Bancile care iti dau cei mai multi bani fara garantii; tanarul care a renuntat la visul american pentru viata de fermier in Romania; efectul deblocarii Prima Casa: bancile au vandut de 2,5 ori mai multe credite
Euro, impozit
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Efectul deblocarii Prima Casa: bancile au vandut luna trecuta credite ipotecare de 800 milioane de lei pentru 4.000 de case
Creditele in lei acordate pentru achizitia de locuinte insumau 11 miliarde de lei la finalul primului trimestru al anului, fiind de 2,5 ori peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care doar in perioada ianuarie-martie cresterea a fost de echivalentul a 1,6 miliarde de lei, noteaza Ziarul Financiar.
Bancile care iti dau cei mai multi bani fara garantii
Ofertele majoritatii institutiilor de credit se opresc la circa 90.000 de lei cand trebuie sa acorde un credit de nevoi personale fara garantii. Exista, insa, cativa curajosi care pluseaza pana la sute de mii de lei si chiar un creditor care nu impune limite. Cei care castiga peste 10.000 de euro pe luna pot imprumuta chiar si 1 milion de lei fara garantii, scrie www.capital.ro.
Tanarul din Miercurea Ciuc care a renuntat la visul american pentru viata de fermier in Romania: reteta simpla a unei afaceri de succes in agricultura
Lorand Tapuc (33 de ani) a renuntat la o viata lipsita de griji in tara tuturor posibilitatilor, pentru a se intoarce acasa si a-si implini cel mai frumos vis din copilarie. Ca sa-i intelegi povestea, trebuie neaparat sa-l vezi pe Lorand mangaind cu privirea oile imprastiate pe pasuni, stana, uriasii caini ciobanesti si muntii inca imbracati in zapada. Sa-i vezi ochii si zambetul acolo, in mijlocul unui peisaj desprins parca dintr-o fotografie de demult, si sa-l ascuilti cum iti spune simplu, acolo, intre turmele de oi, ca ”fiecare isi definestea fericirea, iar pentru mine, cam asta e”, scrie www.adevarul.ro.
Veniturile din TVA fac un salt spectaculos de 21%, dar guvernul continua politica de sugrumare a cheltuielilor
Excedentul bugetar pe primele trei luni de 4,9 miliarde de lei (0,7% din PIB) este cel mai mare inregistrat intr-un trimestru 1 din ultimii 10 ani. Executia bugetului general consolidat pentru primele trei luni din 2015 vine cu date bune in ceea ce priveste veniturile, care au inregistrat in T1 un salt de peste 12%, dar indica o continuitate in ceea ce priveste politica de sugrumare a investitiilor din buget inregistrata anul trecut, cheltuielile de capital suportand o cadere de 25% comparativ cu primele trei luni din 2014, potrivit Ziarului Financiar.
O romanca, intre cei mai "de viitor" tineri antreprenori
Romanca Anda Gasca (26 de ani), absolventa a Universitatii Stanford, se numara printre cei mai “de viitor” 30 de antreprenori cu varsta sub 30 de ani intocmit de publicatia economica INC, datorita Knotch, o platforma de opinii care poate ajuta companiile de media si brandurile sa isi eficientieze continutul, scrie www.wall-street.ro.
Povestea fondatorului Nike, un imperiu de peste 20 de miliarde de dolari
Phil Knight a absolvit Universitatea din Oregon, obtinand o diploma in jurnalism, si a urmat custuri postuniversitare la Stanford Graduate School of Business. Ulterior, el a donat sute de milioane de dolari pentru dezvoltarea celor doua institutii de invatamant. In 2006, donatia sa catre Stanford a devenit cea mai mare suma primita vreodata de o astfel de institutie, potrivit Business Magazin.
Negocierile UE-SUA pe tema Acordului comercial transatlantic se vor prelungi pana in 2016. Europa se teme de o “invazie” a multinationalelor americane
Negocierile intre Uniunea Europeana si Statele Unite pe tema Acordului comercial transatlantic se vor extinde in anul 2016, anunta principalul negociator european, Ignacio Garcia Bercero, explicand ca discutiile vor intra intr-o etapa "mai dificila" si "mai intensa". In Europa, exista temeri ca multinationalele americane ar putea invoca mecanismul reglementarii disputelor pentru a contesta reglementarile comunitare din industria alimentara, din domeniul muncii si al mediului inconjurator, noteaza Reuters.
Tsipras vrea sa faca referendum. Reuters: Riscul unui Grexit este de 40%
Premierul elen Alexis Tsipras ar putea cere populatiei sa decida prin referendum daca sa aprobe un acord cu creditorii Greciei, care ar fi contrar promisiunilor din campanie de a pune capat austeritatii, relateaza Reuters. "Daca acordul va depasi acest mandat, atunci poporul elen trebuie sa decida, evident nu prin alegeri", a spus Tsipras, intrebat fiind despre posibilitatea organizarii de alegeri anticipate sau a unui referendum.
Lovitura pentru premierul Cameron, in apropierea alegerilor: cresterea economiei britanice a incetinit in T1
Economia britanica a inregistrat in primul trimestru o crestere de doar 0,3%, jumatate fata de trimestrul precedent. Este o lovitura primita de premierul David Cameron, chiar in apropierea alegerilor parlamentare din 7 mai, relateaza Bloomberg. Informatia va fi exploatata de politicienii care vor sa atraga voturi.
Audi a inceput productia de “e-diesel”, combustibil obtinut din apa si aer
Audi a inceput productia unui combustibil sistetic din apa, dioxid de carbon si hidrogen, anunta portalul Quartz. Spre deosebire de combustibilii fosili, care degaja dioxid de carbon in atmosfera, “e-diesel” de la Audi, care va fi produs intr-o fabrica din Dresda, in colaborare cu compania germana de energie alternativa Sunfire, va avea zero emisii de carbon pentru ca foloseste tocmai dioxidul de carbon din atmosfera.
Pe acelasi subiect: