alertelor virtuale a crescut de 3 ori fata de anul trecut. Mai nou sunt atacate telefoanele, tabletele, dar si televizoarele inteligente. In prima jumatate a anului, Centrul pentru Securitatea Cibernetica din tara noastra a inregistrat 54 de milioane de alerte virtuale, fata de 17 milioane in primele 6 luni ale lui 2013, informeaza www.stirileprotv.ro.

Oferta de munca in telecom: RCS&RDS, Telekom, UPC fac angajari in toata tara

Greii din telecom - RCS&RDS, Telekom, UPC - fac angajari in toata tara. De exemplu, RCS&RDS angajeaza un PHP Web Developer in Bucuresti. Candidatul potrivit pentru acest post are minimum doi ani experienta in dezvoltarea de aplicatii si/sau site-uri web, are cunostinte solide PHP, SQL (MySQL), HTML, JavaScript, CSS, are experienta in programarea orientata pe obiecte (OOP), are cunostinte avansate de limba engleza si cunostinte despre protocoale de comunicatii (HTTP). Oferta completa pe www.economica.net.

Pufuletii Gusto au ajuns in 20 de tari

Compania Phoenixy din Baicoi, judetul Prahova, pro­du­catorul brandului de pufuleti Gusto, vrea ca in cinci ani sa ajunga pe 40 de piete din intreaga lume, fata de 20 in prezent. Exporturile au ajuns sa reprezinte 40% din business pentru producatorul de pufuleti detinut de antreprenorii romani Eliodor Apostolescu, care este si directorul general al companiei, si Catalin Nour. Cei doi au pus bazele Phoenixy la inceputul anilor ’90, iar in ultimii 4-5 ani au pariat pe pietele straine. „Astazi, pufuletii Gusto sunt prezenti in 20 de tari, atat in Europa - Ungaria, Austria, Germania, Spania sau Italia -, cat si in Dubai, Canada sau America, unde avem clienti in Chicago, Detroit si New York“, spune Eliodor Apostolescu. El adauga ca cele mai importante piete sunt Germania, Italia, SUA, scrie Ziarul Financiar.

De ce este bursa romaneasca o campioana a dividendelor

Companiile din Romania ofera unele dintre cele mai mari dividende din Europa, acesta fiind “pretul” platit de piata locala pentru a compensa riscul de tara dar si piedicile pe care marii investitori straini le intampina cand vor sa faca plasamente pe plan local. Pentru a promova randamentele superioare din piata romaneasca, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat un indice care ia in calcul dividendele si distributiile de cash facute de companii, scrie www.wall-street.ro.

Intrebarea care face ravagii la interviurile de angajare din Romania. 90% dintre candidati pleaca acasa

Exista doua camere. Sunt trei intrerupatoare in camera unu si trei becuri in camera a doua. Iti vei petrece cinci minute in camera unu si apoi 15 minute in a doua camera. Din camera in care se folosesc intrerupatoarele nu se poate vedea cealalta camera. Nu ai voie sa revii in camera intrerupatoarelor. Poti apasa pe intrerupatoare de cate ori vrei si cum vrei. Cerinta: Care intrerupator corespunde fiecaruia dintre cele trei becuri? Aceasta intrebare este adeseori folosita la interviurile de angajare din Romania si strainatate in domenii precum software si IT, financiar-bancar si publicitate. Doar un candidat din zece trece acest test. Vedeti raspunsul pe www.businessmagazin.ro.

HTC revine pe piata tabletelor, dupa esecul cu Flyer, in 2011. Ce presupune parteneriatul cu Google

HTC va reveni pe piata tabletelor printr-un parteneriat cu Google pentru viitoarea tableta Nexus cu ecran de 9 inci, au declarat surse apropiate situatiei potrivit carora Googlea preferat aceasta companie in detrimentul unor fabricanti mai experimentati, ca Samsung, relateaza Wall Street Journal. Dupa vanzarile dezamagitoare aduse de tableta Flyer in 2011, reprezentantii HTC anuntasera ca nu vor mai produce tablete pana nu vor avea un motiv suficient de bun pentru a incerca din nou.

Record pentru Apple. Peste 10 mil. de noi smartphone-uri, vandute in week-end. Cozi interminabile la debutul comercial al iPhone 6

Apple a vandut in primul weekend de la lansarea pe piata, in 19 septembrie, un numar record de peste 10 milioane de noi iPhone-uri. Cumparatorii au luat cu asalt magazinele clasice si virtuale pentru a cumpara telefoanele cu ecrane mari ale companiei, transmite Bloomberg. Vanzarile au depasit recordul de 9 milioane de telefoane atins anul trecut, cand Apple a introdus iPhone-urile 5s si 5c.

Tranzactie uriasa pe piata farma. Merck, cel mai vechi producator de medicamente si produse chimice din lume, cumpara Sigma-Aldrich, pentru 17 mld. dolari cash

Compania farmaceutica Merck a convenit achizitia firmei americane Sigma-Aldrich, pentru 17 miliarde de dolari in numerar, cea mai mare preluare din istoria sa, pentru a se extinde in domeniul substantelor chimice utilizate in cercetarile de laborator si productia de medicamente. In urma preluarii, Sigma-Aldrich, una dintre cele mai mari companii americane din domeniul stiintei si tehnologiei, va avea o contributie imediata la veniturile Merck, scrie Wall Street Journal, preluat de Mediafax.