Ce spun cei mai puternici executivi din Romania: Reintram intr-o perioada de crestere, dar nu vorbim despre cresterile din perioada 2005-2006, care nu sunt sanatoase si nici nu sunt de dorit

Sefii Petrom, Orange si Banca Transilvania, care au fost prezenti ieri la evenimentul de lansare a topului celor mai mari 500 de companii din Europa Centrala realizat de catre compania de consultanta Deloitte, sunt optimisti in ceea ce priveste evolutia economica a Romaniei din acest an, pe care o vad in crestere cu maximum 3%, scrie Ziarul Financiar.

Dobanda la creditele in lei a crescut, dar a scazut la cele in euro. Pentru cine poate sa le mai obtina

Datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR) releva declinul din luna iulie al ratei de dobanda la creditele noi in euro pana la 4,87%. Totodata, creditele noi in lei s-au scumpit in medie pana la o dobanda de 7,12%, potrivit unui raport al analistilor Bancii Transilvania. Creditele noi in euro s-au ieftinit marginal cu 15 puncte de baza (sutimi de procent), in iulie fata de iunie, pana la o dobanda de 4,87% anual, scrie www.economica.net.

Asiguratorii au anuntat ca intentioneaza sa construiasca o baza de date cu istoricul tuturor masinilor pentru care a fost platita asigurare Casco

De multe ori, conducatorul auto vine sa isi repare masina si se declara nemultumit de felul cum achita despagubirile compania de asigurari. Atunci face reclamatie la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Reparatorii auto reclama ca firmele de asigurari nu platesc despagubirile si ca autoritatea in domeniu nu le pune la punct, iar asiguratorii spun ca service-urile fac concurenta neloiala ridicand preturile si ca unii soferi isi accidenteaza intentionat masinile, pentru bani, noteaza www.capital.ro.

Cum incurajeaza guvernul businessul romanesc: Singurul „om de afaceri“ care a mers cu premierul Ponta in China a fost directorul CFR

Intr-o vreme in care a sustine nevoia expansiunii exporturilor romanesti pe noi piete, in afara UE, este un discurs oficial la moda, niciun reprezentat al unei companii romanesti private nu l-a insotit pe premier in ultima sa vizita la Beijing, desi el a avut acolo intalniri cu oameni de afaceri chinezi si cu puternice companii chineze. Singurul reprezentant al unei companii romanesti care l-a insotit pe premierul Victor Ponta in vizita oficiala in China este Alexandru Maca­rie Moldovan, directorul CFR SA, a confirmat guvernul, potrivit Ziarului Financiar.

Petrom a scos la vanzare 100 de benzinarii

OMV Petrom, liderul pietei locale a distributiei de carburanti, intentioneaza sa vanda pana la 100 de statii de distributie a carburantilor, potrivit unor surse din piata. Compania ar fi organizat deja un "data center", unde investitorii interesati pot obtine informatii despre aceste statii. Potrivit surselor noastre, cinci companii mari, dintre care unele activeaza deja in Romania, si-ar fi manifestat interesul pentru achizitia acestor statii, dar, pana in acest moment, nu s-a finalizat nici o tranzactie. Solicitati de www.economica.net, reprezentantii Petrom au confirmat ca ar putea vinde statii, dar nu au specificat numarul benzinariilor la care compania va renunta, si nu au dat mai multe detalii.

Ce sanse are NEPI sa schimbe „norocul” retailului din Sectorul 5 cu Vulcan Value Centre

Istoricul centrelor comerciale din sectorul 5 nu este unul foarte pozitiv, evolutia proiectelor de retail importante din aceasta zona fiind mult sub asteptari, chiar si in cazul unor investitii gandite in criza. Printre marile pariuri pierdute in zona se numara investitia Mivan in mallul Liberty Center, care a fost executat silit in 2012. In 2013, dupa schimbarea proprietarului, Liberty Center a inregistrat o crestere a afacerilor, dar a continuat sa se numere printre cele mai slab performante proiecte din Capitalei. Bazarul lui Gica Popescu s-a dovedit un esec. Acum are loc un nou pariu in Sectorul 5, NEPI inaugurand joi centrul comercial Vulcan Value Centre, un nou concept pe piata, care se adreseaza publicului cu venituri medii, potrivit www.wall-street.ro.

Cel mai important om din Daimler vorbeste despre felul in care nemtii isi pot umili adversarii in fotbal si in business

„Vito a performat pana acum ca nationala Germaniei la meciul cu Brazilia din finala mondialelor din 2002. A jucat bine, dar a pierdut la diferenta mica. Cupa Mondiala din 2014 a aratat ca cei care muncesc nu trebuie sa se multumeasca mereu cu locul al doilea. Iar asta se aplica atat lui Vito, cat si dezvoltarii intregului grup Daimler.“ Dieter Zetsche, antrenorul echipei Daimler, vorbeste despre modul in care ajungi in business de la 0-2 la 7-1, potrivit Business Magazin.

BCE va injecta 40 mld. euro in piata, in urmatorii trei ani, prin cumpararea de obligatiuni, ca parte a unui program de sprijinire a economiei europene

JPMorgan Chase estimeaza ca Banca Centrala Europeana va cumpara obligatiuni garantate cu active in valoare de pana la 40 miliarde de euro in urmatorii trei ani, ca parte a unui program mai amplu de sprijinire a economiei europene, relateaza Bloomberg. BCE va limita achizitiile la titlurile nou emise si se va concentra pe obligatiunile cu cele mai mari ratinguri de credit, se arata intr-o nota a analistilor JPMorgan. Bancile europene au vandut in acest an obligatiuni garantate cu active in valoare de aproximativ 47 miliarde de euro.

Nokia concureaza Apple si Google si pregateste o aplicatie de harti pentru telefoanele cu iOS si Android, care poate functiona fara sa fie conectata la Internet

Producatorul finlandez de echipamente pentru telecomunicatii Nokia se pregateste sa ofere utilizatorilor dispozitivelor Apple si ai sistemului Android o aplicatie de harti care poate functiona fara sa fie conectata la Internet, a relatat miercuri publicatia Wall Street Journal. Aplicatia concureaza Google Maps si Apple Maps si va putea fi descarcata gratuit prin intermediul sistemelor de operare Android si iOS al Apple, a declarat Dean Fernback, directorul diviziei de harti a Nokia, HERE.

Dezvoltarea economica duce la disparitia unor limbi minoritare. In prezent, un sfert din dialectele vorbite pe plan mondial sunt amenintate

Succesul generat de dezvoltarea economica ar putea duce la disparitia unor limbi minoritare, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, informeaza bbc.co.uk. Cele mai amenintate sunt limbile minoritare vorbite in cele mai dezvoltate regiuni ale planetei, precum America de Nord, Europa si Australia.